HÍREK
A Rovatból

Jogerős: pert vesztett Kárász Róbert a 24.hu ellen, tényszerűen írták, hogy saját cégébe tolt jótékonyságra érkező közpénzt

Az ítélet szerint a lap állításai megfelelnek a valóságnak, kifejezései pedig a vélemény és a kritika határain belül maradnak, becsmérlést nem tartalmaznak.


Jogerősen pert vesztett Kárász Róbert a 24.hu újságírója ellen, azzal a cikkel kapcsolatban, amelyben feltárták, hogyan kerülnek az MNB támogatásai a műsorvezető cégébe – írja a lap.

A 24.hu két éve tárta fel, hogyan került Kárász cégébe azoknak a közpénz millióknak egy része, melyek a Magyar Nemzeti Banktól érkeztek a műsorvezető jótékonysági alapítványába.

Amint az a portál által közérdekű adatigényléssel megszerzett dokumentumokból kiderült: a Kárász vezette Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány évek alatt közel 40 millió forint támogatást kapott az MNB-től, és ebből az ATV-s műsorvezető cégéhez, a GAP Médiához is jutott némi megrendelés.

Kárász Róbert helyreigazítást nem kért a 24.hu-tól, jó hírnevének megsértése miatt ugyanakkor személyiségi jogi pert indított a lap kiadója ellen, a cikk szerzője, Nagy Gergely Miklós ellen pedig rágalmazás miatt tett feljelentést magánvádlóként.

Az ATV-s műsorvezetőt állítása szerint érzékenyen érintette nyilvánosság, a tárgyaláson ugyanis arról panaszkodott, hogy sok kárt okozott neki a cikk, még a munkatársai előtt is magyarázkodnia kellett, sőt „vezetői elbeszélgetést” is hoztak neki az alapítványáról és cégéről megjelent információk.

Mint írják, Kárász három konkrétumot sérelmezett:

  • a címet („Jótékonykodásból megrendelés: Kárász Róbert alapítványa saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből”)
  • a lead egyik mondatát („Hallgatott róla, de a MNB-s dokumentum bizonyítja, hogy az ATV-s műsorvezető megtalálta a módját annak, hogyan profitáljon az eltűnt gyerekek miatt kapott állami támogatásból.”)
  • valamint azt a közcímet, hogy „Közpénz saját zsebbe.”

Mind az első fokú, mind a másodfokú bíróság úgy találta, hogy a Kárász által sérelmezett cikk állításai valósak és tényszerűek. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság által meghozott, majd a Fővárosi Törvényszék által helybenhagyott ítélet egyenesen úgy fogalmazott, hogy

a cikk tényállításai valósághűek, és még a magánvádló által is elismertek.

Az ítélet alapján a Kárász-féle alapítvány „állami támogatással történő elszámolásával kapcsolatos hiteles tájékoztatás egyértelműen közérdeknek minősül”, Kárász Róbert pedig közszereplő – ezt egyébként a bíróságon a műsorvezető is elismerte, írja a 24.hu. Az ítélet ellen Kárász fellebbezett, az április 1-jén született másodfokú ítélet szerint ugyanakkor a Kárász által sérelmezett cikkben szereplő kifejezések és kijelentések „a vélemény és kritika határain belül maradva, öncélú és inadekvát tematikájú becsmérlést nem tartalmaztak.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péternek üzent Orbán Balázs: Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről, akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni
A miniszterelnök politikai igazgatója azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”. Ezt írta kommentben.


A Tisza Párt politikusa egy olyan képet tett ki a Facebook-oldalára hétfőn, amin MCC-s diákokkal látható a budapesti reptéren.

Erre reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”.

„Két dolog miatt örülök ennek a képnek:

1. Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis “janicsároztad” őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!

2. Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

- írta a kép alatt Orbán Balázs kommentben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Eldőlt Magyar Péter sorsa! Lezárult a szavazás
A szavazás során összesen 91 315 voks érkezett be, este 8 óra után, a voksolás lezárultával pedig Magyar Péter a Facebook-sztorijában viccesen meg is jegyezte, hogy már el is foglalta az új pozícióját.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 17.Lezárult a szavazás, a TISZA Párt közössége eldöntötte, hogy szeretné-e Magyar Pétert Brüsszelben európai parlamenti képviselőként látni.

Brüsszel elfoglalva – írta Facebook-oldalán a TISZA Párt alelnöke, miután véget ért a szavazás azzal kapcsolatban, hogy a párt közössége szeretné-e, hogy Magyar Péter Brüsszelben legyen európai parlamenti képviselő.

Mint arról korábban írtunk, Magyar Péter szavazást indított hétfő reggel a TISZA Párt weboldalán arról, felvegye-e képviselői mandátumát az Európai Parlamentben.

A TISZA Párt a voksok mintegy 30 százalékát szerezte meg az EP-választáson, ezzel pedig hét mandátumot szerzett. A párt alelnöke hosszas bejegyzésben fejtette ki, miért is fontos a szavazás, amellyel a közössége eldöntheti, szeretnék-e, hogy a politikus Brüsszelben legyen európai parlamenti képviselő.

Magyar kijelentette, bármi is legyen az eredmény, ő azt tudomásul veszi.

A szavazás során összesen 91 315 voks érkezett be, este 8 óra után, a voksolás lezárultával pedig Magyar Péter a Facebook-sztorijában viccesen meg is jegyezte, hogy már el is foglalta az új pozícióját.

A végeredmény nem volt szoros: a szavazók 75,6 százaléka azt szeretné, hogy Magyar felvegye EP-képviselői mandátumát, és csupán a voksolók kevesebb mint 25 százaléka szavazott nemmel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Márki-Zay Péter egyetlen tanácsot adna Magyar Péternek
Hódmezővásárhely polgármestere sok mindenről beszélt. Szóba került Lázár János, a Tisza Párt és Magyar Péter is. Elmondta azt is, hogy mit tanácsolna neki.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. június 17.A Telex készített interjút Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével.

Az interjú legfontosabb állításai:

„Csád”

Nem úgy tervezte, hogy mémesedni fog az, ahogy ezt az országnevet mondja, de a köztévés vitán nem lehetett reagálni mások mondanivalójára. Főleg Deutsch Tamásra szeretett volna reagálni, de csak így tudta megoldani.

Vitézy magánélete

Már korábban is elnézést kért Vitézy Dávidtól, amiért nyilvánosságra hozta azt, amit állítása szerint az LMP főpolgármester-jelöltje nem vállalt fel. Azt visszautasítja, hogy sértésnek szánta, szerinte ez nem szégyen, nem titkolandó, és felháborítónak tartja, ha ebből hátrány lesz.

Lázár János

SMS-t küldött neki, amiben ez állt: „Gratulálok!” Márki-Zay szerint Lázár tud viselkedni, ha akar, hiszen rakhatott volna pontot is a végére. Ő hajlandó lenne találkozni vele a város érdekében. Állítása szerint Orbán egy miniszternek azt mondta Lázárról, hogy „bármit meg tud csinálni, semmit sem tud működtetni.”

Tisza Párt.

Ha Magyar Péter ragaszkodna ahhoz, hogy belépjen a pártjába, akkor megfontolná, de látja, hogy erre Magyar nagyon odafigyel.

Szerinte a Tisza mögött most háromszor-négyszer nagyobb tömeg áll, mint az ellenzék mögött.

Magyar Péter

Egy tanácsot adna neki, méghozzá azt, hogy egy politikust sokat fognak rugdosni, ezt neki nagy türelemmel kell elviselnie.

A teljes interjút itt lehet megnézni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen: már 1800 Ft egy lángos a Balatonnál, van, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért, mint tavaly
Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak. Idén ez még durvább lesz.


Idén nyáron már 1800 forintot kérnek egy lángosért a népszerű üdülőhelyeken. Azt mondják, a béremelések miatt.

Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak, idén ez még durvább lesz.

Legkevesebb 15 ezer forintjába kerülhet egyetlen strandon töltött nap a családoknak. Nagyjából tizedével többe, mint tavaly.

Van olyan balatoni település, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért. Budapesten 8-11%-kal drágulnak a fürdők, amelyek héten nyitnak.

Az RTL riportja a hatalmas drágulásról.


Link másolása
KÖVESS MINKET: