A Rovatból

Kijev: orosz provokáció volt az ukrán konzul őrizetbe vétele

Az ukrán külügyminiszter-helyettes szerint „a civilizált világnak hozzá kell szoknia, hogy az orosz diplomácia a hibrid háborúban részese a titkosszolgálatok tevékenységének”.

Link másolása

Kijev szerint provokáció volt Olekszandr Szoszonyuk szentpétervári ukrán konzul őrizetbe vétele, amelyet az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tervelt ki - közölte Jevhenyij Jenyin ukrán külügyminiszter-helyettes egy vasárnap esti tévéműsorban.

A tisztségviselő szerint "egyáltalán nem meggyőző" az FSZB által a konzul őrizetbe vételéről közzétett videofelvétel.

Elmondta, hogy a kijevi tárca értesülései szerint az ukrán konzult a felvételen lévő férfi találkozóra hívta egy kávéra, és ő tette az asztalra a számítógéplemezeket a táskájából. "A konzul épp csak kimondta, hogy fejezze be ezt a "provokációt", már őrizetbe is vették"

- jelentette ki Jenyin. Szavai szerint "a civilizált világnak hozzá kell szoknia, hogy az orosz diplomácia a hibrid háborúban részese a titkosszolgálatok tevékenységének".

A diplomata megjegyezte, hogy amúgy azok az adatok, amelyek a lemezeken voltak, részben nyilvános információk, részben olyan személyes adatok orosz állampolgárokról, amelyek "aprópénzen" megvehetők Oroszországban.

Szerinte Oroszország ezt azért tette, mert az amerikai és csehországi diplomata-kiutasítások fényében Ukrajnát is "ellenséges ország" hírébe akarta keverni az orosz közvélemény előtt.

Jenyin közölte továbbá, hogy Szoszonyuk kiutasítására válaszul Ukrajna a kijevi orosz nagykövetség egy tanácsadóját utasítja ki, akinek a családneve Csernyikov. A magas rangú orosz diplomata kiutasítása viszont nem tetszik Moszkvának.

"Már kaptunk egy zsarolást, miszerint ha ragaszkodunk a nagykövetség, és nem egy konzulátus alkalmazottjának nemkívánatos személlyé nyilvánításához, akkor ők (az orosz fél) kénytelenek lesznek úgyszintén nemkívánatosnak minősíteni és kiutasítani a moszkvai ukrán nagykövetség egyik munkatársát"

- mondta el a külügyminiszter-helyettes.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az EU-tagországok külügyminisztereivel folytatott hétfői online megbeszélésén felkérte az Európai Uniót, hogy készítsen elő új ágazati szankciókat Oroszországgal szemben, amiért utóbbi csapatokat vont össze a határainál.

"Az EU külügyi tanácsának mai ülésén tájékoztattam kollégáimat Oroszország legfrissebb veszélyes kurzusáról. Javaslatot tettem arra, hogyan lehet lépésről lépésre visszatartani Moszkvát a konfliktus további mélyítésétől. A legfontosabb elem: egy új (szankciós) csomag elkészítése, az egyéni szankciók már nem elegendőek" - írta Kuleba a Twitteren.

A Jevropejszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője a tanácskozás előtt hétfőn az ukrajnai helyzetet "nagyon veszélyesnek" minősítette, és felszólította Oroszországot, hogy amilyen gyorsan csak lehet, vonja ki haderőit a régióból.

Ugyancsak az orosz csapatoknak az ukrán határok közeléből történő kivonására szólított fel Emmanuel Macron francia államfő és Angela Merkel német kancellár Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel pénteken párizsi látogatásakor folytatott megbeszélésükön.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Bohár Dániel szerint nem Magyar Péter, hanem a Fidesz gyűjtötte össze előbb a 20 ezer aláírást, de a kommentelők egy része lehazugozta
Facebook posztban állította, hogy a Fidesznek gyűlt össze először szükséges számú aláírás. A hozzászólók azonban nem így látták.

Link másolása

Miután Magyar Péter pártjának rekordgyorsasággal összegyűlt az induláshoz szükséges 20 ezer ajánlás, Bohár Dániel a közösségi oldalán tette közzé, hogy

„a Fidesznek gyűlt össze először az EP-listára az aláírás!”

Ha így van, ha nincs így, a kommentelők rákaptak az eléjük szórt kendermagra, és parázs vita alakult ki.

Néhány komment:

Hazugság! Hajrá Tisza!

Hazudsz, mint mindig!

Látva a szavazóitokat nagy dolog hogy ilyen hamar összejött, hiszen a 40%-a írni olvasni nem tud tisztességesen.

Hazudsz te is reggel, délben, meg este, mint Fletó nagyapátok.

Emellett természetesen sok gratulációt is besöpört Bohár: lájkokból kétszer annyit kapott, mint nevetős szmájlit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Nem fogott kezet Magyar Péterrel Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke: „Becstelen emberrel nem fogok kezet”
A Fidesz főpolgármester-jelöltje is aláírásokat gyűjtött szombat reggel a Széll Kálmán téren. Magyar lépett oda hozzájuk, Szentkirályival kezet is rázott, de Hidvéghi Balázs elutasította azt.

Link másolása

Magyar Péter szombaton tette közzé a pártja EP-listáját, és azt is bejelentette, hogy Budapesten kezdik az aláírásgyűjtést.

Magyar személyesen is megjelent a Széll Kálmán téren szombat reggel, ahol ott volt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje is, aki szintén aláírásokat gyűjtött a kormánypárt standjánál.

A Telex beszámolója szerint Magyar oda is lépett Szentkirályihoz sok sikert kívánni neki. Miközben kezet fogtak a jogászt azt mondta a Fideszes politikusnak: „Esetleg a gyurcsányozáson kívül valami konkrét programot adjatok Budapestnek”.

Erre Szentkirályi úgy vágott vissza: „Én az orbánozás abbahagyását javaslom neked”.

Ezután Magyar kezet nyújtott Hidvéghi Balázs kampányfőnöknek is, aki nem viszonozta ezt. Hidvéghi a döntését később így magyarázta a Telex riporterének:

„Becstelen emberrel nem fogok kezet”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péteréknek rekord gyorsasággal összegyűlt a 20 ezer aláírás
Szombaton reggel kezdték a gyűjtést, de délelőtt már össze is jött a szükséges 20 ezer ajánlás. Azért folytatják a gyűjtést.

Link másolása

Szombaton reggel kezdték az aláírásgyűjtést, de délelőtt már össze is jött a szükséges 20 ezer ajánlás a TISZA pártnak.

Mindezt Magyar Péter jelentette be a Facebookon:

„A TISZA Párt aktivistái a pultoknál és a fővárost járva máris összegyűjtötték a szükséges 20 ezer aláírást. Hálás köszönet a munkájukért és a támogatásért. A gyűjtést folytatjuk ma még csak Budapesten, holnaptól vidéken is.”

Magyar Péter hamarosan a Lehel téren fog beszédet mondani, ide várja az érdeklődőket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter háborút, Gyurcsány Ferenc migrációt, Karácsony Gergely pedig gender-propagandát tálal fel a Fidesz új kampányvideójában
Az Európai Bizottság elnöke egy csengővel jelez a pincérként megjelenő ellenzéki politikusnak. A Brüsszel szóba pedig egy dollárjelet szerkesztettek.

Link másolása

Új reklámanyagot tett közzé a Fidesz a közösségi oldalán - szúrta ki az RTL.

A kampányfilmben az ellenzéki „főgonoszok” szerepelnek, ahol helyet kapott már

Magyar Péter is, aki a kormánypárt szerint háborút hoz nekünk. De Karácsony Gergely, Budapest regnáló főpolgármestere is pincérként lép fel, aki a Gender-propagandát szolgálja fel. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc pedig migrációt tesz az asztalra.

Míg viszont a többi politikus hoz valamit, addig Dobrev Klára üres kézzel jelenik meg a videóban.

Külön érdekesség, hogy a Brüsszel szóba bekerült egy dollárjel, így a belga fővárost a reklámban Brü$szelként írják. Ugyanakkor a videós anyag szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke irányítja az ellenzéki politikusokat.

A kampányvideó itt tekinthető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET: