HÍREK

Magánklinikát nyitott az orosházi kórház vezetője, rendkívüli vizsgálatot rendeltek el

Egy szakértő szerint az nem ütközik jogszabályba, ha egy orvos a közellátás keretei között megvizsgálja a betegét, majd felajánlja neki a saját magánrendelésének a lehetőségét. Visszafelé viszont ez már nem szabályszerű, azaz a magánrendeléséről nem vihetné át és gyógyíthatná tovább a betegét az állami ellátásban.

Link másolása

Miközben jelentős orvoshiány van az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben, az intézmény vezetője, dr. Duray Gergő magánklinikát alapított, jelentős részben az általa vezetett állami egészségügyi intézmény orvosaival.

Az igazgató az általa vezetett intézmény orvosaival nyitotta meg a magánklinikát, ráadásul nagyjából egy kilométerre a kórháztól – írta meg a 24.hu.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) soron kívüli vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Mindez azért aggályos, mert jelenleg számos orvost keresnek a kórházba: szemészt, sebészt, neurológust, sürgősségi orvost, aneszteziológust, belgyógyászt, kardiológust és radiológust, de az álláshirdetések között van boncmester segédi és felnőttszakápoló is. Az intézmény honlapjáról kiderült az is, hogy a traumatológiai osztály jelenleg szünetel.

A lap egy szakértőt is megkérdezett minderről, aki elmondta, hogy nem ütközik jogszabályba, ha egy kórházigazgató magánklinikát alapít, de azért etikai kérdéseket felvet. Az viszont kérdéses, hogy a saját magánklinikáján rendelhet-e, mint ahogy az is, hogy az általa igazgatott kórházból orvosokat vehet-e fel.

Minden jel szerint azonban az utóbbi is szabályszerű, ugyanis az OrosKlinik orvosainak egy része az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is dolgozik. A szakértő szerint az, hogy

a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinkán is rendeljenek, engedélyköteles, az engedélyt pedig maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg.

A 24.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint az nem ütközik jogszabályba, ha egy orvos a közellátás keretei között megvizsgálja a betegét, majd felajánlja neki a saját magánrendelésének a lehetőségét. Visszafelé viszont ez már nem szabályszerű, azaz a magánrendeléséről nem vihetné át és gyógyíthatná tovább a betegét az állami ellátásban.

A lap megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFŐ), hogy megkérdezzék, jogszerű, illetve engedélyhez kötött-e az, ha egy kórházigazgató magánklinikát nyit.

Az OKFŐ válaszában azt írta, hogy az érintett intézményvezetőtől erről nem érkezett bejelentés sem a fenntartó, sem a vármegyei irányító intézmény felé.

A válaszban azonban kiemelték, hogy amint tudomást szereztek a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről, az etikai és jogi szempontokat figyelembe véve soron kívüli vizsgálatot rendeltek el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Török Gábor: Alábecsültem Orbán Viktort
A politikai elemző reagált arra, hogy a kormánypárt Sulyok Tamást jelölte a köztársasági elnöki posztra.

Link másolása

Mint megírtuk, Novák Katalin helyére Sulyok Tamást jelölte a kormánypárt.

A hírre reagálva Török Gábor politikai elemző a közösségi oldalán azt írta:

"Alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát. A miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak. Kevés rá az esély, de az ellenzéki pártok helyében megfontolnám, hogy támogassák Sulyok Tamást".

Az ellenzék is megszólalt, miután Kocsis Máté ismertette Orbán Viktor javasltát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Sulyok Tamás a köztársaságielnök-jelöléséről
Az Alkotmánybíróság elnöke közleményt adott ki, amelyben megírta, mit gondol, és a jelölést is elfogadta.

Link másolása

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke közleményt adott ki a köztársaságielnök-jelöltsége kapcsán. Azt írja:

"Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni és a nemzet egységét kifejezni. A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok úszó, a Verrasztó testvérek édesanyja
Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn olimpikon úszók édesanyja 54 éves volt.

Link másolása

Gyászol a magyar úszósport: 54 esztendős korában elhunyt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok, egykori válogatott versenyzőnk – akit a sportrajongók elsősorban Verrasztó Dávid és Evelyn odaadó édesanyjaként ismertek - írja a Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott a közösségi oldalán.

Gyúró Mónika az 1980-as évek egyik reménysége volt. Ifjúsági Eb-n szerzett érmet, és 14 évesen ott volt a római Európa-bajnokságon a felnőttek között. Legjobb eredménye az 5. hely volt Szófiában 800 méter gyorson. kamaszként több magyar felnőtt bajnoki aranyérmet is szerzett. Széchy Tamás egyik tanítványa volt. 1986-ban szerepelt a világbajnokságon is.

Házasságot kötött az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Verrasztó Zoltánnal, és bár célul tűzte ki a szöuli olimpiát, de addigra megszületett fia Dávid, majd Evelyn.

Lánya egy szívszorító fotóval búcsúzik édesanyjától.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sulyok Tamás öt ingatlanban résztulajdonos és 65 millió forintnyi megtakarítása van
Az államfőjelölt friss vagyonbevallása szerint a különféle megtakarítások mellett szegedi és budapesti lakásban, szántóban, üdölőtanyában és üdülőben van tulajdonrésze.

Link másolása

Sulyok Tamás Alkotmánybíróság elnök a pozíciója miatt évente köteles vagyonnyilatkozatot tenni. A legfrissebb, idei dokumentuma szerint öt ingatlanja és 65 millió forintnyi megtakarítása van - írja a Telex.

A köztársasági elnöknek jelölt 67 éves jogász bevallása szerint négy ingatlan felének a tulajdonosa. Van egy 45 és egy 117 négyzetméteres szegedi társasházi lakás, egy 3223 négyzetméteres domaszéki szántó, rajta egy 60 négyzetméteres üdülőtanya, egy 90 négyzetméteres balatonkenesei családi házas üdülő fele, és 1223/10000-ed részben tulajdonos egy 72 négyzetméteres II. kerületi budapesti lakásban.

Értékpapírral is rendelkezik, többféle formában van megtakarítása, állampapírban, a nyugdíj-előtakarékossági számlán és kötvényben, összesen 65 millió forintnyi összeggel rendelkezik.

Tartozása nincs, de 8 millió forintos hitelintézeti számlakövetelés áll fenn vele szemben.

A jelenlegi Alkotmánybírósági munkája mellett és ügyvédi irodában is dolgozik, ahol a bevallása szerint 3. jövedelmi kategóriában van (bruttó 500 001 és 1 millió forint közötti összeget keres havonta).


Link másolása
KÖVESS MINKET: