News here

HÍREK

Gyurcsány Ferenc: „Orbán Viktor náci politikus”

A DK elnöke szerint a kormányfő „a magyart fajnak, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti”.

Link másolása

Újabb értekezést tett közzé csütörtök délelőtt Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a bejegyzésében arra a következtetésre jut, hogy Orbán Viktor náci politikus.

„Utat talál? Utat téveszt? Megy? Sodródik? Vezetik? Jó vagy rossz irányba?”

– kezdi a bejegyzését az egykori miniszterelnök, aki szerint a nemzeti politika legnagyobb kérdése, hogy hova tart a nemzet.

Gyurcsány ezután Fukuyama, Huntington és Harari műveire utal, majd olyan kérdéseket feszeget, hogy:

 • A többi nemzettel közös, vagy külön utat járunk?
 • A hagyományt ötvözzük a holnappal, a nemzetet az egyetemes emberiséggel?
 • Lehet-e magyarnak lenni európaiként, európai embernek lenni, közben felelősséget viselni az egész emberiségért?

  A DK elnöke szerint Orbánnak nincs mondanivalója az egyetemes emberi fajról, Isten népéről.

  „Miközben tudja, hogy a magyar is kevert világú nemzet, mint mindegyik, de mégis: náci módon magyar különlegességről, kiválasztottságról beszél és így cselekszik” – fejti ki a politikus.

  Végül Gyurcsány Ferenc arra jut, hogy Orbán náci politikus.

  „Mert a magyart fajnak, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti, magát pedig az emberi világ feletti létvaló kiválasztottjának. Politikai szörny, mentálisan beteg.”


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  Nem elég, hogy Orbán Viktor repülővel utazott a közeli Mariborba, az autókonvoj is utána ment
  Hadházy Ákos szerint a repülőút többmillió forintba kerülhetett, ráadásul legfeljebb egy órát nyertek vele.

  Link másolása

  Mi is beszámoltunk róla, hogy Hadházy Ákos a közösségi oldalán írt Orbán Viktor maribori utazásáról. A képviselő térképen is megmutatta, hogy a miniszterelnök és Szijjártó Péter repülővel ment a határhoz közeli szlovén városba.

  Az országgyűlési képviselő szerint a repülőút többmillió forintba kerülhetett,

  ráadául legfeljebb egy órát nyert vele a magyar kormányfő és kísérete. Hadházy szerint ez csak azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor elvesztette a kapcsolatát a valósággal.

  Az RTL beszámolója szerint azonban a repülőn kívül egy kormányzati autókonvoj is ment Szlovéniába.

  Orbán a közösségi oldalán megmutatta, hogy elindult Mariborba, de a képen épp egy autóba szállt be. Az utazás célja többek között az volt, hogy átadja Szijjártó Péter külügyminiszterrel és szlovén kollégáikkal együtt a két ország közötti elektromos távvezetéket.

  „Amikor bizonytalan idők vannak akkor a jó szomszédi kapcsolat mindig felértékelődik és ez a jó szomszédsági kapcsolatok iránti vágyat is megnöveli” - mondta.

  A Híradó a szlovén televízió felvétele alapján arról számolt be, hogy a magyar miniszterelnököt legalább négy magyar rendszámú, kormányzati kisbusz kísérte Szlovéniába.

  Hadházy Ákos szerint azonban Orbán és delegációja repülővel utazott a közúton 350 kilométeres távra.

  „Nem érzi át azt, hogy milyen nehéz helyzetbe került többmillió magyar állampolgár. Persze lehetne más olvasata is a dolognak. Lehet, hogy nem kapott benzint a kocsijába, mert nagyon sokan nem kapnak most, vagy csak hosszú sorban állással. Vagy az is lehet, hogy nagyon sietni akart, hogy tárgyaljon a tanárokkal, diákokkal" - mondta.

  Az útról a Népszavának a miniszterelnök sajtófőnöke annyit írt: "meg tudja erősíteni", hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter repülővel utazott Szlovéniába.

  VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  A boltokban lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni, mintha csak ATM-ek lennének
  A Posta nélkül maradt kistelepüléseken ez valóban jó megoldás lehet, de így tovább dagad a készpénzállomány, aminek a kezelése jelentős pénzbe kerül.

  Link másolása

  Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől egy módosítás szerint, amiről várhatóan jövő hét szerdán szavaz majd az országgyűlés - erről számolt be az MTI pénteken. Az RTL Híradójában megszólaló szakértő szerint

  ezzel jól járhatnak a posta nélkül maradt falvak, de tovább dagadhat a készpénzállomány, amelynek kezelése már évi több százmilliárd forintba kerül.

  A Híradónak a Baranya megyei Egerág kisboltosa azt mondta, lenne igény a bolti készpénzfelvételre, de szerinte egyelőre több a kérdés, mint a válasz a kormány új javaslatával kapcsolatban.

  A parlament Törvényalkotási Bizottsága azonban már elfogadta ezt és jövő hét szerdán szavazhat róla az Országgyűlés. Az MTI beszámolója szerint a kereskedők önként csatlakozhatnak majd a szolgáltatáshoz. Havonta kétszer, összesen maximum 40 ezer forint készpénzt adhatnának a bankkártya pozitív egyenlegének terhére.

  „Bankkártyával fizetünk, kifizetjük az aktuálisan vásárolt árukat, akkor emellett jelezhetjük a pénztárosnak, hogy nem csak azt szeretnénk kifizetni, hanem szeretnénk 15 ezer forint készpénzt is megkapni, ekkor a bankkártyánkon a terhelés, az 15 ezer forinttal megnő, és ezt az összeget kifizeti számunka a pénztáros”

  - mondta a Híradónak Sándorfi Balázs, a Bankmonitor.hu ügyvezetője.

  A javaslat azután érkezett, hogy a múlt hónapban az energiaválságra hivatkozva 366 postát zártak be ideiglenesen az országban.

  Nagy László Sándor pénzügyi szakértő szerint ebből a szempontból ez a javaslat ésszerűnek tűnik, a kisebb településeken elvben így megoldható a készpénzhez jutás.

  „A problémát igazából az jelenti ezzel kapcsolatban, hogy a készpénz-logisztikának a költségei, azok az elmúlt időszakban nagyon-nagyon megemelkedtek” - mondta Nagy. Számításai szerint a vásárlások nagyjából 60 százalékát még mindig készpénzzel fizetik a magyarok, ez pedig nagyjából évi 400 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.

  „Ez nem túlságosan jó. Hiszen a pénznek a nyomtatása, őrzése, a fizikai pénznek, ez bizony mindenhol költségbe kerül”

  - összegzett a szakértő.

  A csatorna kereste az ügyben a kormányt is, de azt a választ kapták, hogy majd a végleges döntést követően ad tájékoztatást.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Egy álhír miatt benzinpánik tört ki pénteken, hosszú sorok alakultak ki a kutak egy részénél
  Terjedni kezdett a hír, hogy éjféltől megszüntetik az ársapkát. Ez azonban nem volt igaz.

  Link másolása

  Azért alakultak ki hosszú sorok péntek este a benzinkutakon, mert az egész országban terjedni kezdett az az álhír, hogy a kormány éjfélkor megszüntetheti az ársapkákat - számolt be róla az RTL Híradó. Ez azonban nem igaz, az intézkedést december 31-ig hosszabbították meg.

  A héten azonban Gulyás Gergely valóban arról beszélt, hogy ha az ellátásbiztonság veszélybe kerül, kénytelenek lesznek változtatni.

  „Ha a MOL erre képes, akkor nem kell változtatni. Hogy ha olyan körülmények állnak be, beleértve a december 5-én hatályba lépő szankciókat is, hogy nincs elegendő benzin és gázolaj, akkor kell lépni”

  - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

  A MOL-t azonban hiába kereste szombaton az RTL: érdeklődésükre annyit írtak, hogy a tanker autóik folyamatosan úton vannak, minden kollégájuk az ország ellátásán dolgozik, és csúcsra járatják a logisztikai kapacitásukat.

  Az Agrárminisztérium pedig a csatorna érdeklődésére azt válaszolta, hogy a december 5-én életbe lépő brüsszeli olajszankciók már most megnehezítik Magyarország kőolajellátását is. Azonban Szijjártó Péter szombaton jelentette be, hogy Magyarország mentességet kap az olajársapka alkalmazása alól.

  Februártól viszont az orosz olajból készült üzemanyagokkal az országok között sem lehet kereskedni. Ez pedig már a MOL-t is érinti majd, mert a cégnek több országban is van finomítója.

  Holoda Attila energetikai szakértő a Híradónak azt mondta, hogy az ellátást a politikai okból bevezetett ársapkák nehezítik, mert ilyen alacsony áron a MOL-on kívül nem ad el senki üzemanyagot a magyar kutaknak. Ezért szerinte már régen ki kellett volna vezetni az árkorlátozást.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  „Isten veled!” – Orbán Viktor búcsúja Hegedüs Zsuzsától
  A szociológus nyolc évig volt dolgozott miniszterelnöki megbízottként.

  Link másolása

  Mint azt mi is megírtuk, szombaton meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus, aki Orbán Viktor mellett 2014 és 2022 között dolgozott miniszterelnöki megbízottként.

  A miniszterelnök a közösségi oldalán búcsúzott tőle:

  "Elhunyt Hegedüs Zsuzsa. Isten veled!"

  - írta.

  A szociológustól Ungár Péter is közösségi oldalán emlékezett meg:

  "Hegedűs Zsuzsa halálával a huszadik század második felét szimbolizáló értelmiségi alakja távozott. Hegedűs egy a társadalmi együttműködés szabályait alapjaiban megváltozató korszak éles eszű tanúja volt. Azoknak a társadalmi mozgalmaknak a kutatója, és egy időben támogatója is volt, amelyek megalapozták azt, hogy létrejöhessen többek között az LMP politikai közössége is. Isten nyugosztalja!"


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: