News here
hirdetés

HÍREK

Kocsis Máté szerint a KDNP 8-12 százalékos párt lenne, ha egyedül indulna

A Fidesz frakcióvezetője szerint a KDNP miatt van kétharmados többségük.

Link másolása

hirdetés

A Fidesznek soha nem lenne ekkora társadalmi felhatalmazása a KDNP nélkül. A KDNP miatt van kétharmados többségünk - fogalmazott Kocsis Máté kedden az Országgyűlésben a frakciófinanszírozásról szóló vita során, írja a 444.hu.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az előtte felszólaló LMP-s Keresztes László Lóránt mondataira reagálva úgy fogalmazott: "a KDNP az egyetlen történelmi párt az Országgyűlésben", és a KDNP-nek kilenc egyéni mandátuma van, míg az LMP-nek egy.

Kocsis azt is megjegyezte, hogy ha a KDNP önállóan indulna, szerinte akkor is bejutna a parlamentbe.

"Abban ne legyen biztos, hogy a KDNP saját maga nem jutna be a parlamentbe. A kereszténydemokráciának a történelmi gyökereit ha megnézi, meg a társadalmi struktúráját, hogy vajon kik azok, akiket KDNP-szavazóknak tekinthetünk, ez egy 8–12 százalék közötti párt lenne Magyarországon"

- fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Hathónapos terhesen bulizott a Szigeten Barbee
Hasát fogva posztolt képet a Sziget Fesztiválról a magyar énekesnő, Barbee, aki még júniusban nyilatkozta, hogy terhessége negyedik hónapjában jár.

Link másolása

hirdetés

Júniusban az RTL Klub Reggeli című műsorában nyilatkozott az énekes arról, hogy a negyedik hónapban jár. A várandós kismama még terhesség előtt arra panaszkodott, hogy hónapok óta rendszeresen szédül. A gyógyszeres kezelését azonban a terhesség idejére félbe kellett szakítani.

A nemrég 32. születésnapját ünneplő Barbee láthatóan most jól érzi magát, instgramjára és Facebook oldalára feltöltött képéhez azt írta:

Azt hiszem idén kimaxoltam a pocakos fesztiválozást!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Mészáros Lőrinc kanadalló- és tűzhelygyártó cége lehet a tűzifarendelet egyik nagy nyertese
A milliárdos cége korábban hatalmas összegű támogatást kapott a fejlesztésre, kapacitásbővítésre.
Nyitókép forrása: Echotv - szmo.hu
2022. augusztus 15.


Link másolása

hirdetés

Mészáros Lőrinc és az Opus Global tulajdonában van Magyarország egyik legnagyobb hazai kandalló- és fatüzelésűtűzhely-gyártó cége – írja a Magyar Narancs.

A rezsicsökkentés módosításának bejelentése után megnőtt az igény a kályhák iránt, amit a kormány is ösztönöz.

Többek között az iskoláknál is felvetették a fatüzelésre való átállás lehetőségét. A miniszterelnök is beszélt arról, hogy kályha- és kazánprogramot indít a kormány – emlékeztet a lap.

A Wamsler SE kazánokat, kandallókat és fatüzelésű tűzhelyeket is gyártó salgótarjáni címen bejegyzett cég a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként jött létre. Több váltás után került a Phylaxia csoporthoz, majd az Opimus Group része lett és így vált 2017-ben Mészáros Lőrinc tulajdonává. Ekkor kapta az Opus Global nevet.

Abban az évben támogatási szerződést írt alá a Nemzetgazdasági Minisztériummal egy gyártó és innovációs központ létrehozására, több mint 1,7 milliárd forint értékben. A Magyar Narancs beszámolója szerint a várt profit eddig elmaradt, a nulla forint adófizetési kötelezettség mellett is 370 milliótól 1,9 milliárd forintig terjedő veszteséget termelt a cég.

De most a rezsirendelet nyomán megváltozhat a helyzet, hiszen máris sok megrendelést kaptak. A honlapjuk szerint a készleteik megcsappantak, és telefonos tájékozódást javasolnak mintaboltjaik felkeresése előtt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
A CÖF alapítója májusban napi közel 100 ezer forintot kapott a Sándor-palotától
Fricz Tamás, a Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum alapítója nyolc hónapon keresztül vizsgálhatta a köztársasági elnök médiamegjelenéseit a busás összegért cserébe.

Link másolása

hirdetés

Nyolc hónap alatt 10 millió forintot kereshetett a CÖF alapítója a Sándor-palotától, ami azt jelenti, hogy adózás után havi nettó 873 125 forint ütötte a markát Fricz Tamásnak – derült ki az RTL Híradó közérdekű adatigényléséből.

A megbízás 2021. október 1. és 2022. május 31. közötti időszakra szólt, amikor a „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására szerződött. Hogy ez pontosan mit jelent, nem derült ki a kiadott dokumentumokból sem, mivel semmilyen, a tanácsadással kapcsolatos iratot nem adtak ki a közérdekű adatigénylést benyújtó RTL Klubnak és a Transparency International Magyarországnak sem.

A teljesítést igazoló egyik lapról kiolvasható, hogy a szerződés lejárta előtt 2022. májusában Fricz előteljesített, azaz elseje és kilencedike között elvégezte egyhavi feladatait, így 9 nap alatt (ami 6 munkanapot foglal magában) megkaphatta teljes egyhavi fizetését.

Ez azt jelenti, hogy csak májusban napi közel 100 ezer forintot keresett a CÖF alapítója.

Az RTL stábja szerette volna azt is megtudni, hogy a tanácsadói szerződésnek van-e köze az Áder Jánosról készülő könyvhöz, melyet szintén Fricz Tamás ír, ám erre a kérdésre sem kaptak választ.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Nehéz napok a piaci áron tankolóknak: szerdától ismét emelkedik az üzemanyagok ára
Az árszint még így is elmarad a júniusi piaci áraktól.
Fotó: pixabay.com - szmo.hu
2022. augusztus 15.


Link másolása

hirdetés

Augusztus 17-től a benzin bruttó 3 forinttal, míg a gázolaj ára 8 forinttal fog literenként emelkedni a holtankoljak.hu által közzétett frissítés szerint.

Azok, akik nem tartoznak a benzinársopot igénybevevők köré, a hét közepétől arra számíthatnak, hogy

a 95-ös benzin 666,9 Ft/liter, míg a gázolaj átlagára 730,9 Ft/liter lesz.

A kormány július 30-án jelentette be, hogy a 7,5 tonnát meghaladó teherautókat, a külföldi rendszámú járműveket és a taxik kivételével a nem természetes személy által üzemben tartott járműveket már csak piaci áron lehet tankolni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: