hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Lemondhat a miniszterelnöki vágyáról” – sokaknál elásta magát Jakab Péter azzal, hogy igennel szavazott a melegellenes törvényre

Szimpatizánsai felháborodtak azon is, hogy mivel indokolta meg a döntését.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, június 15-én elfogadta az országgyűlés a pedofiltörvény melegellenes módosítását, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről.

Az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével már előre jelezték, hogy nem vesznek részt a szavazáson. A DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum képviselői a Parlament előtt tartott, de online is közvetített sajtótájékoztatóján beszéltek arról, miért bojkottálták a voksolást és mit gondolnak a módosításról.

A Jobbik ugyanakkor beállt a Fidesz mellé a szavazáson. Mint azt korábban jelezték, mindig is azon az állásponton voltak, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése, így üdvözölnek minden szigorító kezdeményezést, ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Ugyanakkor azt is hozzátették, szerintük alapos a gyanú, hogy a kormány csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofil-botrányokat igyekszik elpalástolni, valamint újabb olyan csapdákat csempésztek bele a javaslatba, ami próbálja megosztani az ellenzéket.

hirdetés
Azt ígérték, hogy bár most a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza, ha kormányra kerülnek a választás után, ki fogják venni a törvényből a "témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket".

Jakab Péter, a párt elnöke a Facebook-oldalán indokolta meg, ő miért járult hozzá a törvénymódosítás megszavazásához. Kaleta Gábor volt perui nagykövetet hozta fel példának, akinél 19 ezer pedofil, gyermekpornográf képet találtak a számítógépén, ezért pedig 540 ezer forint büntetést kapott.

"Ezt a fickót az Orbán-kormány hozatta haza titokban Peruból ahelyett, hogy hagyta volna megrohadni egy dél-amerikai börtönben. Nem. Kaletát hazamenekítették, hogy itthon „feleljen” tettéért" - írta a politikus, majd így folytatta:

"A Fidesz most benyújtotta a pedofil-ellenes törvényt. Talán azért, hogy lemossák magukról a pedofil vádat. Az indíték már mindegy. A büntetés nem az. Annak elrettentőnek kell lennie. A gyermekeket megnyomorító pedofilokkal szemben nincs kegyelem. Nálam nincs. Mert a gyermek az első. Minden más csak utána jön."

Jakab a legutóbbi felméréseken a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek bizonyult, most azonban úgy tűnik, sokaknál kihúzta a gyufát azzal, hogy igennel szavazott a melegellenes törvényre. A Facebook-oldalán igencsak sok kommentelő akadt ki a döntésén.

Íme néhány vélemény, (amelyek egy része még a szavazás előtt íródott):

"Péter, ha negszavazza ezt az összemosott törvényt, szégyellje magát, és már nem is szimpatikus nekem és sokunknak."

"Ez a törvény sajnos már nem csak a pedofilokról szól. De hát ezt te pontosan tudod... Mindenesetre segítettél eldönteni, kire szavazzak."

"Hát, ez most nem éppen a leghumánusabb döntésed volt, és mellesleg jókora szavazatvesztéssel is járni fog. Érdemes lenne átgondolni ezt a dolgot még egyszer."

"Ha ez megtörténik, ha a Jobbik megszavazza a pedofíliaellenesnek HAZUDOTT, valójában azt támogató, nettó putyini gyűlölettörvényt, a 2014 előtti időkbe teszed vissza magatokat, Péter. És én akkor nagyon szomorú leszek. Nem ezért adtam anno az arcom és a nevem a Jobbiknak."

"Csak differenciálnod kellene a bújtatott mocskosságot is Pet! Azt, hogy összemosnak két teljesen eltérő dolgot! De persze most KELL a szavazatod, mert kevesen maradtak. Egyszer még a Te gyermeked is eléd állhat és azt mondhatja neked, hogy meleg. Ekkor az a törvény szorítja majd meg, amit ma TE IS MEGSZAVAZOL. Gondolkozz már!"

"Kedves Jakab Péter! Ha ezt megszavazza, mármint a melegek elleni törvényt, lemondhat a miniszterelnöki vágyáról!"

"Most elvesztettél pár százezer szavazatot."

"Eddig Önre kívántam szavazni. Eddig."

Osváth Zsolt vlogger, aki nemrég interjút is készített Jakabbal, videósorozatában is bírálta a pártelnököt:

"Ez a törvény sajnos nem a gyerekekről szól. Ezt pontosan tudjátok. Csalódott vagyok es szomorú. Nem, nem azért mert melegként újra másodrendűnek érezhetem magam, hanem mert képtelenek voltatok tartani az egységet, ezzel hitelt adva a kormánynak. Pontosan úgy cselekedtetek, ahogy ők azt tervezték. Ugyanmár. Gyerekek. Ez színtiszta politika. Akiket valóban érdekel a gyerekek sorsa, sajnos nem a parlamentben ülnek. Minden, a törveny miatt megnyomorodott élet azok lelken szárad, akik ma igent nyomnak a szavazáson. Sajnálom, hogy egy pillanatig is bíztam a Jobbikban."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hihetetlen: uniós pénzből újítottak fel egy olyan szabadstrandot, ahol tilos fürdeni

Hadházy Ákos járt Kunszentmártonban, ahol készített pár képet is: „Itt az elúsztatott milliók ellenére nincs sem kiépített strand, pláne nincs üzemeltető…”

Link másolása

hirdetés

2017-ben a Jász-Nagykun megyei település 305 millió forintot kapott társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztésre az EU-s keretből. A projektleírás része a strand mellett egy múzeum, jászkunsági bűnelkövetőinek és bűnüldözőinek emlékére.

„a térségben hiánypótló beruházás jönne létre, tekintve, hogy a Tiszazugban egyetlen üzemelő szabad strand sincs. Így az idelátogató turisták, valamint a környékbelieknek is megfelelő fürdőzési lehetőséget biztosítana a város”

Idén májusban átadták a strandot, a megyei lap beszámolója szerint. A tereprendezés után ígértek a strandfoci- és röplabdapályát, ez utóbbit a téli fagyok idején korcsolyázásra alkalmassá tudják tenni. Térköves út vezet le majd a strandig, ahol adott a mosdó és a zuhanyzási lehetőség, valamint a büfé helye. A játszótér is készül, de mivel az engedélyezési eljárás még zajlik, ezért nem lehet használni. Hadházy Ákos Facebook oldalán posztolt az esetről.

Erre a “strandra” elköltöttek (alsó hangon) 56 millió forintot , majd át is adta a kunszentmártoni polgármester - csak éppen tilos fürödni ? [...] Fürödni meg azért tilos, mert egy rendelet szerint folyóvizek városi szakaszán csak kiépített strandon, üzemeltetővel rendelkező helyen szabad fürdeni. Itt meg az elúsztatott milliók ellenére nincs sem kiépített strand, pláne nincs üzemeltető…

Ilyenre nem számított, teljes volt a felháborodás. Követői hálájukat fejezték ki kitartó munkájáért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Ezentúl név szerint jelentik a 60 évesnél idősebb oltatlanokat Magyarországon

Az új kormányrendelet szerint az orvostanhallgatók kirendelhetők lesznek a háziorvosokhoz, ahol az oltási munkát segíthetik majd.

Link másolása

hirdetés

A kormány rendelkezése szerint ezentúl hetente jelenteni kell azokat a 60 éven felülieket, akiket még nem oltottak be - áll a Magyar Közlönyben.

A járvány elleni intézkedésről szóló egyes intézkedések című részben azt írják:

"Azon 60. életévüket betöltött magyar állampolgárokról, akik magyarországi lakcímmel és Társadalombiztosítási Azonosító Jellel rendelkeznek, azonban a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltásban nem részesültek,

a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő heti rendszerességgel tájékoztatást nyújt a fővárosi és megyei kormányhivatalokat irányító miniszter, valamint az érintett személy háziorvosa részére."

A közlemény szerint mindezzel a vakcina beadását akarják elősegíteni. Ehhez az érintett egészségbiztosítási nyilvántartásban rögzített nevét, lakcímadatait, valamint Társadalombiztosítási Azonosító Jelét kell feltüntetni.

Arról is rendelkeztek, hogy az orvostanhallgatók - az oktatási intézménnyel való egyeztetés után - kirendelhetők lesznek a háziorvosokhoz. A feladatuk az lesz, hogy a 60 év felettieket tájékoztassák az oltás hasznosságáról és a lehetőségekről. Aki pedig már 10 félévet sikeresen teljesített az egyetemen, az oltást is beadhatja a háziorvos felügyeletével.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rekordhideg és havazás Dél-Afrikában, az oroszlánok hóban sétálnak

Botswanában közel 70 éve nem mértek ilyen mínuszokat.

Link másolása

hirdetés

Oroszlánok és gepárdok sétálgattak a hóban, Botswana-ban pedig közel 70 éve nem volt ilyen hideg - írja az Időkép.

Az ilyenkor szokásosnál 10-12 fokkal hidegebb légtömeg érkezett Afrika déli országaiba. Az Antarktisz felől érkező fagyos levegő a Dél-afrikai Köztársaságban és Botswana-ban is -10 fok környékére hűtötte a levegőt.

Botswana-ban ennél hidegebb utoljára 1953-ban volt, akkor -10,6 fokos minimumot mértek.

A Dél-afrikai Köztársaság területén többfelé pár centi hó is esett, egyes hírportálok hóban sétáló gepárdokról tettek közzé felvételeket, a Karoo Nemzeti Park területén pedig oroszlán lábnyomokat fotóztak:

hirdetés

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Tíz év után bezárta összes magyarországi üzletét a Costa Coffee

'Rendkívül sajnálatos helyzet ez, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk: a döntés elkerülhetetlen volt' - írják közleményükben.

Link másolása

hirdetés

Egy évtizedes jelenlét után bezár a Costa Caffee. A hírt a közösségi oldalukon jelentették be. Mint írják:

"Az utca embere számára a Costa Coffee logo látványa egy kellemes kávéházi hangulatot idéz fel. A Costa Coffee kávéházi hangulata, érzékszerveinkre ható jó hatása, a kedvesség, a kávéitalok minősége, mind elég motiváló, hogy aki egyszer betért, visszatérjen.

Ezt a hangulatot Magyarországon – 2011-ben – 10 évvel ezelőtt a Gótzy Miklós vezette L-Coffee kft. hívta életre és tette Magyarországon közismert és szeretett márkává, akinek köszönhetően jó érzés volt Costázni és betérni egy baráti csevejre bármely Costába.

Ezt a kellemes Costás érzést ma megszakítja a csend: az L-Coffee kft. által üzemeltetett összes Costa Coffee üzlet 2021. július 23-án bezárt."

Az összes magyarországi üzlet bezár, kivéve a reptérit, az megmarad, de az is egy másik cég kezébe kerül - áll a közleményben.

"Rendkívül sajnálatos helyzet ez, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk: a döntés elkerülhetetlen volt" - írják.

hirdetés

A bezárás körülményeiről részletesen ITT olvashatsz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: