HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter beszólt: Orbán Viktor megint hazudik

A politikus szerint „rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza.”


„Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat”

– írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, hozzátéve: az új központi üzenet célja egyértelműen az, hogy azzal támadják a Tisza Pártot, hogy „egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet”.

Orbán a legutóbbi Kossuth rádiós interjújában azt mondta, hogy Manfred Webernek belzebubi szerepe van Brüsszelben. A kormányfő szerint az EPP vezetője Magyarország régi ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

„Ha Manfred Weber tényleg hungarofob, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja. Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából. A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz. A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta.

Miniszterelnök Úr, Én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?”

– írta a bejegyzésben Magyar.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
„A telefonommal világítottam” – egy sötét mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis Egyetem női klinikáján, állítja egy nő
Renáta a várandósságának 20. hetében derült ki, hogy magzatnak nincs szívhangja, a halott babát pedig minél előbb világra kellett hoznia.


Állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát egy nő a Semmelweis Egyetem női klinikáján - számolt be róla az RTL Híradó. A 20. héten derült ki, hogy nincs a magzatnak szívhangja ezért orvosi segítséggel mielőbb világra kell hoznia. A család azt állítja, hogy hiába kértek segítséget a nővértől, nem kaptak. A kórház viszont ezt tagadja, szerintük 5 percen belül érkezett a segítség.

Renáta sírva mesélte a Híradónak, múlt héten veszítették el harmadik gyermeküket, miután

a várandósság 20. hetében egy ultrahangon derült ki, hogy a magzatnak nincs szívhangja. A halott babát orvosi segítséggel minél előbb világra kellett hoznia egy kórházban.

„Engem gyerekkoromban molesztáltak, ezért nekem nagyon fontos volt, hogy doktornő legyen ott a folyamat alatt” - mondta Renáta.

Területileg az esztergomi kórházhoz tartoznak, de ott azt mondták nekik, hogy a következő napokban csak férfi orvosaik lesznek. A kórház tanácsára ezért felhívták a Semmelweis Egyetem nőgyógyászati klinikáját, ahol arról tájékoztatták őket, hogy minden műszakban van doktornő és fogadják őket.

Másnap reggel meg is jelentek a kórházban a férjével. Viszont épp minden női orvos másik eseten dolgozott, ezért vállalták, hogy várnak.

„2 órakor volt az első beavatkozás, Méhszájérlelőt adtak, hogy megsegítsék a természetes vetélést. Itt nem akartak beengedni de aztán sikerült megoldani, mert a feleségem mondta, hogy vagy együtt megyünk vagy egyikőnk sem” – mondta az asszony férje, akit többször haza akartak küldeni de mivel érezte, hogy a feleségének támogatásra van szüksége, maradt.

Miután megkapta a szükséges vetélést segítő szert, a folyosón ülve várakoztak. Kora este viszont Renáta nagyon elkezdett vérezni.

„Bementünk a nővérszobába és szóltam, hogy nagyon vérzek és már kiestek belőlem a gézdarabok, amiket felhelyeztek. A nővér az mondta, hogy most nincsen orvos, mind a kettő műt, úgyhogy leszek szíves visszamenni a szobába, feküdjek le” - mondta Renáta, aki szerint ekkorra már a ruhájából is csöpögött a vér.

A kórterembe csak egyedül mehetett be. Onnan kihozta a ruháit, és kerestek egy olyan mosdót, ahova a férje is bemehet. Tisztán szeretett volna a szülőszobára menni, ehhez azonban segítségre volt szüksége.

„De nem jutottunk el oda mert ahogy elkezdtem átöltözni, ott megtörtént ... a kisbabám a kezembe érkezett.”

A férj azt mondta:

„A telefonommal világítottam mert sajnos nem volt világítás. Megpróbáltuk ott lefertőtleníteni a csapot és a széket, mert szappan sem volt a vécében”.

A férfi a szülés után készített egy fotót is, amin a felesége egy vértócsa felett áll a felesége a kórház sötét mosdójában, kezében a halott magzattal.

A pár azt állítja, hogy ezután sem kaptak segítséget. Pedig szükségük lett volna rá, hiszen a méhlepény nem született meg. Végül telefonon segített nekik egy hozzáértő ismerősük. Mire először kórházi dolgozóval találkoztak már törölközőbe csavarták a magzatot és úgy döntöttek, elhagyják a kórházat. A magzatot hazavitték, bár nem lett volna szabad.

„Azt mondták, hogy nekik kötelező levinni őt a patológiára. De én meg azt érzetem, hogy nem szeretném őt itt hagyni, ebben az intézményben, ahol velünk így bántak. Úgy éreztem, én nem tudnám feldolgozni, ha ő itt lenne”

– mondta Renáta.

A Semmelweis Egyetem az RTL megkeresésére azt írta, hogy az ápolási dokumentáció alapján, az értesítéstől számított 5 percen belül az osztályra érkezett egy orvos és egy szülésznő. De nem találták a házaspárt „ugyanis az épület egy másik, távolabbi részén található, pillanatnyilag használaton kívüli mosdóba mentek”.

Azt is hozzátették, hogy az elvetélt magzatot és a méhlepényt annak ellenére elvitték magukkal, hogy arra csak a halál okát tisztázó szövettani vizsgálat után lett volna lehetőségük.

A klinika pedig „megtette a szükséges jogi lépéseket az ügyben”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Keddtől már csak kötelező biztosítással lehet e-rollerezni
A jármű vezetőjének kell bemutatni a biztosításról szóló igazolást egy közúti ellenőrzésnél.


Keddtől mintegy 50 ezer e-rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni a hazai utakon – hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). Mint írják: a jármű vezetőjének közúti ellenőrzés során be kell tudnia mutatni a biztosításról szóló igazolást, de bérlés esetén is a használónak kell meggyőződnie arról, hogy az adott járműre kötöttek-e kgfb-t.

A biztosítási alkuszok eddigi tapasztalatai szerint

a rolleresek többsége már évi 10 ezer forint alatt is találhat megfelelő kötelező biztosítást a járművére. A díjak mértéke azonban biztosítónként jelentős mértékben szóródik.

Még úgy is, ha nem vesszük figyelembe azokat a több százezer forintot is elérő éves összegeket, amiket nyilvánvalóan azok a biztosítók hirdettek meg, amelyek egyelőre nem kívánnak rolleres ügyfeleket szerezni. Ennek elsődlegesen az lehet az oka, hogy jelenleg még hiányoznak az ilyen járművekre vonatkozó KRESZ-előírások, így a kockázat valódi mértékét sem lehet pontosan meghatározni.

„Évi tízezer forint körüli összeget mindenképpen érdemes kifizetni az elektromos rollerek kötelező biztosítására. Nem csupán a büntetés elkerülése érdekében – az ellenőrzés várható gyakorlatáról még nem tudunk semmit –, hanem azért is, mert ezekkel a járművekkel is könnyen lehet akár milliós károkat is okozni” – emelte ki Cselovszki Zsolt, a FBAMSZ elnökségi tagja.

Szerinte a kis méretű kerekek és a sok helyen rossz útburkolat szinte bizonyossá teszi, hogy „előbb-utóbb mindenki átél kisebb-nagyobb balesetet ezzel a járművel”. A kötelező biztosítás azonban csak a másoknak okozott károkat téríti, így a rollereseknek érdemes balesetbiztosítás megkötésével a saját biztosítási védelmükről is gondoskodni.

A FBAMSZ közleménye azt írta:

a hatályos előírások szerint a roller használója felel azért, hogy az adott jármű rendelkezik-e kgfb-vel. Ezt közúti ellenőrzés során neki kell bizonyítania a biztosítótól kapott – akár papíralapú, akár elektronikus – igazolással.

A személy- és haszongépkocsikkal szemben, megfelelő egyedi azonosító hiányában, ezekről a járművekről nincsen központi biztosítási nyilvántartás. Bérrollerek esetében a biztosítást a bérbeadó cég köti meg, de elvileg ebben az esetben is az ügyfél felelőssége, hogy a kölcsönzés megkezdése előtt meggyőződjön a kötelező meglétéről.

Az e-rollerekre a járművek tömege és tervezett sebessége függvényében kell biztosítást kötni: 14 km/óra tervezett sebesség felett a 25 kilogrammnál nehezebb rollerek az érintettek, 25 km/óra tervezett sebesség felett viszont tömegtől függetlenül mindegyik. Egyelőre azonban az sem tisztázott, hogy a hatóságok a helyszínen hogyan állapítják majd meg, hogy az adott járműnek mi a tervezett sebessége.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Itt az újabb hatalmas pofon: Brüsszel bojkottálja a magyar elnökség csúcstalálkozóját
A döntés mögött vélhetően Orbán Viktor moszkvai útja áll. Az Európai Bizottság csak „vezető köztisztviselői szinten” képviselteti magát az uniós tanács informális ülésein.


Az Európai Bizottság tagjaiból álló biztosi kollégium nem látogat Magyarországra - jelentette be az uniós bizottság vezető szóvivője az X közösségi oldalon hétfőn.

Eric Mamer azt írta, hogy az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnöksége kezdete „közelmúltbeli fejleményeinek” fényében Ursula von der Leyen elnök úgy határozott, hogy az Európai Bizottság vezető köztisztviselői szinten képviselteti magát az uniós tanács informális ülésein.

„A kollégium elnökségi látogatására nem kerül sor”

- tette hozzá a szóvivő.

Bár a bejegyzésben Mamer nem ír konkrétumokról, a döntés hátterében vélhetően Orbán Viktor „békemissziója” állhat, amelynek során előzetes egyeztetés nélkül utazott el Moszkvába, hogy Putyinnal tárgyaljon.

A bejelentés után Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán arról írt, hogy

„a háborúpárti brüsszeli elit a békemisszió miatt állna bosszút hazánkon, bojkottálják az uniós elnökséget”.

„Sajnálattal látjuk, hogy a jelenlegi Von der Leyen Bizottság a saját pártpolitikai érdekei alá rendeli Európa jólétét, békéjét és biztonságát, továbbra sem törődik az európai emberek véleményével, továbbra is a háború pártján áll, és zsarolja azokat, így Magyarországot, akik a békéért dolgoznak” - írta Zsigmond Barna Pál.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke pedig az írta az X közösségi oldalon:

„Az Európai Bizottság bejelentette, hogy bojkottálni fogja a magyar EU-elnökséget, ami egyértelműen Ursula von der Leyen bizottsági elnök választási kampányának része.”

A fideszes politikus szerint ez elfogadhatatlan, és „szembemegy az európai együttműködés lényegével”.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyarország szavazati jogának felfüggesztését kéri 63 EP-képviselő
Orbán Viktor békemissziója verte ki náluk a biztosítékot. Az aláírók szerint ugyanis azt a látszatot keltette, mintha az EU nevében tárgyalna Moszkvában és Pekingben, miközben a valóságban semmi ilyesmire nem volt felhatalmazása.


„Mi az Európai Parlament alulírott tagjai felszólítjuk önöket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye alapján Magyarország szavazati jogát felfüggesszék a tanácsban” - így kezdődik az a levél, amit 63 EP-képviselő írt alá, és Ursula von der Leyennek, Charles Michelnek és Robert Metsolának címeztek.

A képviselőknél Orbán Viktor békemissziója verte ki a biztosítékot.

Szerintük ugyanis a magyar kormányfő az ország uniós soros elnökségét felhasználva szándékosan keltette azt a látszatot, mintha az EU nevében tárgyalna Moszkvában és Pekingben, miközben a valóságban neki semmi ilyesmire nem volt felhatalmazása.

„Az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége alig kezdődött meg, de Orbán miniszterelnök már most jelentős károkat okozott azzal, hogy visszaélt az elnöki szereppel” – írják a levélben. Szerintük Orbán szabotálja a közös uniós álláspontot azáltal, hogy a mindenáron való tűzszünetet hirdeti ahelyett, hogy azt az ukrán feltételekhez kötné. Így meglátásuk szerint Orbánnal nem csak az a baj, hogy olyan jogköröket gyakorol, amikre nem lenne felhatalmazása, hanem az is, hogy ezeket az unió álláspontjával ellentétes nézetek propagálására használ fel.

„Figyelembe véve a fenti hatalmi visszaéléseket, felszólítjuk önöket, hogy a kármentés érdekében haladéktalanul lépjenek a tettek mezejére. Erre ráadásul nem csak az EU hitelességének megőrzése miatt van szükség, hanem a jelenlegi geopolitikai helyzet is ezt követeli meg.

Olyan komoly lépésekre van szükség, mint amilyen Magyarország szavazati jogának felfüggesztése a tanácsban, ugyanis a gyakorlat azt mutatja, hogy a helyzetre vonatkozó puszta szóbeli rosszallás hatástalan” – írják.

A mostani indítványt egy észt kereszténydemokrata politikus, Rhio Terres kezdeményezte, aki korábban vezérezredesi rendfokozatban az észt haderő parancsnokaként szolgált.

via HVG

Link másolása
KÖVESS MINKET: