KÉK HÍREK
A Rovatból

Kevin Spacey apja náci szimpatizáns volt, aki szexuálisan molesztálta a színész bátyját

A bátyja szerint az édesanyjuk is tudott erről. Eközben egyre többen vádolják zaklatással Spacey-t, és egy áldozata már azzal is, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene.
Címkép: Twitter - szmo.hu
2017. november 03.


Link másolása

Kevin Spacey nincs éppen kellemes helyzetben, valószínűleg vége a karrierjének is. Először Heather Unruh osztotta meg egy twitteres posztjában, hogy a színész korábban molesztálta egy rokonát, majd Antony Rapp vádolta meg azzal, hogy 14 évesen megpróbálta őt az ágyába csábítani, nemrég pedig egy mexikói színész, Roberto Cavazos is azt állította, hogy ha nő lenne, nem habozna zaklatásnak nevezni, amit Spacey tett vele. Az 58 éves színész nyilvánosan bocsánatot kért Rapp molesztálásáért, azt hozva fel mentségéül, hogy valószínűleg ittas állapotban történhetett a közeledés, és nem is emlékszik rá. Ellenben a hétvégén nyíltan felvállalta homoszexualitását. Közben egy neve elhallgatását kérő férfi már nemi erőszak kísérletével vádolta meg az Oscar-díjas sztárt.

Mindezek után Kevin Spacey bátyja, Randall Fowler arról számolt be az amerikai sajtónak, hogy apjuk éveken át zaklatta őt szexuálisan, és az anyjuknak tudomása volt az abúzusról.

Fowler az Idaho állambeli Boise-ban él, ahol Rod Stewart-imitátorként és limuzinsofőrként dolgozik. Élete fényévekre van attól, ahogy híres bátyja pályája alakult, és évekkel ezelőtt el is távolodtak egymástól. Egy viszont közös bennük:

a testvéreket egy olyan férfi nevelte fel, akit ők csak a „Lénynek” neveztek.

A fiúknak egyébként van egy nővérük is, Julie, aki szintén néma tanúja volt az eseményeknek.

Thomas Geoffrey Fowler még akkor csatlakozott a náci párthoz, amikor a fiúk kicsik voltak. A férfi úgy nyírta a bajuszát, hogy Adolf Hitlerre hasonlítson, és ami ennél jóval szörnyűbb, rendszeresen ostorral verte és megerőszakolta nagyobbik fiát, Randall Fowlert.

A fotón bal oldalt apjuk látható:

Spacey megpróbálta elkerülni az apjával történő konfrontálódást, míg bátyjának jutott az oroszlánrész – rendszeresen el kellett tűrnie a szadista abúzust. Nővérüknek, Julie-nak szintén kijutott az ütlegelésből, és 18 évesen el is menekült a családi otthonból, amit Fowler - szívfacsaró érzékletességgel – így jellemzett: „Minden képzeletet felülmúló sötétség uralkodott az otthonunkban. A nyomorúság háza volt.”

„Kevin úgy próbálta meg mindezt elkerülni, hogy magába zárkózott. Érzelmei buborékába burkolta magát. Ravasz és eszes kölyök lett. Annyira eltökélten próbálta elkerülni a veréseket, hogy mindent kirekesztett magából, míg végül semmi sem maradt belül. Nem maradtak érzései”

- jellemezte Fowler a kisgyermek Kevin Spacey-t.

spa

Forrás: Twitter

Fowler felelevenítette gyökértelen gyermekkorukat is: apjuk tíz alkalommal kényszerítette költözésre a családot – Coloradóból, ahol Fowler született 1956-ban, New Jersey-be költöztek, ahol három évvel később Spacey született, majd végül Los Angelesben kötöttek ki. De bárhol telepedtek is le, Fowler folyton úgy érezte, csapdában vannak. A gyerekek nem vihették haza a barátaikat, nehogy meglássák az apa dolgozószobáját, aminek a fala meztelen férfiak és nők fényképeivel, valamint pornográf fotókkal volt kitapétázva.

Fowler rövid ideig cserkész volt, de a neonáci apa megtiltotta, hogy továbbra is járjon a gyűlésekre, amikor megtudta, hogy a cserkészek vezetője zsidó. A kis Kevin sosem léphetett be a csapatba.

Fowler azt is elmesélte, hogy a családban az édesanya, Kathleen volt a kenyérkereső. Főállású titkárnőként dolgozott, miközben apjuk, aki hivatása szerint műszaki szakíró volt, csupán szabadúszóként tevékenykedett, alkalmi megbízások formájában. A férfi szerint édesanyjuk 1963-ban megundorodott férjétől, amikor kiderült, hogy egy kamaszlányt molesztált, aki történetesen a rokonuk volt.

Azt is megtudhattuk a szomorú kitárulkozásból, hogy a családnak esténként végig kellett hallgatnia, ahogy a családfő a neonácizmusról tartott nekik eladást. Az apa szerint a holokauszt hazugság, a bankokat és a hollywoodi filmvilágot pedig a zsidók irányítják. A beszédet azzal „koronázta meg”, hogy lovaglóostorral móresre tanította nagyobbik fiát.

A tettlegesség végül Fowler 12 éves korában fulladt nemi erőszakba.

A férfi behívta a kisfiút a szobájába, és közölte vele, hogy a virágokról és a méhecskékről fog neki tanítani valamit. „Kigombolta a nadrágomat, és játszani kezdett velem” - idézte fel Fowler felnőtté válása szomorú pillanatát. A kisfiú persze ordítva hívta édesanyját, aki ugyan odament a kulcsra zárt ajtóhoz, és egy ideig dörömbölt rajta, de aztán magára hagyta a tehetetlen gyermeket.

„Sosem éreztem magam annál elhagyatottabbnak. Az apám megerőszakolt. Így kezdődött a felnőttkorom”

– nyilatkozta a férfi.

randy_2

Fotók: Facebook

randy_1

Onnantól fogva, négy éven át, egyre durvábbá és gyakoribbá váltak a szexuális aktusok. Fowler hiába próbálta lázadással felhívni magára a többi felnőtt figyelmét. Julie 18 éves koráig bírta, akkor megszökött a szülői házból. Kevinből pedig befelé forduló kamasz lett, aki igyekezett elkerülni mindenféle konfrontálódást. Az idősebb fiú – elmondása szerint – azért vállalta a brutális erőszakot, hogy megóvja kisöccsét, akivel akkor még rendkívül szoros volt a kapcsolata.

Azt is bevallotta, hogy csak azért nem lett öngyilkos, mert tudta, hogy ha ő nem lenne, nem volna senki, aki megvédené az öccsét.

Anyjuk később levelet írt mindhárom gyermeknek, melyben nemhogy elismerte volna apjuk bestiális magatartását, hanem még mentegette is, a férfi sanyarú gyermekkorát hozva fel mentségéül.

Amikor Fowler 1990-ben – öccse és nővérük jelenlétében – szembesítette a brutális apát a történtekkel, a férfi rosszul lett, és kórházba került. Az anyjuk azután is mély hallgatásba burkolózott. Thomas Geoffrey Fowler végül 68 éves korában halt meg. Bátyját Spacey értesítette a hírről, de anyjuk is felhívta, hogy közölje, nem kell elmennie a temetésre. A színész ettől kezdve egyre közelebb került édesanyjához, testvérétől ellenben teljesen eltávolodott.

Thomas Geoffrey Fowler olyannyira erőteljesen hatott fiaira, hogy Randall saját bevallása szerint azért nem alapított családot, nehogy a gyermekei örököljék a gént, ami az ő apjukból perverz, szadista szexuális ragadozót csinált.

Ugyanakkor öccsét, Kevin Spacey-t már korábban úgy jellemezte egy interjúban, mint „üres edény”, aki édesanyjukon kívül senkivel sem tudott soha szorosabb kapcsolatba kerülni.

Felnőtt életüket két mondatban foglalta össze:

„Egyikünknek sem volt esélye normálisan felnőni két sérült szülő mellett. Én három házasságon és negyven kapcsolaton vagyok túl.”

Forrás: Daily Mail - A címképen a 3, illetve az 50 éves Kevin Spacey látható.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Patkány harapott véresre egy alvó csecsemőt egy ócsai házban
A szülők szerint a környékre hordják a szemetet, így nagyon sok a rágcsáló. A gyereket a mentők ellátták, de félő, hogy elveszik a családtól.

Link másolása

Néhány hónapos kisbabát harapdált meg egy patkány Ócsán – számolt be a Tények.

A szülők lefektették a kicsit, majd a 17 éves édesanya és 26 éves férje fürödni indultak. Később arra lettek figyelmesek, hogy a csecsemő nagyon keservesen sír: amikor bementek a kiságyhoz, akkor vették észre, hogy véres a kislány ruhája – mondta el a kislány anyukája.

„Hallottuk, hogy sírt a kislány, de nem úgy sírt, ahogy kellett volna. Egy másodperc alatt bent is voltunk nála, de már csak azt láttuk, hogy véres a kislány. Először azt hittük, az orra vérzik, de nem... Csak utána láttuk, hogy az állat mászik ki a kiságyból”

– nyilatkozta Az anyuka szerint a csecsemő bal keze sérült meg súlyosabban, de a fejét is megharapta az állat. A szülők azonnal mentőt hívtak, akik antibiotikumot adtak a kicsinek, mert a harapások nyoma be is gyulladt.

A csatornának Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője nyilatkozott az esettel kapcsolatban, aki kiemelte, hogy a csecsemőt a seb ellátása után stabil állapotban szállították kórházba.

A házat azóta lakhatatlanná nyilvánították, a fiatal szülők két kislányát pedig nevelőszülőkhöz vihetik. A fiatalok nagyon nehéz anyagi körülmények között nevelik a kicsiket. A család arra panaszkodik, hogy a környéken lakók a házhoz közel teszik le a szemetet, ezért a környéken nagyon sok a patkány.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Kizuhant az ablakon egy 98 éves néni a Ferenc körúton
Az asszony holtteste sokáig a járdán hevert egy fekete zsákkal letakarva. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Link másolása

Kiesett egy Ferenc körúti társasház negyedik emeletéről szerda este egy 98 éves nő, tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint a néni holtteste sokáig a járdán feküdt egy fekete zsákkal letakarva. A tragédia helyszínét rendőrségi szalaggal kerítették el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától megtudták, hogy a rendőrök 18 óra 23 perckor kaptak bejelentést arról, hogy a fővárosi Ferenc körút egyik lakásának ablakából kizuhant egy nő, és meghalt.

A helyszíni szemlén idegenkezűségre, illetve bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

A BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megható sorokkal búcsúzott párja a hétvégi repülőtragédia áldozatától
Búcsúzó sorokat tett közzé a hétvégén Martonvásár és Ráckeresztúr között repülőbalesetben meghalt dr. Magyari József szerelme.

Link másolása

A Blikk idézi a gyászoló özvegy sorait:

Szomorú szívvel értesítelek Benneteket, hogy szeretett Társam, Petikém Édesapja, dr. Magyari József szombat délelőtt repülőgép-szerencsétlenségben, hirtelen elhunyt. Ebben a nehéz helyzetben csendre és nyugalomra van a családnak szüksége. Kérem, ezt tartsátok tiszteletben! A temetésről később küldök tájékoztatást.

Ahogy korábban megírtuk, Bessenyei Péter kisgépe

akkora erővel csapódott földbe, hogy munkagépekkel kellett kiásni az utasteret.

A baleset másik áldozata egy 26 éves férfi volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Bíróság elé állt az ikerpár, akik Borkai Zsolt jachtozós videójával lettek ismertek
K. Csengét és K. Lilit csalással és hamis okirat felhasználásával vádolják. A gyanú szerint édesanyjuk is segíthetett nekik.

Link másolása

Költségvetési csalás miatt álltak bíróság elé a Borkai Zsolt-féle jachtbotrányban megismert ikerlányok – írja az Index.

K. Csenge és K. Lili öt évvel ezelőtt, a választási kampány idején tett szert országos ismertségre, miután Az ördög ügyvédje nevű blogon kompromittáló felvételek jelentek meg az akkori győri polgármesterről, Borkai Zsoltról.

Az ügyészség vádirata szerint az ikrek egy, a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, vállalkozóvá válásukat segítő programban benyújtott pályázat útján vissza nem térítendő támogatásban részesültek. Ugyanakkor a támogatási kérelemben vállalt kötelezettségeiket nem teljesítették.

Az ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásnak vétsége miatt emelt vádat a testvérpár ellen.

A bűncselekmény elkövetésében segítette őket az édesanyjuk, a harmadrendű vádlott, aki saját vállalkozását felhasználva valótlan tartalmú számlákat állított ki a két nő részére. Ezzel közel 6 millió forintnyi pályázati támogatás jogosulatlan felhasználásához nyújtott segítséget.


Link másolása
KÖVESS MINKET: