hirdetés

HÍREK

„Lélegeztetőgépre került, és utána két-három napon belül vége lett neki, szegénynek” - videó a gyöngyösi kórházból

A kormány a közösségi oldalán osztotta meg a felvételt.

Link másolása

hirdetés

A kormány a közösségi oldalára tett ki egy videót, melyben az oltási akcióhétről számolnak be.

A gyöngyösi kórházban készült felvételeken helyiek vallanak arról, miért döntöttek az oltás mellett.

A közzétett videón egy édesanya például arról mesélt, hogy a családja nem volt beoltva, és a két felnőtt nagyfia megfertőződött, egyikük még oxigént is kapott, de meggyógyult. Most már mindannyian oltottak.

Egy fiatal nőt az édesapja beszélt rá az oltásra.

Egy fiatal férfit pedig a munkahelyén ösztönöztek arra, hogy oltassa be magát. Elmondta, hogy

egyik ismerőse elkapta a betegséget, kórházba került, ahol végül a lélegeztetőgépre tették, és pár nap múlva meghalt.

Most az akció ideje alatt regisztráció nélkül lehet jelentkezni az oltási helyeken. Az eddigi adatok alapján a legtöbben a harmadik vakcinát kérik, de az első oltást igénylők száma is magasabb, mint volt az elmúlt időszakban.

hirdetés

VIDEÓ: Beszámoló az oltási akcióhétről a gyöngyösi kórházbólhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Márki-Zay is szerepel Európa legbefolyásosabb politikusai közt Orbán Viktor mellett

Márki-Zay „álmodozó”, Orbán Viktor „rendbontó” a Politico összegzése szerint, az ötödik helyen végeztek a két különböző listán.

Link másolása

hirdetés

A Politico évről évre elkészíti a listáit, amelyeken Európa legbefolyásosabb politikusai kapnak helyet különböző kategóriákban. Ez idén sem volt másként, ami viszont újdonság, hogy ezúttal Márki-Zay Péter is felkerült az egyik listára – olvasható a 444.hu-n.

Mind Orbán Viktor, mind Márki-Zay Péter az ötödik helyen végzett – két különböző listán.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az álmodozók kategóriájában szerezte meg a helyet, míg a miniszterelnökünk a rendbontók között. Ez utóbbi lista élén egyébként az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk áll, míg az álmodozók között Párizs polgármestere, Anne Hidalgo.

De Európa legbefolyásosabb emberét is megnevezték: ő nem más, mint Olaszország miniszterelnöke, Mario Draghi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A családlátogatás is tilos lesz karácsonykor Szlovákiában

Olyan sok és nagy mértékben növekvő a fertőzöttek száma, hogy hamarosan további korlátozások, teljes lezárások jöhetnek északi szomszédunkban.

Link másolása

hirdetés

A kijárási tilalom alól nem képeznek kivételt a karácsonyi összejövetelek sem – jelentette be Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés után.

Az Új Szó beszámolója szerint északi szomszédunknál a boltok és a templomok mellett pénteken nyitnak az edzőtermek, a szépségápolási szolgáltatások (fodrászok, manikűrösök stb.), valamint a sípályák is. Mindegyik esetében csak az oltottakat és a fertőzésen átesetteket engedik be, és szigorú járványügyi előírásokat is be kell tartani.

Lengvarský közölte, a kijárási tilalom az ünnepek alatt is érvényben marad, ráadásul a jelenlegi formájában:

a szlovákok szenteste sem látogathatják meg a hozzátartozóikat.

Újságírói kérdésre a tárcavezető azt mondta, idén fel sem merült, hogy a tavalyihoz hasonló, úgynevezett "családi buborékokat" hozzanak létre az emberek, vagyis válasszanak, hogy mely háztartást szeretnék meglátogatni.

Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, ha a kórházakban kezelt betegek száma eléri a 3800-at, akkor újra bevezethetik a szigorított lockdownt, amely nem járna enyhítésekkel a teljesen védettek számára. Jelenleg 3479 fertőzött szorul kórházi ellátásra.

hirdetés

Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője szerdán arról számolt be, hogy az országban naponta 340 ember kerül kórházba, mintegy 82 százalékuk nincs beoltva. Ezért az országban már vizsgálják a kötelező oltás lehetőségét a 60 év felettiek számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Mindenki érzi a drágulást, legtöbben a kormányt, de vannak, akik Soros Györgyöt okolják miatta

A Publicus Intézet végzett átfogó kutatást, kiderült, az áremelkedéshez való viszonyunk erősen függ a pártszimpátiánktól.

Link másolása

hirdetés

A napokban mi is írtunk róla, hogy 14 éves rekordon van az infláció és ez begyűrűzik a mindennapjainkba is: szinte minden drágult az utóbbi időben az élelmiszerektől egészen az építőanyagokig, ahol ráadásul nem áll meg az áremelkedés.

A Publicus Intézet felmérést készített arról, hogyan érinti az embereket a drágulás, az eredményeket a Népszava közölte.

Mint írják, ritka nagy egyetértés van a társadalomban abban, hogy jelentősen megdrágult a mindennapi bevásárlás, és az árak elszabadulását a legtöbben a kormány számlájára írják. A megkérdezettek 86, az ellenzékiek 100, de még a kormánypárti szavazók 74 százaléka szerint is durván drágultak a mindennapi megélhetéshez szükséges fogyasztási cikkek, élelmiszerek, tisztítószerek. A drágulás érzete is pártszimpátia-függő:

a felmérésben megkérdezettek negyede 5-10 százalék közé saccolta az áremelkedést, ötödük viszont több, mint 20 százalékosnak érezte – a Jobbik szavazóink 46 százaléka gondolta így -, de még a fideszesek harmada is 10 százalék felettinek vélte.

A teljes népességen belül tíz emberből négy állította, sajnos sokkal jobban oda kell figyelnie a bevásárláskor, mit tesz a kosarába, 29 százalék szerint megérzi a családi kassza az áremelkedéseket, 17 százaléknak pedig ez jelentős problémát okoz, így nekik le kellett mondaniuk olyan termékekről, melyeket néhány éve még megengedhettek maguknak.

hirdetés

Az árak elszabadulásáért a legtöbben, 32 százaléknyian a kormányt okolják – az ellenzékiek kétharmada, de még a fideszesek hetede is –, 28 százalék szerint a világgazdasági folyamatokat, 8 százalék pedig a koronavírus-járványt látja a háttérben.

Érdekesség, hogy a kormánypártiak 8 százaléka egyenesen Soros Györgyöt okolja a drágulásért.

A megkérdezettek 80 százaléka sokkal jobban megnézi az egyes termékek árait, mint néhány éve – a fideszesek 70, a kormányellenesek 87 százaléka tesz így –, kiváltképpen a nők. Láthatóan egyre többek számára fontos a spórolás, ugyanis az emberek 44 százaléka fizetése negyedét-felét élelmiszerre kénytelen elkölteni, míg a maximum nyolc általánossal, illetve szakmunkás-végzettséggel rendelkezők 23-23 százaléka a havi bére több, mint felét egyszerűen "megeszi".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

10 százalékos béremelést ígért meg a rendőröknek Orbán Viktor

A napokban több ágazat dolgozóinak is fizetésemelést jelentett be a kormányfő.

Link másolása

hirdetés

Tízszázalékos béremelés lesz a rendvédelmi szerveknél – írta csütörtök reggeli Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor.

Két nappal ezelőtt a kormányfő szintén béremelést jelentett be: akkor a kultúrában dolgozók fizetésének 20 százalékos emelését ígérte meg, míg hétfőn a katonák bérének 10 százalékos emeléséről írt alá határozatot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: