News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Iványi Gábor a NAV akciójáról: „Felsorolták, mit vittek el, csak azt nem mondták meg, hogy miért”

A lelkész elmondta, hogy az állam több milliárd forinttal tartozik a közösségének, abból a pénzből ki tudná fizetni, amit a NAV munkatársai akarnak behajtani rajta.

Link másolása

hirdetés

Több ellenzéki politikus mellett Iványi Gábor is felszólalt azon a tüntetésen, amit Márki-Zay Péter délután hirdetett meg, miután a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének szervezeténél egész napos házkutatást tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói.

A lelkész (akit egy ideig esélyesnek gondoltak az ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltjének) elmondta:

köszöni a jelenlévőknek, hogy ott vannak, és ígéretet tett arra, hogy ha bárki közülük hasonló helyzetbe kerül, ő is jelen lesz.

Ezután részletesen ismertette a hétfői nap krónikáját. Beszélt arról, hogy a NAV emberei betörték irodája ajtaját, és elmondta, hogy a NAV-osok több helyszínen folytattak kutatást, aztán felsorolta azokat az intézményeiket, amelyekkel összefüggésben az iratokat és eszközöket lefoglaltak, ezek között vidéki intézmények, iskolák, idősek otthona is szerepelt.

Hozzátette, a nyomozók a költségvetési csalással kapcsolatban „túszul ejtették” öccsét, Andrást.

A lelkész úgy fogalmazott: „felsorolták, hogy miket vittek el, csak azt nem mondták meg, hogy miért”. A helyszínen lévőket arra kérte, ne bántsák és ne szidalmazzák az adóhivatal munkatársait, mert ők is dolgozó családfenntartók. Mint mesélte, egyikükkel szóba elegyedve megtudta: négy gyermeket tart el. „Mondtam neki, hogy jöjjön inkább hozzánk dolgozni, tartsa el abból” – tette hozzá ironikusan.

hirdetés

„Számos alkalommal érkezett levél a munkatársainkhoz, amelyben arra szólították a dolgozókat, hogy tegyenek feljelentést az egyesület ellen” – reagált Iványi arra, hogy állítólag belső információból dolgoztak a NAV emberi. Elmondta, kénytelenek voltak levelet írni a hatóságoknak, hogy fejezzék be munkatársaik vegzálását leveleikkel.

A lelkész összefoglalásképp kitért arra, hogy olyan országban szeretne élni, ahol nem éjszaka hoznak törvényeket, ahol nem küldik rá a biztonsági őröket, NAV-alkalmazottakat a politikia ellenfeleikre. „Amíg az emberek alszanak, a Sátán köztünk jár” – fogalmazott.

Elmagyarázta azt is, hogy ugyan valóban tartoznak az államnak, de a kormány 2017 óta évről évre kétmilliárd forinttal adós nekik, ami immár 12 milliárdot jelent. „Ez nem olyan adomány, amit egyházak kapnak számolatlanul, hanem ez törvényesen jár” – tette hozzá.

„Ha megkapnánk, az adósságainkat vissza tudjuk fizetni, főleg, ha a Kossuth rádióban azt halljuk, hogy a Márki-Zay Péter vezette kormány kétharmaddal győzött, akkor napokon belül befizetjük a hátralékainkat”

– fejezte be beszédét Iványi Gábor.

A tüntetés zárásaként felszólalt Karácsony Gergely is. A főpolgármester szerint „ma Iványi Gábor a magyar nemzet lelkiismerete”. Hozzátette, szerinte Orbán Viktor megmaradt lelkiismeretét kereste a NAV, csak nem találták meg. Kifejtette, a miniszterelnök azért haragszik ennyire az evangélikus lelkészre, mert arra emlékezteti, ami egykor ő maga is volt, amikor még mindenki jóléte és nem csak saját boldogulása érdekelte.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Sokan kiakadtak Orbán szerdai bejelentésén: „Mindjárt a végeredményt mondhatta volna, pár milliárdot megspórolhatnánk”
Nagy bejelentést ígért a miniszterelnök, de csak azt derült ki, hogy a kormány elfogadta a Fidesz-frakció javaslatát az újabb nemzeti konzultációról.

Link másolása

hirdetés

Nagy bejelentést lengetett be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülést követően. Később fel is került egy videó a miniszterelnök oldalára, amelyben tudatta:

a kormány elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, így nemzeti konzultációt indítanak a háborús szankciókról.

Orbán a videóban azt is elmondta, hogy a kabinet elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoztak a kormányülésen. Szerinte ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért.

A nemzeti konzultációról, az abban szereplő kérdésekről azonban egyelőre nem árult el részleteket.

A Facebook-bejegyzése alatt több hozzászóló is szóvá tette, hogy ennél azért komolyabb bejelentésre számított.

„Most komolyan ez volt a nagy bejelentés? Inkább mindjárt a végeredményt mondhatta volna, oszt jó napot. Pár milliárdot spóroltunk volna!”

hirdetés

„Hát, ezért a bejelentésért érdemes volt visszatartani a levegőt. De sebaj, a forint már a bejelentés bejelentésére is esett, nyugodtan lehet ezzel szórakozni.”

„Erre vártunk? Ez a nagy bejelentés? Inkább emeljük a béreket, a megemelt energia és élelmiszer árakhoz viszonyítva.”

„Hajrá, dobjunk ki még pár milliárdot az ablakon!”

Bár egyelőre az újabb konzultáció költségei sem ismertek, sokan már most úgy látják, hasznosabban is lehetne költeni az erre szánt pénzt.

„Euró 413, dollár 430, állami kifizetések leállítva, és a te legfontosabb dolgod, hogy milliárdokat költs arra, hogy konzultáljunk az általad megszavazott szankciók eltörléséről.”

„Konzultálj saját zsebből. A semmiről.”

„Újabb pénzkidobás! Ennyi pénzből körülbelül 4 iskolát ki lehetne fűteni egész télen megyénként!”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Iskolaösszevonások, 30 perces órák, hol délelőtt, hol délután tanuló diákok Debrecenben
Hat hónapra szól az összeköltözés, ami rövidített órákkal és váltott munkarenddel is jár.

Link másolása

hirdetés

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) energetikai válságterve alapján több iskolát is összevonnak a fűtési szezon idejére, összesen hat hónapra.

A DSZC egyik oktatója arról értesítette a debreciner.hu-t, hogy összesen nyolc iskolát fog érinteni a költöztető átszervezés az energetikai válságtervezet szerint. Ezek a következők:

- az Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola a Péchy Mihály Építőipari Technikumba,

- a Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az Irinyi János Technikumba,

- a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumba,

hirdetés

- a Kreatív Technikum pedig a Beregszászi Pál Technikumba költözik.

Összesen három iskola működik majd az eddig megszokott rendben: a Brassai Sámuel Műszaki Technikum, a Vegyipari Technikum, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola.

Az összeköltözésben érintett intézményekben emellett a délelőtti és délutáni munkarendet is hetente cserélik majd. A délelőtti tanítás 7 óra 30 perctől 12 óra 35 percig, a délutáni pedig 13 órától 18 óráig tart, miközben az órák 30 percesre rövidülnek. Az új rend várhatóan október 3-tól 2023. március 31-ig tart.

A lap forrása szerint a költözés nem érinti majd az iskolák műhelyeit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Orbán bejelentette: nemzeti konzultációt indít a kormány a háborús szankciókról
A szerdai kormányülésen elfogadták a Fidesz kezdeményezését. A kormányfő már most a részvételre buzdít.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor bejelentette: a kormány a szerdai ülésén elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, így

nemzeti konzultációt indítanak a háborús szankciókról.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta, hogy a kormány elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoztak a kormányülésen.

„Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak. Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak. Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért.”

A kormányfő mindenkit arra kér, hogy mondja el a véleményét a konzultáción erről a kérdésről, "mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének".

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Bezár a tanuszoda, a sportcsarnok és a múzeum is, karácsonyi díszkivilágítás sem lesz Makón az energiaválság miatt
A közvilágítást is ritkítanák. A polgármester azt mondta, hogy az önkormányzatnak többszörösen magas számlákat kell fizetnie.

Link másolása

hirdetés

Az energiaválság miatt megszorításokról döntött hétfüli ülésén a makói önkormányzat: télre bezár sportcsarnok, a múzeum és a látványraktár, ritkítanák a közvilágítást és növelik az önkormányzati lakások bérleti díját - derül ki a promenad24.hu beszámolójából.

A tudósítás szerint Farkas Éva Erzsébet polgármester az intézkedések ismertetése közben azt mondta, hogy számos területen jelentős többletköltség jelentkezett. Júniusban már döntöttek arról, hogy felfüggesztik a kifejezetten önkormányzati költségből megvalósuló fejlesztéseket, illetve bizonyos támogatásokat. Vissza tudták állítani a tanévkezdési támogatást, december 31-g a közétkeztetésben a 25 százalékos emelést az önkormányzat átvállalja. Ahogy a polgármester fogalmazott:

havi rendszerességgel a pénzügyi helyzetet felülvizsgálva igyekeznek a felfüggesztett támogatásokat biztosítani, ha tudják.

Farkas Éva Erzsébet azzal indokolta a megszorításokat, hogy az önkormányzatnak többszörösen magas számlákat kell fizetnie. A városvezető azt is hozzátette, hogy

a válságkezelő intézkedések mellett a kötelező feladatellátást és alapszolgáltatásokat biztosítják,

az intézkedési tervet pedig szakemberek javaslatai alapján állították össze.

Többek között ezeket az intézkedéseket javasolják:

hirdetés
 • Az önkormányzat 2022. szeptember 12-én polgármesteri utasítást adott ki az intézményeknek a fenntartásukban lévő épületek energiacsökkentésére.
 • Az önkormányzati intézmények dolgozóinak sorsáról még egyeztetnek a jövő héten, a megbízási szerződések felülvizsgálatát is kérték.
 • Az MVM-től a közvilágítás mérséklésére javaslatot kért az önkormányzat. Az MVM hivatalos állásfoglalása a díszvilágítás lekapcsolását javasolják október 3-tól. Nem lesz karácsonyi díszkivilágítás sem.
 • Ritkítanák a városban a közvilágítást is, de erről még várják az MVM javaslatát.
 • Novembertől 10,20 százalékkal emelik az önkormányzati lakások bérleti díját. Az üzlethelyiségek bérleti díjai nem változnak.
 • A fűtési időszakban szünetel a Korona Konferencia Központ. Október 3-tól bezár a múzeum és látványraktár, a Hagymatikumban a tanuszoda és a 33 méteres kültéri medence, október 11-től szünetelni fog a sportcsarnok is. A jégpálya se nyit ki.

  A javaslatokat tartalmazó napirendi pontot 7 igen, 2 nem, egy tartózkodással fogadták el.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: