HÍREK
A Rovatból

Kunetz: „Ki kell nyitnunk, nem várhatjuk meg az átoltottságot, mert itt kő kövön nem fog maradni!”

Szabályozottan és részlegesen nyitni kell, mert „NEM lesz gyorsan elég megfelelő oltóanyag” - írja az egészségügyi szakértő.

Link másolása

Szabályozott és részleges formában mielőbb ki kell nyitniuk a helyeknek, és az iskolákban is újra kell indítani az életet - írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-posztjában.

Kunetz szerint nem jöttek be azok az előrejelzései, amelyek alapján a tavalyi év végére ismét zsúfolásig telnek a kórházak - az adatok és a tények alapján arra következet ebből, hogy lassult a fertőzés üteme. Mindezt a szigorú maszkviselésnek, az iskolák bezárásának és a munkahelyek leállásának tulajdonítja.

Felhívja ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ugyan mindezt pozitívumként értékeli, hosszútávon nem fenntartható állapot ez.

"Ki kell nyitnunk! Ha nem is teljesen, de szabályozottan és részlegesen. Sokkal jobban járunk így, mintha ez spontán először titokban, zugkocsmánként történne meg egy forradalommal kísérve. Az látszik, hogy NEM lesz gyorsan elég megfelelő oltóanyag, tehát NEM várhatjuk meg az átoltottság megtörténtét, mert itt kő kövön nem fog maradni."

- írja.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Gáspár Győző lánya egy fideszes EP-késpviselő mellett dolgozik
A Blikk kiderítette, hogy Gáspár Evelin június 9-ig Járóka Lívia csapatának tagjaként dolgozik „folyamatos és rugalmas” munkában Brüsszelben.

Link másolása

Gáspár Evelin neve felkerült Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztensei közé – szúrta ki a Blikk. A lap információi szerint a Győzike-showból megismert fiatal nő a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz.

Az idén 30 éves Evelin a közösségi felületein egyébként nem tünteti fel az EP-ben végzett munkáját. Győzike lánya kifejezetten jó iskolákat végzett, gyerekkorában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult.

A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre. A lap kereste Járóka Líviát is, aki helyett a közvetlen parlamenti asszisztense válaszolt. Elmondása szerint a politikus személyes meghallgatás alapján választotta ki Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudásai voltak. Gáspár Evelin sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez, munkakapcsolatuk pedig folyamatos és rugalmas – derült ki.

A Blikknek a Gáspár családból senki nem nyilatkozott, a család egyik jó ismerőse viszont a azt lapnak mondta: tudomása szerint Evelin nem Brüsszelben képzeli el a jövőjét. „Úgy tudom, Gáspár Evelin idén is forgat a Farm VIP című műsorával, a tervek szerint néhányszor kell csak kiutaznia az Európai Parlamentbe” – fogalmazott az informátor. Hozzátette: „A hivatalos oldalon a helyben dolgozó asszisztensek között tüntetik fel, de ezeket a szabályokat lazán kezeli az Európai Parlament, a képviselőket segítő apparátus tagjai a politikusok tevékenysége, egyedi elvárásai szerint dolgoznak.”

Járóka Lívia egyébként idén már nem indul az európai parlamenti képviselői helyért, korábban úgy nyilatkozott, hogy a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását.

Ahogy arról korábban írtunk, Evelin édesapja, a Fidesz-szimpátiáját cseppet sem tagadó Gáspár Győző néhány hete Brüsszelben járt, ahol meglátogatta az Európai Parlament épületét is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor titokban indította kampányát, ami Deutsch Tamás szerint értelmetlenebb, mint az alkoholmentes sör
A Fidesz EP-listavezetője szerint a titokban indított kampány értelmetlen, hisz nem tudja megszólítani azokat, akiknek szól.

Link másolása

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Orbán Viktor zárt körben, titokban, kisszékre állva indította be a kampányát egy nemrég EU-s pénzből épült magtárban.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa az RTL Híradójának elmondta: a miniszterelnök szerinte azért bujkál, mert a Fidesz meggyengült az utóbbi időben.

Ennél sokkal érdekesebb volt azonban Deutsch Tamás véleménye. A Fidesz EP-listájának vezetője – aki szintén nem hirdette meg előre kampánynyitó eseményét – a titokban indított kampányokról azt mondta:

Kampányeseményt tartani nem nyilvánosan, az azt gondolom, még rosszabb, mint az alkoholmentes sör: értelmetlen. Hát hiszen a kampánynak az a lényege, hogy eljussunk azokhoz, akiket szeretnénk meggyőzni.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, miről beszél mostanában Varga Judittal, és a gyerekeivel való kapcsolatáról is mesélt
17 éves fia nagyon nehezen viseli az apja új szerepkörével járó terheket. Varga Judittal ugyanakkor annak interjúja óta is tartja a kapcsolatot, bár kommunikációjuk egy témára korlátozódott.

Link másolása

Kedden este 9 órától több mint egy órán keresztül élőzött a TikTokon Magyar Péter. A politikus baranyai országjárásáról jelentkezett be, többek között kedvenceiről mesélt, de rappeléssel és viccmeséléssel is szórakoztatta a közönséget.

Érkezett azonban kérdés volt feleségéről is. A TISZA Párt elnöke az utóbbi időben nem szívesen nyilatkozik Varga Juditról, amióta a volt igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában súlyos, verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg. Most azonban Magyar Péter válaszolt arra, hogy tartják-e a kapcsolatot. Mint mondta, az utóbbi időben a kommunikáció három fiukra korlátozódott.

„A gyerekekről szoktunk beszélni, másról mostanában nem”

– mondta el a politikába nemrég beszállt egykori állami cégvezető.

Más a gyerekeiről kérdezte a NER-t otthagyó friss politikust. Erről kicsit hosszabban is beszélt: 17 éves fiáról elmondta, hogy nem örül apja új szerepkörének.

„Nehezen emészti meg, amikor azt mondtam neki, hogy ezt érte is csinálom. [...] A két kisebb, 13 és 10 évesek, mindketten nagyon jó focisták, az MTK-ban játszanak. Annyira nem folynak bele, de érzékelik, hogy az apjuk élete most sűrűbb, de remélem, hamarosan többet lehetek velük”.

Azt a live alatt többször is megemlítette, hogy a körülötte kialakult helyzetben a legjobban az zavarja, hogy nem tud elég időt tölteni a gyerekeivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Magyar Péter rappelt és viccet mesélt a TikTokon, de nehéz kérdésekre is válaszolt
De megtudhattuk, hogy mi a kedvenc zenéje, ki a kedvenc írója és hogy vitázna-e Deutsch Tamással.

Link másolása

Ahogy azt korábban megígérte, kedd este több mint egy órán át live-ozott a TikTokon Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa baranyai országjárása közben jelentkezett be a vacsorája mellől. Utóbbi miatt elnézést is kért, de időnként beleevett a tatár beefsteakjébe, mert elmondása szerint alig fogyasztott valamit a nap folyamán. Arra ugyanakkor követői figyelmeztették, hogy az elétett bort ne igya meg élő adásban, mert a TikTok emiatt korhatárossá teheti videóját.

Márpedig az újdonsült politikus részben pont a fiatalabb generációt próbálta megszólítani élő bejelentkezésével, amit több mint 13 ezren követtek a legjobb pillanataiban.

Magyar Péter számos kérdésre válaszolt, a műfaj jellegéből adódóan meglehetősen pörgős tempóban. Elmondta például, hogy maximum viccből dolgozna együtt Gulyás Gergellyel, vagy hogy tartja a kapcsolatot volt feleségével, Varga Judittal, de manapság csak három gyerekükre korlátozódik a beszédtéma közöttük.

Gyerekiről szólva egyébként azt is elárulta, hogy legidősebb, 17 éves fia egyáltalán nem örül apja új szerepkörének, de reméli, hogy később megérti majd, hogy érte is teszi. A kisebbekről elárulta, hogy mindketten remek focisták, az MTK játékosai.

Testvéreiről szólva (akik közül egyikük indexes munkája szóba került már a sajtóban is) elmondta: „Van egy húgom, ő bíróként dolgozik, és van egy öcsém, aki 10 évvel fiatalabb és az SZFE-n végzett. Ő az Indexnél dolgozik, ha még dolgozik.”

Többen kérdezték a személyes kedvenceiről is. Így szóba került, hogy Ady Endrét nagyon nagy költőnek, de nehéz embernek tartja, és imád olvasni, bár mostanában kevés ideje van rá. Kedvenc iróiként Márai Sándort és Szabó Magdát jelölte meg, de Henryk Sienkiewicz Quo vadis című regényéért is rajong.

Azt is elárulta, hogy régen nagy Nirvana- és Guns N’ Roses-rajongó volt, Nagy Ferót viszont nem kedveli, legfeljebb néhány számára bulizott néha – emberileg azonban egyáltalán nem szimpatikus neki.

A politikai vitáról szólva elmondta, vállalná Dobrev Klárával és Deutsch Tamással is. Utóbbinak elég komolyan be is szólt, mikor elmondta:

„Nyilván nem szeretek galambokkal sakkozni, de ha ezzel be tudok jutni a közmédiába, akkor vállalom a vitát Deutsch Tamással. Meg én drogtesztet is vállalok.”

Az élő videó alatt nem nagyon akadt olyan kérdés, amire Magyar Péter ne válaszolt volna, vagy olyan kérés, amit ne teljesített volna. Így történhetett, hogy bár elsőre furcsának találta a felkérést, az Animal Cannibals együttes Yozsefváros című számából is előadott egy részletet. Igaz, itt sem állta meg a politikai beszólást: amikor a „Sötét ez a hely, há-há-há, világos” részhez ért, megjegyezte, hogy „persze, mert ott van Kocsis Máté”.

De elmesélte kedvenc viccét is, ami egy székelyvicc, nagyjából EZ AZ.


Link másolása
KÖVESS MINKET: