HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt

Szerinte a TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.


A TISZA Párt politikusa folytatta az országjárását: szombaton többek között Szentendrén járt, ahol bejelentette, hogy nemsokára egy fajsúlyos poszttal jelentkezik majd a Facebook-oldalán.

Ez meg is történt, szombat este egy olyan bejegyzést tett közzé, amiben bejelentette, hogy feljelenti Orbán Viktort.

"A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért"

- kezdte sorait Magyar Péter, majd leírta, hogy a miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, most már óriásplakátokon és videó hirdetésekben is ezt terjesztik.

"Elég volt! A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért."

- tette hozzá a politikus.

"Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!"

- áll Magyar Péter bejegyzésében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Balog Zoltán 6 év alatt 36-szor utazott külföldre Novák Katalinnal, sokszor kettesben
Balog a statisztikákra reagálva kijelentette, hogy a „páros” utazások többségénél más minisztériumi tisztségviselők is jelen voltak. Azt állítja, hogy Novák gyakori jelenlétét kezdetben a nyelvtudása indokolta.


Balog Zoltán miniszterként 131-szer utazott külföldre, összesen több mint egy évet volt távol hat év alatt, amíg emberi erőforrás miniszter volt.

2012 és 2018 között Balog 131 hivatalos külföldi úton vett részt, amelyek közül sokszor Novák is vele tartott. Novák, aki 2012 és 2014 között kabinetfőnökként, majd 2014-től családügyi államtitkárként kísérte főnökét összesen 36-szor vett részt ezen utazásokon. Ráadásul több alkalommal kettesben utaztak a világ különböző pontjaira.

Balog a statisztikákra reagálva kijelentette, hogy a „páros” utazások többségénél más minisztériumi tisztségviselők is jelen voltak. Azt állítja, hogy Novák gyakori jelenlétét kezdetben nyelvtudása indokolta, mivel 2014 őszéig nem volt nemzetközi helyettes államtitkárság a minisztériumban.

Később pedig azért volt szükség Novákra, mert a családügy a minisztérium legfontosabb területévé vált.

Balog szerint

„szükség volt a külföldi tapasztalatcserére és a népszerűsítésre”.

(via Válasz Online)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Vitézy Dávid: jelenleg a börtönből végzik a BKK törvényes működésének felügyeletét
Nem véletlenül mondta végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni.


Korábban írtunk róla, hogy letartóztatták Óbuda alpolgármesterét.

A hatóságok a kedd reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő alpolgármestert.

Erre reagált a BKK volt vezérigazgatója, Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.

"A tegnapi sajtóhírek szerint az ügyészség által őrizetbe vett óbudai alpolgármester, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke is volt, és akinek a jelölését a kampányban is szóvá tettem, hisz Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.

Pontosan ezt a gyakorlatot nem szabadna tovább folytatni. Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni. A főpolgármester-választás végeredményétől függetlenül továbbra is így gondolom."

- írta Vitézy a bejegyzésében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Videó: Kim Dzsongun léggömbökkel és gigantikus portréképpel fogadta Putyint
Putyin 24 év után először tette tiszteletét az észak-koreai fővárosban, ami valószínűleg jelentős változásokat hoz majd a két ország kapcsolatában, különösen egy olyan időszakban, amikor mind Oroszország, mind Észak-Korea nemzetközi elszigeteltséggel küzd.


Szerdán Phenjanban nagy felhajtás közepette fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Kim Dzsongun észak-koreai vezető - foglalta össze az RTL.

Az események középpontjában a Kim Ir Szen téren rendezett nagyszabású ünnepség állt, ahol rengeteg észak-koreai gyűlt össze, sokan léggömbökkel a kezükben, hogy üdvözöljék a két vezetőt. A tér közepén a Kim és Putyin óriási portréi díszítették a Nagy Népi Tanulmányterem homlokzatát.

A díszfogadás után a két vezető a Kumsusan-palotába vonult, ahol csúcstalálkozót tartottak. A történelmi látogatásról az orosz média számolt be részletesen.

Putyin 24 év után először tette tiszteletét az észak-koreai fővárosban, ami valószínűleg jelentős változásokat hoz majd a két ország kapcsolatában, különösen egy olyan időszakban, amikor mind Oroszország, mind Észak-Korea nemzetközi elszigeteltséggel küzd.

A találkozó azért is aktuális, mert Phenjan állítólag tüzérségi lövedékekkel és ballisztikus rakétákkal támogatta Moszkvát az ukrajnai háborúban. A két vezető most azon dolgozik, hogy szorosabbra fűzzék a nemzeteik közötti kapcsolatokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Rájár a brüsszeli rúd Orbánékra: túlzottdeficit-eljárást javasol a magyar kormánnyal szemben az Európai Bizottság
A frissen publikált 2024-es európai szemeszterre vonatkozó tavaszi csomagban írják. Az eljárás elindítása egyelőre nem jár semmilyen büntetéssel.


Az Európai Unió új javaslati csomagja az EU hosszú távú versenyképességének, jólétének és globális vezető szerepének fokozását tűzte ki célul, és ennek érdekében szigorú államháztartási rendszereket követel a tagállamoktól.

A Portfolio beszámolója szerint

az Európai Bizottság szerint Magyarország esetében mind az államadósság, mind a deficit túl magas, ezért az Európai Tanács dönthet az eljárások elindításáról.

A frissen kiadott jelentés csak az első lépés a túlzott hiány esetén követendő eljárás megindítása felé. A nemzeti értékelések és a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság véleményének figyelembevételével az Európai Bizottság javasolja a 27 tagállam vezetőit tömörítő Tanácsnak, hogy 2024 júliusában nyissa meg az eljárásokat azokkal az országokkal szemben, amelyek nem felelnek meg az előírásoknak.

Az Európai Bizottság tavaszi csomagja felszólítja a tagállamokat, hogy mozdítsák elő a versenyképességet és növeljék a termelékenységet.

A kormányokat felkérik, hogy biztosítsanak támogató üzleti környezetet, javítsák az oktatási rendszerek hatékonyságát, könnyítsék meg a finanszírozáshoz való hozzáférést a piaci szereplők számára, építsenek ki integrált kutatási és innovációs ökoszisztémákat, valamint gyorsítsák fel a zöld és digitális átállást. Mindezek mellett a nemzeti költségvetések rendbetételét is sürgetik.

Az EU közös gazdasági szabályainak részeként egyetlen tagnak sem lehet nagyobb a hiánya három százaléknál a GDP-hez képest, és az adósságuk sem lehet nagyobb, mint a GDP 60 százaléka

– írja a Telex.

A szabályokat azért hozták létre, hogy elkerüljék a 2008-as gazdasági válság során tapasztalt helyzeteket, amikor több ország magas hiánya és sok adóssága majdnem magával rántotta a többieket is.

Az Eurostat adatai szerint

Magyarország államadóssága tavaly 73,5 százalék volt, ami megfelelne az előírásoknak, viszont a deficit 6,7 százalékra rúgott, ami messze meghaladja a három százalékos határt.

Az eredeti 2023-as célt sem sikerült tartani, és az idei évre kitűzött 2,9 százalékos terv is már 4,5 százalékra módosult, amit áprilisra lényegében elértünk.

A Pénzügyminisztérium jövőre is három százalék feletti, 3,7 százalékos hiánnyal számol, és csak 2026-ra tervezi azt 2,9 százalékra leszorítani.

Az eljárás elindítása elsőre nem jár semmilyen büntetéssel, de a tagállami pénzügyminiszterek pénteken ülnek össze az EU Tanácsában, ahol a tavaszi gazdasági csomag is téma lesz. Szeptemberben az uniós tagoknak – már a soros magyar tanácsi elnökség alatt – négyéves nemzeti tervet kell bemutatniuk a kiadási céljaikról, befektetésekről és reformokról.

Ha nem tudják tartani a kitűzött pályát, a GDP évi 0,05 százalékára bírságolhatják őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET: