HÍREK
A Rovatból

Havazhat is ma nyugaton, máshol viszont 11 fok is lehet

Péntekig még enyhülhet is néhol az idő. Lehet eső, havas eső, hó több helyen is.

Link másolása

Kedden többfelé ködös lesz a hajnal, szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. Napközben újabb mediterrán ciklon érkezik. Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet és délutántól egyre többfelé elered az eső, az Alpokalján hó, havas eső hullhat. A délkeleti, keleti szél felerősödik. A csúcshőmérsékletek 3 és 11 fok között alakulnak, délkeleten lesz enyhébb az idő - írja az Időkép.

Szerdán eleinte sokfelé, estefelé inkább már csak a Dunától keletre eshet. A Bakonyban és az Alpokalján havas eső, havazás előfordulhat. Szeles időben lesz részünk, az előző napoknál enyhébb reggellel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 13 fok között alakulhat, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön még északkeleten és néhol az északnyugati megyékben fordulhat elő gyenge eső, zápor, a hegyekben havas eső, hózápor. A legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésben bízhatunk. A nyugatias szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. Délután 5-11 fok valószínű.

Pénteken a reggeli pára-, ködfoltok feloszlását követően napos időre van kilátás, számottevő csapadék nem valószínű. Mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -3, +3, délután 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor: Idén, ha az úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát
A magyar kormányfő beszédet mondott a CPAC jobboldali konferenciáján. Arról is beszélt, hogy ő ha akarná, sem tudná megüzenni a magyar bíróságoknak, hogy mit csináljanak.

Link másolása

„Magyarorszának ma híre van a nemzetközi politikában. Ez szokatlan.”

Orbán arról beszélt a CPAC (egyes vélemények szerint szélső-)jobboldali konferenciáján, hogy szerinte Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami azért újdonság, mert hazánk kicsi – írta meg a Telex. A kormányfő hozzátette, hogy országunkban

A magyar miniszterelnök beszédében elmondta azt is, szerinte Magyarország jogállam, elvégre még a CPAC-t is meg lehetett szervezni, sőt minálunk mindenki „azt a helyet bérli ki, amit akar” és „azt mond, amit akar”. Hozzátette továbbá, hogy a CPAC olyan konzervatív konferencia, amit nem akarnak ellehetetleníteni úgy, mint Brüsszelben.

„Én ha akarnám se tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzenném is, dafke az ellenkezőjét döntenék”.

Orbán Viktor ezután köszöntötte a közönségben helyet foglaló szövetségeseit, mint például Janez Janša volt szlovén miniszterelnököt – akit korábban korrupció miatt ítéltek el –, illetve a lengyel PiS legutóbbi kormányfőjét, Mateusz Morawieckit. Emellett pedig képviselőket üdvözölt Grúziából, Izraelből, de még Chiléből is.

Orbán felidézte, hogy az konzervatív konferencián beszélt a magyar sikerreceptről, egy éve pedig arról, hogy Magyarország liberalizmus elleni laboratórium. De szerinte a 2024-es év „nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve”, ugyanis választások lesznek a világban, „amiket meg kell nyernünk”. Sőt ennél is tovább ment, úgy fogalmazott:

„Idén, ha az úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát”.

Hozzátette: „A progresszív liberálisok érzik a veszélyt. A korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti. A progresszív világszellem végét”.

– összegezte Orbán, de megtoldotta azzal még, hogy jelenleg a progresszív-liberálisok vannak hatalmon, akik veszélyesek.

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) hazai kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben Orbán Viktor miniszterelnök a főszónoka. Ahogyan az elmúlt években történt, úgy idén is a közpénzzel megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között.

A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, de az első európai fórumot, a CPAC Hungaryt 2022-ben rendezte meg az Alapjogokért Központ. Az fórum ismertetője szerint „a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el” a CPAC Hungaryre, ezért történhetett meg, hogy tavaly például Donald Trump volt amerikai elnök és Tucker Carlson műsorvezető is videóüzenetben köszönt be a résztvevőknek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Donáth Anna: Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum
A Momentum elnöke szerint azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését.

Link másolása

A Momentum elnöke és EP-listavezetője a tegnapi, Európai Parlamentben elfogadott, Orbán-kormányt elítélő határozat kapcsán jelentkezett új bejegyzéssel a közösségi oldalán.

„Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum. Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére. Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon. És mi vagyunk azok, akik tegnap 399-118-ra győztük le Orbán Viktort az Európai Parlamentben, amely kimondta: csak akkor kaphat uniós pénzt a magyar kormány, ha biztosítja, hogy nem lopja el."

- kezdte sorait Donáth Anna.

„Azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését, és eközben elzárja a NER oligarcháit azoktól a milliárdoktól, amiből finanszírozzák a dubai, londoni, New York-i luxuséletüket. Ennek köszönhető, hogy egyre több belső konfliktussal néz szembe az orbáni hatalmi gépezet, mert nem tudják uniós pénzosztással kompenzálni a másod- és harmadvonalas vállalkozóikat, akik ugyanúgy vágynak a toszkán villákra, és az adriai óriásjachtokra, mint a miniszterelnök közvetlen rokonsága”

– folytatta Donáth Anna a bejegyzését.

„A kormányváltás alapfeltétele, hogy a jövőben is megmaradjon az európai uniós nyomás a magyar kormányon. Erre ma a Momentum és az ott végzett elmúlt öt éves munkánk a legjobb garancia”

– tette hozzá a Momentum elnöke.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Videó: leszakadtak a legendás párizsi Moulin Rouge lapátkerekei
A leszakadt részek a felirat három betűjét is magukkal vitték a földre, azonban szerencsére nem sérült meg senki az eset során.

Link másolása

Leestek csütörtökön hajnalban a a párizsi Moulin Rouge épületén lévő szélmalom lapátkerekei – számolt be róla a Blikk. A leszakadt lapátkerekek a felirat három betűjét is elsöpörték, a balesetben viszont senkinek nem esett bántódása.

Az ébredező párizsi lakosok hajnalban azt tapasztalták, hogy a Párizs 18. kerületében található Moulin Rouge lapátok nélkül ékeskedik. A hatóságok szerint az eset éjjel 2-3 óra között történhetett.

A párizsi tűzoltóság állítása szerint nem az eset során nem történt testi sérülés, valamint a Moulin Rouge épületét pedig nem fenyegeti az összeomlás veszélye. A területet a továbbiakban biztonságosnak nyilvánították.

Azonban a szerkezet balesetének okát még nem ismertették. Fanny Rabasse, a Moulin Rouge sajtófőnöke a Le Parisiennek szintén azt mondta, hogy „jelenleg nincs magyarázat a történtekre”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Benzinár, Magyar Péter, kampány – Itt élőben követhető a kormányinfó
A miniszter többek között arról is beszélt, hogy Budapestre érkezik a kínai elnök, Hszi-csin Ping.

Link másolása

Kormányinfót tart csütörtök délelőtt Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormány szóvivőjének sajtótájékoztatóját itt lehet élőben követni:

Link másolása
KÖVESS MINKET: