HÍREK

„Hazudott, tönkretette a hírnevemet” – Kitálalt a Donald Trumpot szexuális erőszakkal vádoló újságíró

E. Jean Carroll a bíróságon tett vallomásában részletesen elmondta, hogyan erőszakoskodott vele – állítása szerint – az exelnök egy fehérneműbolt próbafülkéjében.


Szerdán vallomást tett a bíróságon az az újságíró, aki szexuális erőszakkal vádolta meg Donald Trumpot.

E. Jean Carroll azt állítja, hogy a volt amerikai elnök 1996-ban egy New York-i luxus fehérneműüzlet öltözőjében megerőszakolta őt.

A CNN beszámolója szerint bíróságon elmondta, hogy Trump segítséget kért tőle ajándékvásárláshoz, ő pedig szívesen állt a rendelkezésére, mert úgy gondolta, hogy ebből egy jó sztori lehet, amit majd elmesélhet a barátainak. Trump barátságos és kedves volt vele, jól elbeszélgettek, sőt Carroll még lazán flörtölt is vele. A fehérneműboltban aztán az akkori ingatlanbefektető megkérte, hogy próbáljon fel egy áttetsző szürke bodyt. A nő ezt viccnek gondolta, még vissza is szólt neki, hogy próbálja fel ő. Bár nem állt szándékában felvenni, azért követte Trumpot a próbafülkékhez, hiszen nem számított arra, hogy a barátságos, viccelődő férfi bármi rosszra készülne.

„El sem tudtam képzelni, hogy mi fog ott történni. Évek óta gyötör az a nyitott ajtón, amin csak úgy beléptem.”

Állítása szerint ott Trump a falhoz lökte őt, majd előbb az ujjait, aztán a péniszét is a hüvelyébe dugta. A nőnek aztán sikerült meglöknie őt annyira, hogy elmenekülhessen tőle.

Azt állítja, hogy az egész mindössze néhány percig tartott, neki azonban olyan ez a rövid idő is olyan traumát okozott, ami a későbbiekben is megnehezítette a szexuális életét. Az állítólagos támadás után sokáig fájdalmat érzett a hüvelyében, bár nem fordult orvoshoz. Mint mondta, annyira megrázta az eset, hogy nem is hitte el, hogy mindez megtörtént és hogy vele történt. Később felhívta az egyik barátnőjét, aki azt mondta neki, hogy jelentse fel Trumpot a rendőrségen, de ő annyira szégyellte magát a történtek miatt, hogy végül nem tett semmit. Másnap egy másik barátja már azt tanácsolta neki, hogy soha ne álljon a nyilvánosság elé az állítólagos támadással, mert Trump tönkretenné őt a jogi csapatával. Ezzel Carroll is egyetértett, ezért nem is vádolta meg a később amerikai elnököt.

„Féltem Donald Trumptól. Azt hittem, vissza fog vágni, én pedig szégyelltem magam. Azt hittem, az én hibám volt.”

Az újságíró végül hosszú idő után, 2019-ben, a The Cut magazinban számolt be arról, mi is történt vele. Arra a kérdésre, hogy miért nem akkor hozta nyilvánosságra az állításait, amikor Trump először indult az elnökválasztáson, azt felelte: „Észrevettem, hogy minél több nő vádolta meg őt, annál jobban szerepelt a szavazáson”.

Carroll nemcsak szexuális erőszak, rágalmazás miatt is feljelentette Trumpot, mivel az exelnök többször is hazugnak nevezte, megpróbálva elhitelteleníteni őt. Márpedig újságíróként különösen fontos számára a jóhírneve.

„Azért vagyok itt, mert Donald Trump megerőszakolt, és amikor erről írtam, azt állította, hogy ez nem is történt meg. Hazudott, tönkretette a hírnevemet. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljam visszaszerezni az életemet”

- jelentette ki.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: