HÍREK
A Rovatból

Nem ez volt az első konfliktus Kozák Danuta és a zaklatással vádolt edző között

Korábban Csipes Ferenc azzal vádolta a sportolót, hogy a pénz miatt váltott csapatot.


Csütörtök reggeli Facebook-posztjában Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakos azzal vádolta meg Csipes Ferenc edzőt, hogy verbálisan zaklatta őt. A poszt közzététele után alig telt el egy-két óra, és Csipest máris felfüggesztették, miközben a szövetség és a Honvéd is vizsgálatot indított az ügyben.

Ahogy azonban a 444 cikkében felidézte: Kozák és Csipes között korábban is voltak konfliktusok. Nagy port kavart 2012-ben amikor Kozák, a friss londoni kétszeres aranyérmes otthagyta a Honvédot és átigazolt az Újpesthez. A Honvédban Csipes Ferenc volt az edzője, az Újpestben pedig akkori vőlegénye, Somogyi Béla vette át a helyét. Somogyival később összeházasodtak és két gyermekük született.

Csipes nem rejtette véka alá véleményét a váltásról, arrogánsan kommentálta az eseményeket:

„Megértem Dana döntését, hiszen ha Bécóval, a vőlegényével ugyanilyen szinten tud kajakozni, egy versennyel kétszer annyit tud behozni a családi kasszába, mint eddig. Ha ez megjátszható, miért ne tennék meg?”

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. A pikáns helyzetet az is fokozta, hogy Csipes a válogatott edzője is volt, így továbbra is együtt dolgoztak.

Csipes szerint az egész rendszer hibás, amely megengedi az ilyen klubváltásokat, amiket szerinte anyagi haszon motivál.

„Könyörgöm, vegyük már észre, hogy hibás a rendszer, és állítsuk le ezeket a folyamatokat, mert egyre rosszabb lesz a helyzet!”

– mondta.

Ábrahám Attila, a szövetség akkori főtitkára ezt így kommentálta:

„Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát alapon a szövetség elvárja, hogy Csipes Ferenc ellássa a munkáját, és a női válogatott edzőjeként foglalkozzon Kozák Danutával”

– mondta.

Kozák Danuta is megszólalt az ügyben, sajnálva, hogy Csipes félreértette őt.

„A párommal mi ezt az új felállást úgy vállaltuk el, hogy tudjuk, lesznek tételek, amelyeket saját költségen kell megoldanunk. Bécó nem fog olyan pénzhez jutni, amelyet ne a közös eredményeink után venne fel. Aki ismer, tudja, mit miért teszek, tudja, hogy nem a pénz motivál.”

– mondta.

A váltás után Kozák a 2016-os olimpián három aranyérmet nyert, a 2021-esen pedig egy aranyat és egy bronzot. Kozák 2020-ban hagyta ott az Újpestet a Ferencváros kedvéért, ez a váltás pedig már jóval barátságosabb volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy Magyar Pétert a nyakánál lefogva vezetik ki egy budapesti szórakozóhelyről a biztonsági őrök
Az esetről a Média1 szerint Magyar Péter posztolt is hajnalban, de aztán ezt törölte. Egyelőre nem lehet tudni, pontosan mi történt a belvárosi szórakozóhelyen.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. június 21.A Tisza Párt alelnöke először Facebookon posztolt az éjszaka az Ötkert nevű szórakozóhelyen történt incidensről – írja a Media1.

A lap egyik olvasója megörökített Magyar Péter oldaláról egy képernyőképet. Ez alapján a Tisza Párt alelnöke a következőt írta ki hajnali 5 óra körül:

„Jót buliztunk volna, de Tóniék nem szerették volna hagyni, hogy a fiatalok jól érezzék magukat. Hajrá Steve Klorrár, hajrá Megafon…”

A bejegyzés alatt gyorsan keletkezett 43 hozzászólás, és 243-an lájlkolták is, ezután azonban a poszt nyomtalanul eltűnt.

Délután azután egy videó jelent meg a Ripost című kormányközeli bulvárlap címlapján.

Ezen az látszik, hogy Magyar Pétert hátulról lefogja egy biztonsági őr, méghozzá úgy, hogy a nyaka köré fonja a karját, majd kivezetik a teremből.

A videón nem látszanak a történtek előzményei. A Ripost azt állítja, a Tisza Párt alelnöke agresszíven viselkedett és nőknek szólt be a szórakozóhelyen, ezt azonban más források egyelőre nem erősítették meg. Az ügyben megkerestük Magyar Pétert és az Ötkertet is, amint válaszolnak, a cikkünket frissítjük.

Frissítés: Magyar Péter újabb posztot tett közzé az ügyben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Szombat délután végre megérkezik a lehűlés, de nem akárhogy: 3-5 centis jég, szélvihar, felhőszakadás is jöhet
Vasárnapra eloldalog a meleg, keleten heves viharokkal csaphat le a front. Kilenc vármegyére adtak ki narancssárga figyelmeztetést.


Nyugat, északnyugat felől holnap a hajnali órákban egy hidegfront éri el térségünket, amely vasárnapra mindenhol véget vet a forróságnak – írja az Időkép.

A front erős északira-északnyugatira forduló széllel, kevés záporral érkezik a Dunántúlra, az ország északnyugati felén szombaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok. Nem úgy keleten, délkeleten, ahol még 36-38 fokos perzselő forróság lesz a front előtt, viszont délután, este, ahogy a front ide is megérkezik, délnyugatról északkelet felé robogva heves viharok csaphatnak le.

3-5 centis jég, szélvihar, felhőszakadás is jöhet

A viharokat az ország keleti felén heves jelenségek kísérhetik, ami azt jelenti, hogy akár 3-5 centis jégszemek hullhatnak, valamint 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás társulhat a zivatarokhoz. A Hungaromet

9 keleti vármegyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt.

A front vasárnapra átvonul fölöttünk, ekkor már csak helyenként - leginkább a középső és déli, délkeleti tájakon - alakulhat ki helyenként zápor, zivatar a napos időszakok mellett. Az élénk, erős északias szélben mindenhol felfrissül a levegő:

a maximumok a hét utolsó napján 26 és 31 fok között alakulnak.

A forróság a jövő hét első felében még nem tér vissza.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrség is megszólalt Magyar Péter péntek hajnali balhéjáról
Magyar Pétert péntek hajnali 5 óra körül biztonsági őrök vezették ki az Ötkert nevű szórakozóhelyről. Az ügyben nyomozás indult.


Magyar Péter a Facebookon posztolt a péntek hajnali botrányról, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amin biztonsági őrök lefogva vezetik ki egy budapesti szórakozóhelyről. A videót közzétevő kormánypárti bulváportál, a Ripost azt írja, Magyar szemtanúk szerint agresszíven viselkedett és több nőnek is beszólt. Szerinte azonban nem egészen ez történt. Erről itt írtunk.

A hírt a rendőrség is megerősítette:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni”

– írták.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Muszáj lesz testőr” – megosztotta a kommentelőket Magyar Péter péntek hajnali balhéja
A politikust biztonsági őrök lefogva kísérték ki egy belvárosi szórakozóhelyről. Magyar később posztolt az ügyről, a bejegyzése alatt pedig sokan megvédték a Tisza Párt alelnökét - de nem mindenki volt megértő.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. június 21.Magyar Péter a Facebookon posztolt a péntek hajnali botrányról, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amin biztonsági őrök lefogva vezetik ki egy budapesti szórakozóhelyről.

A bejegyzésre érkezett válaszok között sokan megvédték a Tisza Párt alelnökét.

„Kedves Péter! Az elmondottakból nekem az tűnik ki, hogy nem hibáztál!!! Van az a pont amit már nem lehet hagyni!! Nem szabad tovább tűrnünk ezt a gyűlöletre tanító kormányt és vezetőjét!! Ne ezt tanulja a következő nemzedék!! Összefogás kell!!”

„Jól tetted amit tettél!!! Mindenki így reagált volna vagyis én tuti, de kitartást!!!!”

Volt, aki tanácsot adott Magyarnak az ilyesféle ügyek kezelésére:

„Muszáj lesz testőr szerintem.”

Valaki némiképp radiálisabban oldotta volna meg az ügyet:

„Azért valaki kamerán kívül elrendezhette volna, hogy többet ne legyen kedve ilyet csinálni.”

És volt olyan hozzászóló is, akinek nem tetszett Magyar Péter posztja:

„Miért mentség mindenre Magyar Péternél az, hogy »fáradt voltam« meg »nehéz heteken vagyok túl«? Azok, akik a kórházban műtenek éjt nappallá téve, vagy a katonák és rendőrök, akik a határon látnak el őrszolgálatot felfegyverzett migránsokkal szemben, vagy az a gyári munkás, aki több műszakban teper, ők nem fáradtak? Ők nincsenek túl nehéz napokon? Tőlük hallani ilyen önsajnáltatást napokon, heteken keresztül? Nem!”

Link másolása
KÖVESS MINKET: