HÍREK

Itt a lista: ezeket a jelszavakat hatalmas hiba használni

Ötmillió kiszivárgott jelszó alapján készült egy kimutatás 2018 lehető legrosszabb jelszavairól.

Link másolása

Az egyre szaporodó hacker-támadások dacára úgy tűnik, az emberek még mindig meglepően kevés energiát fektetnek online adataik védelmébe. Napjainkban egy-egy szám-, és betűkombináció elég ahhoz, hogy hozzáférjünk legféltettebb dokumentumaink, vagyonunk, emlékeink és személyes információink tárházához. Ugyanakkor elfelejtkezünk arról, hogy egy könnyen megjegyezhető jelszó segítségével a hackerek dolgát is megkönnyítjük.

A SplashData ötmillió kiszivárgott jelszót elemzett, és kiderítette, hogy 2018-ban sem voltunk óvatosabbak a digitális világban.

Nemrég egy 100-as listát közöltek, melyből kiderül, hogy az 12345 még mindig vezeti a legrosszabb jelszavak listáját, de egyre elterjedtebb a "donald" és az 111111 is.

A jelszókezelő szoftverekkel foglalkozó vállalat szerint meglepő, hogy mennyire nem figyelünk arra, hogy normális és nehezen feltörhető jelszavakat találjunk ki. Az örök klasszikusok, mint a qwerty, a születési dátumok és a "password' (magyarul: jelszó) úgy tűnik, sosem mennek ki a divatból.

A Splash Data szerint íme a 10 legrosszabb jelszó:

1. 123456

2. password

3. 123456789

4. 12345678

5. 12345

6. 111111

7. 1234567

8. sunshine

9. qwerty

10. iloveyou

Forrás: teamsid.com

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor: Idén, ha az úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát
A magyar kormányfő beszédet mondott a CPAC jobboldali konferenciáján. Arról is beszélt, hogy ő ha akarná, sem tudná megüzenni a magyar bíróságoknak, hogy mit csináljanak.

Link másolása

„Magyarorszának ma híre van a nemzetközi politikában. Ez szokatlan.”

Orbán arról beszélt a CPAC (egyes vélemények szerint szélső-)jobboldali konferenciáján, hogy szerinte Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami azért újdonság, mert hazánk kicsi – írta meg a Telex. A kormányfő hozzátette, hogy országunkban

A magyar miniszterelnök beszédében elmondta azt is, szerinte Magyarország jogállam, elvégre még a CPAC-t is meg lehetett szervezni, sőt minálunk mindenki „azt a helyet bérli ki, amit akar” és „azt mond, amit akar”. Hozzátette továbbá, hogy a CPAC olyan konzervatív konferencia, amit nem akarnak ellehetetleníteni úgy, mint Brüsszelben.

„Én ha akarnám se tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzenném is, dafke az ellenkezőjét döntenék”.

Orbán Viktor ezután köszöntötte a közönségben helyet foglaló szövetségeseit, mint például Janez Janša volt szlovén miniszterelnököt – akit korábban korrupció miatt ítéltek el –, illetve a lengyel PiS legutóbbi kormányfőjét, Mateusz Morawieckit. Emellett pedig képviselőket üdvözölt Grúziából, Izraelből, de még Chiléből is.

Orbán felidézte, hogy az konzervatív konferencián beszélt a magyar sikerreceptről, egy éve pedig arról, hogy Magyarország liberalizmus elleni laboratórium. De szerinte a 2024-es év „nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve”, ugyanis választások lesznek a világban, „amiket meg kell nyernünk”. Sőt ennél is tovább ment, úgy fogalmazott:

„Idén, ha az úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát”.

Hozzátette: „A progresszív liberálisok érzik a veszélyt. A korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti. A progresszív világszellem végét”.

– összegezte Orbán, de megtoldotta azzal még, hogy jelenleg a progresszív-liberálisok vannak hatalmon, akik veszélyesek.

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) hazai kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben Orbán Viktor miniszterelnök a főszónoka. Ahogyan az elmúlt években történt, úgy idén is a közpénzzel megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között.

A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, de az első európai fórumot, a CPAC Hungaryt 2022-ben rendezte meg az Alapjogokért Központ. Az fórum ismertetője szerint „a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el” a CPAC Hungaryre, ezért történhetett meg, hogy tavaly például Donald Trump volt amerikai elnök és Tucker Carlson műsorvezető is videóüzenetben köszönt be a résztvevőknek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Benzinár, Magyar Péter, kampány – Itt élőben követhető a kormányinfó
A miniszter többek között arról is beszélt, hogy Budapestre érkezik a kínai elnök, Hszi-csin Ping.

Link másolása

Kormányinfót tart csütörtök délelőtt Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormány szóvivőjének sajtótájékoztatóját itt lehet élőben követni:

Részletes cikkeinket itt lehet megtalálni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Budapesten és a megyei jogú városokban alig pár szászalékra vagyunk a Fidesztől
Pár hónap alatt 26 százalékos Magyar Péter pártjánák támogatottsága az Iránytű Intézet szerint.

Link másolása

Magyar Péter posztjában tette közzé, hogy „a TISZA Párt és az állami 1000 milliárdokkal és négy kéthatmaddal megtámogatott 36 éves Fidesz”.

Az exigazságügyi miniszter volt férje szerint kezdőugrásnak nem rossz ez sem.

A Tisza Párt alelnöke hozzátette, hogy „a 18 és 29 év közötti korosztályban pont háromszor annyi támogatónk van, mint a ‘Fiatal’ Demokraták Szövetségének. Budapesten és a megyei városokban alig pár szászalékra vagyunk és a kis településeken is 20 % körül van a támogatottságunk…köszönjük Magyarország!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Gulyás Gergely: Magyar Péter ennyire nem hülye, értette ő azt
A miniszterelnökséget vezető minisztert a legutóbbi rejtélyes üzenetéről kérdezték, amit Magyar Péter fenyegetésnek értelmezett.

Link másolása

A kormányinfón szóba került Gulyás Gergely előző tájékoztatón Magyar Péterrel kapcsolatban megfogalmazott rejtélyes üzenete is. Akkor azt mondta:

"ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki."

Hogy pontosan mire gondolt, arról az ATV kérdésére most azt mondta: "Érdemes néhány hetet várni, vagy esetleg két évet, és mindenki látni fogja, hogy ami történik, az egy baloldali probléma, egy baloldalon belüli harc, bennünket ez különösebben nem érint. Ha igen, akkor alighanem kedvezően."

Hozzátette, a "hála" szó az irónia része volt.

Arra a felvetésre, hogy Magyar Péter az elhangzottakat fenyegetésnek értékelte, Gulyás Gergely azt mondta:

"Magyar Péter ennyire nem hülye. Értette-ő azt."

Arról, hogy a TISZA Párt a legfrissebb hírek szerint elindulhat a fővárosi önkormányzati választásokon is, Gulyás Gergely azt mondta,

"egyelőre én nem látok a legcsekélyebb problémát sem a kormányzati oldalon, és látok egy nagy felbolydulást a baloldalon."

Hozzátette, "három polgármesterjelölt esetén listát is lehet állítani, úgyhogy ilyen egy szabad ország."

Egy másik újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt magyarázta meg, szerintük mitől baloldali Magyar Péter.

"Elsősorban az volt nagyon régen. A '90-es években SZDSZ-es volt, vagy SZDSZ szimpatizáns volt. Aztán volt egy másik korszaka, és most újra van egy korszaka"

- magyarázta a miniszter volt barátjáról.

Szóba került az is, hogy mekkora tömeg volt Magyar Péter országjárásának helyszínein.

"2010 óta elég sok olyan demonstrációra emlékszem, ahol sokan voltak. Egész egyszerűen azt látni kell, hogy van egy olyan, elsősorban budapesti tömeg, néhány tízezer ember, aki hogyha a kormánnyal szemben úgy látják, hogy van értelme tüntetni, akkor él azzal a szabad és demokratikus joggal, amit a gyülekezés alkotmányos alapjoga jelent. Szerintem jó ennek örülni" - mondta erről Gulyás Gergely.

Link másolása
KÖVESS MINKET: