HÍREK

Itt a kajak-kenu szövetség reakciója Kozák Danuta bejegyzésére: felfüggesztik Csipes Ferencet

Sportfegyelmi eljárást is indítanak az edző ellen, aki a többszörös olimpiai bajnok szerint verbálisan zaklatta és sértegette.


Ahogy mi is beszámoltunk róla, csütörtök reggel Kozák Danuta többszörös olimpiai bajnok kajak-kenus Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy edzője, Csipes Ferenc ittas állapotban verbálisan zaklatta őt, miközben épp meztelenül masszírozták.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség most hivatalos állásfoglalást tett közzé weboldalán az üggyel kapcsolatban.

„Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését!

Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását!

Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!

Kozák Danuta a magyar sportélet álló csillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára!

Az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni!”

– írták.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely megfellebbezi a saját győzelmét
A főpolgármester 41 szavazattal előzte meg Vitézy Dávidot az érvénytelen szavazatok újraszámolása után. Ő ennek ellenére kérni fogja egy új választás kiírását. Ezt az eredmény bejelentése előtt már közölte.


Karácsony Gergely az NVB bejelentése előtt - miszerint ő lett Budapest főpolgármestere az érvénytelen szavazatok újraszámolása után - bejelentette, hogy mindenképpen kérni fogja a választás újra kiírását, mert szerinte csak így lehet "tiszta vizet önteni a ppohárba".

Péntek este az NVB azt közölte, hogy 41 szavazattal, de ő nyert. Ennek ellenére mindenképpen megfellebbezi az NVB döntését

- erősítette meg az Telex kérdésére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Eldőlt: hét választókörben újraszámolják a szavazatokat Győrben hétfőn
A területi választási bizottság pénteken elfogadta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jogorvoslati kérelmét.


Hétfőn újraszámolják Győr hét választókörében a szavazatokat, miután a területi választási bizottság pénteken elfogadta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jogorvoslati kérelmét - írta a Kisalföld.

A beszámoló szerint a döntést két kúriai határozatra alapozva hozták meg.

Malomsoki István vármegyei jegyző, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Iroda elnöke azt közölte, hogy

a 13-as, 16-os, 18-as, 30-as, 32-es, 53-as és 54-es választókörben leadott voksokat számolják újra.

A valasztas.hu adatai szerint ez 4207 urnában lévő, lebélyegzett szavazólap átvizsgálását jelenti. A hét szavazókörben az érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma 71 volt - írták.

Malomsoki István szerint a szavazatok újraszámolása két-három napig eltarthat.

Győrben vasárnap a polgármester-választást 18 297 szavazattal Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZV), az LMP-Zöldek és a Momentum jelöltje nyerte. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje 17 857 szavazatot kapott.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely: ha kell, harmadszorra is nyerni fogunk
A főpolgármester az NVB döntése után is kitart amellett, hogy egy tiszta választásra lenne szükség.


Karácsony Gergely az NVB döntése szerint 41 vokssal előzte meg Vitézy Dávidot a főpolgámester-választáson, ezzel megőrizte pozícióját.

Az eredmény kihirdetése után a közösségi oldalán azt írta:

"Nyertünk egyszer vasárnap. Nyertünk másodszorra ma. És ha kell, harmadszorra is nyerni fogunk. Köszönöm, Budapest!"

Karácsony Gergely korábban már bejelentette, hogy mindenképpen kérni fogja a választás újra kiírását.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Rónai Egon a botrányos Magyar Péter-interjúról: Kezdhettem volna gratulációval
Rónai Egon vendége volt az ATV stúdiójában Magyar Péter, de a beszélgetés nem tartott túl sokáig. A csatorna azt írta, hogy ennek ellenére ezentúl is várják a stúdióba.


Az ATV műsorvezetője, Rónai Egon elismerte, hogy hibázott, de nem gondolná, hogy miatta mérgesedett volna el a vita közte és Magyar Péter között.

Korábban mi is megírtuk, hogy élő adásban viharzott ki Magyar Péter az ATV stúdiójából, miután Rónai Egon arról kezdte faggatni, miért állítja, hogy nem engedik be a csatornához. A TISZA Párt alelnöke később arról írt a Facebook-oldalán, hogy a műsorvezető valótlanságokat állított, többek között arról, hogy hányszor hívták meg az ATV-be.

Magyar később arról is írt, hogy Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijött a stúdióból, „már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára”.

Rónai Egon közösségi oldalán továbbra is kiemelt téma az ATV műsorában történt esemény. A műsorvezető még szerdán tett közzé egy posztot az aznap esti programról, és a kommentelők ott is felhánytorgatták a témát. Az egyik hozzászóló például azt írta:

„Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre – sok értelmes hozzászólás is van az oldalán, és sokan kedvelik önt az eddigi teljesítménye miatt. Fontolja meg, hogy ebből a helyzetből valahogy elegánsan, diplomatikusan kilép, mert az ATV tulajdonosa maximum annyit érez majd a következőkben, hogy a nézőszám csökkenése miatt kevesebb lóvé lesz a zsebében, de az ön szakmai hitelessége súlyos csorbát szenvedhet – ez már most látszik… Ráadásul

arra még nem válaszolt senki, hogy miért a megafonos Bohár Dániel kapta meg elsőként a hétfői interjú videóját – szinte azonnal, amint Magyar Péter kilépett a stúdióból,

és a videó még nem volt fenn sem a honlapon vagy YouTube-csatornán – így vélhetően a szerkesztőségből küldték neki direktben.”

Rónai Egon péntek délután reagált egy kommentben, ahol azt írta:

„Tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen [...]. A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom.”

Link másolása
KÖVESS MINKET: