News here
hirdetés

HÍREK

Így néz ki egy álommunkahely, ahol masszázságy, zeneszoba és még csúszda is van

A HB Reavis és a HubHub pozsonyi irodáiban jártunk, ahol egészen futurisztikus megoldásokkal próbálják elérni, hogy a dolgozóknak élmény legyen a bent töltött idő.
Láng Dávid - szmo.hu
2019. március 26.


Link másolása

hirdetés

Pozsonyban néhány éve egy teljesen új városrész építése zajlik gőzerővel: a Nove Nivy negyedet a semmiből húzzák fel, több hipermodern irodaépülettel és egy 125 méter magasra tervezett felhőkarcolóval. Miután elkészül, a világszínvonalú üzleti és közlekedési központ a szlovák főváros egyik legkülönlegesebb pontja lesz.

A munkálatokat a HB Reavis irányítja, akik saját székházukat is ide álmodták meg – a tervezők így akár irodájuk ablakán kinézve nyomon követhetik, hol tart az építkezés.

Erre a székházra pedig túlzás nélkül illik a futurisztikus jelző: a cég egészen új szintre emelte a munkakörnyezet kialakítását. Olyan új generációs irodateret hoztak létre, ami szolgáltatásait tekintve inkább emlékeztet egy hotelre, mint irodára.

Aki ide belép, nem egy hagyományos recepción vagy előtérben találja magát, hanem egy trendi bisztróban. A több mint 35 különböző munkaállomás között zeneszoba, könyvtár, játékszoba, kávézó és pihenőszoba is van – a változatos terek egy része nemcsak az itt dolgozóknak, hanem gyerekeknek, kutyáknak és az utcáról betérő látogatóknak is helyet ad.

Az épület nagy része úgynevezett open space, ugyanakkor minden megoldásával rácáfol azokra a félelmekre, amelyek a nyitott terű irodákkal kapcsolatban eszedbe juthatnak: a belső elválasztó falak egy része mozgatható, mind ezeket, mind a padlóburkolatot olyan akusztikai megoldással látták el, ami a hangok jelentős részét elnyeli.

hirdetés

Az új iroda számtalan szolgáltatással igyekszik megkönnyíteni az itt dolgozók életét: kerékpár-kölcsönzés, jógaórák, moziestek és közösségi programok várják a munkavállalókat, akik ügyes-bajos dolgait igény esetén átvállalja egy házon belüli futárszolgáltatás. Legyen szó mosodáról, postáról, autómosásról, a futár mindent elintéz a munkavállalók helyett.

És hogy kik dolgoznak itt? A HB Reavis nagyjából 400 munkavállalója mellett van itt egy HubHub coworking iroda is, ahol szabadúszók és startup mellett más nemzetközi nagyvállalatok is bérelnek helyet maguknak.

Még egy olyan, látszólag egydimenziós dolgot is sikerült új szintre emelniük, mint a kávérendelés: élőszó helyett ezt a központi térben lévő intelligens táblán lehet megtenni, ami kitűnő példája az épületben alkalmazott 21. századi technológiának.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, lapozz!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Milliós juttatást kap Varga Judit és Szijjártó Péter azért a munkáért, amit eddig ingyen végeztek
Velük együtt összesen öt miniszternek jár juttatás azért, mert tagok alapítványi állami egyetemek kuratóriumaiban.

Link másolása

hirdetés

Több miniszter is milliós juttatást vesz fel a modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagságáért - számolt be róla az RTL Híradó a friss vagyonnyilatkozatok alapján.

Varga Judit igazságügyi miniszter az alapítványi tulajdonba kiszervezett Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke. Eddig ezért semmilyen juttatást nem kapott, ám a most megjelent vagyonnyilatkozata szerint

júliustól milliós fizetést kap az alapítványtól.

Mivel az új rendszerben csak sávosan kell megjelölni a bevételeket, így a pontos összeget nem tudni, csak annyit, hogy 1-5 millió forint közötti bevétele származik ebből.

Szijjártó Péter külügyminiszter is minimum egy-, legfeljebb ötmillió forintot kap júliustól a győri Széchenyi István Egyetem kuratóriumának tagjaként.

Azt sem Varga, sem Szijjártó nem árulta el az RTL Híradó megkeresésére, hogy pontosan mekkora összeg jár nekik, és miért kapnak egyáltalán juttatást azért a munkáért, amit eddig ingyen végeztek.

Rajtuk kívül még három miniszter, Lázár János, Nagy István és Varga Mihály kuratóriumi tagok alapítványi állami egyetemeknél, ők fél-egymillió forint közötti összeget keresnek ezzel a pozíciójukkal.

hirdetés
Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
80 ezer turista rekedt egy üdülőszigeten, amit lezártak a koronavírus terjedése miatt Kínában
Twitter-videók tanúsága szerint sok turista nem hajlandó elhagyni a repülőteret, azt kiabálták, haza akarnak menni.

Link másolása

hirdetés

Nyolcvanezer turista rekedt a kínai Hajnan szigeten, mivel a hatóságok a koronavírus terjedése miatt leállították a tömegközlekedést, vasúti- és légi közlekedést is - írja a CNN.

A kínai Hawaii-nak is nevezett nyaralósziget legnagyobb városában, Sanyában

múlt héten összesen 827 megbetegedést regisztráltak a hatóságok,

ezért zárták le a szigetet. A hatóságok szerint a fertőzéseket a vírus Omicron BA.5.1.3 variánsa okozta, amely Sanya Jazsu nevű kikötőből terjedt el a szigeten.

A Twiterre feltöltött videók szerint

sok turista nem hajlandó elhagyni a repülőteret, azt kiabálták, haza akarnak menni.

A hatóságok ezért hangosbemondókkal szólították fel őket arra, hogy térjenek vissza a szállodákba.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Záporokkal, zivatarokkal indul a hét: nagy hőség nem lesz, de napokig erős szél fog fújni
Hétfőn még 33 fok is lehet, a hét közepén viszont már csak 25-30 fokig melegszik az idő, éjszakánként pedig kellemesen felfrissül a levegő.

Link másolása

hirdetés

A jövő hét első felében szeles nyári időre van kilátás, nagy hőségtől nem kell tartani - írja előrejelzésében az Időkép.

Hétfőn nyugaton felhősen indul a nap, eső, záporok, délnyugaton zivatarok indíthatják a reggelt, majd délután a Tiszántúlon is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Élénk marad az északi-északkeleti szél. Délutánra 25 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb.

Keddtől csütörtökig is marad a szeles idő, az északkeleti szelet többfelé kísérhetik erős, a Dunától keletre többször 50 km/órát meghaladó lökések.

Kedden még a keleti, délkeleti és déli határ mentén alakulhat ki helyenként zápor, zivatar, szerdán nem várható számottevő csapadék. Csütörtökön főként az ország keleti felén elszórt jelleggel ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Nagy területet érintő jelentős csapadék továbbra sem várható, csupán lokálisan, azaz kis területekre koncentrálódva hullhat számottevő mennyiség.

Kedden az Alföldön és délen továbbra is mérhetünk 31-32 fokos maximumokat, szerdán és csütörtökön az ország nagy részén 30 fok alatt maradunk, 25 és 30 fok közötti csúcsokat mérhetünk. Éjszakánként kellemesen felfrissül a levegő.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Senki nem fizetett azért, hogy Orbán Viktor beszédet mondhasson a texasi konferencián
A CPAC szervezői azt is közölték, hogy az Alapjogokért Központ semmilyen módon nem szponzorálta a rendezvényt.

Link másolása

hirdetés

Nem kértek és nem is fogadtak el pénzt az Amerikai Konzervatív Unió texasi konferenciájának szervezői azért, hogy Orbán Viktor beszédet tarthasson – közölte a CPAC sajtóosztálya az RTL Híradó kérdésére.

Mint arról mi is beszámoltunk, a miniszterelnök félórás beszédet mondott a CPAC megnyitója előtt csütörtökön, amely során többek között a migrációról, a családokról, a közbiztonságról és az adórendszerről is elmondta az álláspontját. A kormányközeli Nézőpont Intézet elemzője szerint a kormányfő azt adta a konzervatív közönségnek, amit vártak tőle. Feledy Botond külpolitikai szakértő viszont azt mondta az RTL Híradónak, hogy Orbán dallasi fellépése elsősorban inkább a személyes politikai imázsépítésről szólt.

A rendezvény szervezői azt közölték, a "státusa miatt, mint egy NATO-tagország megválasztott konzervatív vezetőjét hívták meg". Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke korábban a hvg.hu-nak azt mondta, a magyar állam nem fizetett a kormányfő dallasi beszédéért.

A CPAC szponzorai között feltüntették az Alapjogokért Központot is, amit idén 2 milliárd forint közpénzzel támogat az állam.

A szervezők azt is közölték, hogy az Alapjogokért Központ semmilyen módon nem szponzorálta a rendezvényt, nemzetközi partnerként, a CPAC Hungary társszervezőjeként került fel a szponzori listára.

Az RTL Híradó riportja:

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: