hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Lemondhat a miniszterelnöki vágyáról” – sokaknál elásta magát Jakab Péter azzal, hogy igennel szavazott a melegellenes törvényre

Szimpatizánsai felháborodtak azon is, hogy mivel indokolta meg a döntését.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, június 15-én elfogadta az országgyűlés a pedofiltörvény melegellenes módosítását, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről.

Az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével már előre jelezték, hogy nem vesznek részt a szavazáson. A DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum képviselői a Parlament előtt tartott, de online is közvetített sajtótájékoztatóján beszéltek arról, miért bojkottálták a voksolást és mit gondolnak a módosításról.

A Jobbik ugyanakkor beállt a Fidesz mellé a szavazáson. Mint azt korábban jelezték, mindig is azon az állásponton voltak, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése, így üdvözölnek minden szigorító kezdeményezést, ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Ugyanakkor azt is hozzátették, szerintük alapos a gyanú, hogy a kormány csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofil-botrányokat igyekszik elpalástolni, valamint újabb olyan csapdákat csempésztek bele a javaslatba, ami próbálja megosztani az ellenzéket.

hirdetés
Azt ígérték, hogy bár most a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza, ha kormányra kerülnek a választás után, ki fogják venni a törvényből a "témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket".

Jakab Péter, a párt elnöke a Facebook-oldalán indokolta meg, ő miért járult hozzá a törvénymódosítás megszavazásához. Kaleta Gábor volt perui nagykövetet hozta fel példának, akinél 19 ezer pedofil, gyermekpornográf képet találtak a számítógépén, ezért pedig 540 ezer forint büntetést kapott.

"Ezt a fickót az Orbán-kormány hozatta haza titokban Peruból ahelyett, hogy hagyta volna megrohadni egy dél-amerikai börtönben. Nem. Kaletát hazamenekítették, hogy itthon „feleljen” tettéért" - írta a politikus, majd így folytatta:

"A Fidesz most benyújtotta a pedofil-ellenes törvényt. Talán azért, hogy lemossák magukról a pedofil vádat. Az indíték már mindegy. A büntetés nem az. Annak elrettentőnek kell lennie. A gyermekeket megnyomorító pedofilokkal szemben nincs kegyelem. Nálam nincs. Mert a gyermek az első. Minden más csak utána jön."

Jakab a legutóbbi felméréseken a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek bizonyult, most azonban úgy tűnik, sokaknál kihúzta a gyufát azzal, hogy igennel szavazott a melegellenes törvényre. A Facebook-oldalán igencsak sok kommentelő akadt ki a döntésén.

Íme néhány vélemény, (amelyek egy része még a szavazás előtt íródott):

"Péter, ha negszavazza ezt az összemosott törvényt, szégyellje magát, és már nem is szimpatikus nekem és sokunknak."

"Ez a törvény sajnos már nem csak a pedofilokról szól. De hát ezt te pontosan tudod... Mindenesetre segítettél eldönteni, kire szavazzak."

"Hát, ez most nem éppen a leghumánusabb döntésed volt, és mellesleg jókora szavazatvesztéssel is járni fog. Érdemes lenne átgondolni ezt a dolgot még egyszer."

"Ha ez megtörténik, ha a Jobbik megszavazza a pedofíliaellenesnek HAZUDOTT, valójában azt támogató, nettó putyini gyűlölettörvényt, a 2014 előtti időkbe teszed vissza magatokat, Péter. És én akkor nagyon szomorú leszek. Nem ezért adtam anno az arcom és a nevem a Jobbiknak."

"Csak differenciálnod kellene a bújtatott mocskosságot is Pet! Azt, hogy összemosnak két teljesen eltérő dolgot! De persze most KELL a szavazatod, mert kevesen maradtak. Egyszer még a Te gyermeked is eléd állhat és azt mondhatja neked, hogy meleg. Ekkor az a törvény szorítja majd meg, amit ma TE IS MEGSZAVAZOL. Gondolkozz már!"

"Kedves Jakab Péter! Ha ezt megszavazza, mármint a melegek elleni törvényt, lemondhat a miniszterelnöki vágyáról!"

"Most elvesztettél pár százezer szavazatot."

"Eddig Önre kívántam szavazni. Eddig."

Osváth Zsolt vlogger, aki nemrég interjút is készített Jakabbal, videósorozatában is bírálta a pártelnököt:

"Ez a törvény sajnos nem a gyerekekről szól. Ezt pontosan tudjátok. Csalódott vagyok es szomorú. Nem, nem azért mert melegként újra másodrendűnek érezhetem magam, hanem mert képtelenek voltatok tartani az egységet, ezzel hitelt adva a kormánynak. Pontosan úgy cselekedtetek, ahogy ők azt tervezték. Ugyanmár. Gyerekek. Ez színtiszta politika. Akiket valóban érdekel a gyerekek sorsa, sajnos nem a parlamentben ülnek. Minden, a törveny miatt megnyomorodott élet azok lelken szárad, akik ma igent nyomnak a szavazáson. Sajnálom, hogy egy pillanatig is bíztam a Jobbikban."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Tömeges kivégzés várhat Észak-Koreában a Kínából visszafordított menekültekre

Szinte biztos halál vár a buszokkal visszaszállított 50 főre, és azokra, akiket Kínában még fogva tartanak.
Fotó: Top Trending/YouTube - szmo.hu
2021. július 25.


Link másolása

hirdetés

Brutális körülmények közt végeztetheti ki Kim Dzsongun a kínai hatóságok által visszafordított észak-koreai menekülteket - írja a Daily Star.

Kína a Radio Free Asia szerint eddig mintegy 50 menekültet adott ki az országnak, köztük katonákat és pilótákat is. Egy kínai lakos szerint két busszal szállították őket vissza Észak-Koreába, miközben a kínai rendőrség kivonult a határőrséghez, biztosítandó, hogy senki nem filmezi az eseményeket.

Rajtuk kívül számos észak-koreai állampolgár van még mindig kínai fogságban, őket várhatóan ugyanígy visszadeportálják majd az ország területére.

Egy másik forrás szerint azok a kínaiak, akik szemtanúi voltak a jelenetnek, együttérzésüket fejezték ki a menekülők iránt, és ellenségesen viselkedtek a rendőrséggel szemben:

“Azt mondták: ha ezeket az embereket visszaviszik, akkor meg fognak halni. Borzalmas elmenekülni a saját országukból, szerencsésen túlélni, azután mégis fiatalon meghalni.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Mind a 7 ellenzéki elnökjelöltet őrizetbe vették, és ismeretlen helyen tartják fogva Nicaraguában

Rajtuk kívül újságírókat és ellenzéki aktivistákat is letartóztattak és állampolgári hűtlenséggel gyanúsítanak Daniel Ortega diktatúrájában.

Link másolása

hirdetés

A hetedik lehetséges ellenzéki elnökjelöltet is őrizetbe vették szombaton Nicaraguában. Ezzel

a jelenlegi államfő, Daniel Ortega szinte valamennyi választási ellenfele rendőri őrizetbe került

- írja a 24.hu.

A legutóbbi esetben Noel Vidaurre ellenzéki vezetőt - a Polgárok a Szabadságért nevű szövetség egyik elnökjelöltjét - gyanúsították meg árulással, ezért otthonában házi őrizetbe helyezték.

A többi hat kihívót május óta folyamatosan, egyesével vették őrizetbe. De letartóztattak újságírókat és ellenzéki aktivistákat is.

Valamennyiüket árulással, "állampolgári hűtlenséggel" gyanúsítják, és tartózkodási helyükről sem a családjuk, sem az ügyvédeik nem tudnak.

hirdetés

Ortega a november 7-i elnökválasztáson a negyedik elnöki ciklusát szeretné elnyerni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Pestisben halt meg egy 10 éves kislány Amerikában

A pestis 2015 óta először szedett áldozatot Amerikában.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2021. július 25.


Link másolása

hirdetés

2015 óta először szedett áldozatot a pestis Amerikában: a betegségbe egy tízéves coloradói kislány halt bele - írja a Metro.

A július 5-én elhunyt, negyedik osztályos gyerek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Az egészségügyi szakemberek jelenleg is igyekeznek kideríteni, hol fertőződhetett meg a La Planta megyei kislány.

“Mélyen lesújt minket ennek a fiatal coloradói lakosnak a halála, és együttérzünk a családjával. Szeretnénk rá felhívni a figyelmet, hogy habár ez a betegség nagyon ritka, de bekövetkezhet. Ha bárki tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz!”

- hangsúlyozta Dr Jennifer House a coloradói közegészségügyi hatóságtól.

hirdetés

A pestist baktériumok terjesztik, amelyek főleg bolhák vagy fertőzött állatokkal való érintkezés nyomán kerülnek át az emberre. A tünetek közt szerepel a láz, hidegrázás, fejfájás és a megduzzadt nyirokcsomók is. Coloradóban a pestis 2005 és 2020 közt mindössze 22 fő halálát okozta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Kék szalaggal a korrupció ellen – Márki-Zay Péter új mozgalmat indított

„Mi arra biztatunk mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, kabátjára, bárhova, jelezze ezzel azt, hogy egy korrupciómentes országban szeretnének élni” - mondja a politikus.

Link másolása

hirdetés

Új mozgalmat indított el Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter Kék szalaggal a korrupció ellen elnevezésű mozgalmához vár mindenkit, aki azonosulni tud a céllal.

"Mi arra biztatunk mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, kabátjára, bárhova, jelezze ezzel azt, hogy egy korrupciómentes országban szeretnének élni"

– mondta a politikus.

Márki-Zay a 168.hu-nak arról beszélt, hogy szerinte most a korrupció elleni küzdelem Magyarországon létkérdés.

"Ha egy olyan kormányunk lenne, amelyik nem szervezi a korrupciót, hanem küzd ellene, akkor ennek az országnak kétszer annyi autópályája épülne, hogy mást ne mondjak, fejlődne az egészségügy, stb."

- fogalmazott Márki-Zay.

VIDEÓ: A kormányváltás most kezdődik - Kampánynyitó 2021

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: