HÍREK

Jakab Péter Kövér Lászlónak: „Ma nagyon jól néz ki, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van”

A Jobbik elnökét ezúttal nem szakította félbe a házelnök, pedig elég élesen kritizálta a kormányt.

Link másolása

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn, a parlamenti ülés előtt azt ígérte Facebook-oldalán, hogy fel fog szólalni napirend előtt, és ha Kövér László, az Országgyűlés elnöke is ott lesz, akkor olyat fog neki mondani, amit még soha.

A házelnök jelen volt az ülésen, de még mielőtt Jakab felszólalhatott volna, Kövér figyelmeztette, hogy ha megint megszegi a szabályokat, szankcionálni fogja.

A jobbikos politikus ezután ezzel indította beszédét:

„Nagyon sajnálom, hogy múlt héten nem tudtunk személyesen találkozni, de most azt kell, hogy mondjam, hogy ma nagyon jól néz ki, házelnök úr! Komolyan mondom, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van. Az ülésvezetés tényleg remek, úgyhogy ha az idegrendszer is bírja a nyomást, akkor szerintem vágjunk is bele.”

Hozzátette azt is, hogy ha valamilyen okból kifolyólag most sem mondhatja el a mondandóját a parlament falain belül, akkor a falakon kívül fogja, ahogy azt már korábban is tette. (Itt vélhetően arra gondolt, amikor fényfestéssel vetítette a Parlament falára azt, hogy "Fizessenek meg a tolvajok!", rajta Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képével).

„Mindenkinek joga van tudni, hogy kik tették tönkre ezt az országot, és hogy mi vár a tolvajokra, ha mi jövünk. Fizetni fognak, Önök is, minden aljasságért, amit elkövettek a nemzet ellen. Úgyhogy azt ajánlom, jól gondolják meg, hogy mihez kezdenek a hatalommal a hátralévő néhány hónapban” - mondta.

Ezután arról beszélt, hogy már a „fideszes alkotmánybíróság is kimondta”, hogy a rabszolgatörvény alkotmányellenes, ezért most szeretné tudni, hogy mi következik, várható-e újabb alaptörvénymódosítás. Majd a jövő évi költségvetést kritizálta, pontosabban azt, hogy még több adót vetne ki a kormány.

"Már ne haragudjanak, de mire fel akarnak még több bőrt lehúzni a magyar emberekről? Mire fel? Hát nincs már bőr rajtuk!"

- jelentette ki.

Elmondta, hogy a magyarok 40 százalékának csökkent a jövedelme, és több mint 2 millióan élnek a létminimum alatt, közel 1 millió nyugdíjasnak kell kevesebb mint 100 ezer forintból kijönnie a statisztikák szerint. Eközben pedig például a zöldség és a csirkehús ára is jelentősen emelkedik, miközben a fizetések és a nyugdíj jóval kisebb mértékben nő. „Nesze neked jólét, ugye?” - fűzte hozzá.

Arról is beszélt, hogy megkérdezett egy mentőst, hogy mennyit keresnek most, miután a kormány megemelte a fizetésüket és kiderült, hogy túlórával és éjszakai pótlékkal együtt mindössze 240 ezer forintot keres.

Azt is kiemelte, hogy míg például a győri Audi-gyárnak 1,2 milliárd forintos támogatást adott a kormány annak ellenére, hogy maga az Audi vezérigazgatója mondta, hogy ők túlélik a válságot támogatás nélkül is, addig a kis- és középvállalkozók semmilyen érdemi támogatást nem kapnak.

Önök adni nem adnak semmit a népnek, csak elvesznek. Még több pénzt, még adót. Igazi uzsorások maguk egytől egyig

- szólt be a kormánypártiaknak.

Jakab nem érti, miért mondta azt nemrég Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió egyik legjobban élhető országa lesz, hiszen „30 éve mást se hallunk”. Szerinte viszont még több adóval, még magasabb árakkal, még gyengébb forinttal nem lehet nyugati életszínvonalat teremteni. Úgy véli, ez csak akkor lehetséges, „ha Önök eltűnnek a közéletből és megfizetnek mindenért [...], akkor lesz újra remény arra, hogy ez az ország megkapja azt, amire 30 éve vár: a szabadságot és a jólétet”.

Kövér László ezúttal nem szakította félbe a Jobbik elnökét, amire mostanában nem volt példa. A kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár reagált, aki szerint Gyurcsány Ferenc rendkívül méltatlan szerepet osztott Jakabra, ugyanis "gyűlöletserkentő provokátorrá" nevezte ki. „Mindig van új produkció” - fűzte hozzá.

Nehezményezte, hogy Jakab nemrég egy beszélgetős műsorban arról beszélt, hogy a vidéki szavazók tájékozatlanabbak, nem nagyon olvasnak programokat. Dömötör - aki maga is vidéken nőtt fel - számon kérte a jobbikost, hogy „micsoda lenéző vidékezés ez”.

Ezután pedig arról kérdezte a politikust, hogy nem kínos-e neki, hogy "posztkommunista jelölteket" támogat az előválasztáson.

"Nem kínos ezt a feladatot végrehajtani? Ha Karácsony Gergelynek egy egész Unicumra volt szüksége ahhoz, hogy ezt megeméssze, akkor könnyen lehet, hogy magának egy egész hektós hordó kell. Ha Rákosi Mátyás élne, akkor maga pár listás helyért még vele is szerepelne közös plakáton"

- mondta.

Végül pedig arra kérte Jakabot, hogy a tolvajozással kapcsolatos állításait „címezze az új főnökéhez”.

Jakab Péter felszólalása a Parlamentben

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártjának színeiben indulna a Gyurcsány Ferencet játszó színész
Sás Péter eredetileg függetlenként indult volna a mezőhegyesi polgármesteri székért, de lehet, hogy inkább mégis a TISZA Pártot választja.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Erősen gondolkodik azon a független Sás Péter, hogy inkább Magyar Péter pártjának színeiben induljon a mezőhegyesi polgármester-választáson, írja a Telex. A színészt a legtöbben a 2013-as, szédületesen rossz Elment az öszöd című filmből ismerhetik, amiben Gyurcsány Ferencet alakította.

Sás Péter a Talpra Magyarok! Közösség alapítójának mezőhegyesi állomásán, a közönség soraiból kilépve élő adásban kérdezett Magyartól. Arról érdeklődött, az általa csak Lézer Jankónak becézett Lázár Jánost, aki állítása szerint a műemléknek számító ménesparancsnoki épületet rombolja (habár erre konkrét bizonyítékot nem hoz fel), hogyan lehetne számon kérni.

Magyar szerint számtalan ehhez hasonló esetet lehetne sorolni Budapesten és vidéken is, „annyi történik, hogy nem működik az állam”, kézi irányítással működnek a hivatalok. Egy kormányváltás után ezeket nem fogják tudni visszaépíteni, de a hivatalokat újra működésre tudják bírni, és „el tudjuk kerülni, hogy a propaganda, azt hiszem, a legolvasottabb online portál, az Index, olyan interjút készítsen Tiborcz Istvánnal, a nemzet vejével, amelyben nem arról kérdezik, hogy 36 évesen hogy 500 milliárd forintja, azon kívül, hogy tehetséges, amit kár lenne tagadni, hanem arról kérdezik, hogy valóban mit tesz a nemzeti örökség, az épített örökség védelméért.”

Magyar Péter és a színész beszélgetését a lenti videóban 29:23-tól lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Deutsch Tamás: Ki a f*sz az a Magyar Péter?
De azért vitázna vele, hisz erről már korábban is beszélt.

Link másolása

Erősen indította a kormányközeli Mandinernek adott interjúját Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője:

„De most komolyan, »who the fuck is« Magyar Péter? Ennyi.”

Magyarul ez nagyjából annyit tesz, mint „ki a f*sz az a Magyar Péter”, ami minimum érdekes, mivel Deutsch megerősítette, hogy a pártok listaállítása, május harmadika után „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni.

Tovább árnyalja a képet, hogy a Deutsch Tamást indító kormánypártokhoz közel álló Megafon Központ

az elmúlt hónapban csak a Facebookon több mint 148 millió forintott költött hirdetésre, a pénz zöme pedig pont a Magyar Péterről szóló bejegyzésekre ment el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Háromfős titkárságot igényelt lemondása után Novák Katalin
Lakást viszont egyelőre nem kért a volt köztársasági elnök.

Link másolása

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök a lemondása után lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, de háromfős titkárságot fog alkalmazni.

A volt köztársasági elnökök életük végéig alkalmazhatják a titkárságot, továbbá

térítésmentes egészségügyi ellátás, lakás, autó, valamint az aktuális házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese illeti meg őket, amely jelenleg havi bruttó 4,5 millió forint.

A kegyelmi botrány után lemondott Novák a későbbiekben is bármikor igényelheti a korábban nem kért szolgáltatásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: