News here

HÍREK

Gulyás Orbán tusványosi beszédéről: „Ha némi rosszakarattal bármit félre lehet érteni, sokan vannak, akik ezt megteszik”

A miniszter szerint fel sem merült az etnikai különbségtétel a kormányfő beszédében, a vita abból alakult ki, hogy a Homo sapiens egy faj.

Link másolása

Orbán Viktor nemzetközi szinten is nagy felháborodást kiváltó tusványosi beszédéről is kérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a szombati kormányinfón.

A 444.hu újságírója arra volt kíváncsi, hogy Gulyás értette-e, mit akart mondani a kormányfő, ha nem azt, amit végül kijelentett Tusnádfürdőn (utalva arra, hogy Orbán csütörtökön Bécsben árnyalta az általa mondottakat, mondván "előfordul, hogy félreérthetően fogalmaz". A miniszter erre úgy felelt, neki sikerült megérteni. Mint mondta, a miniszterelnök az elmúlt 5-10 évben, de különösen a 2015-ös migránsválság idején több tucat beszédben fogalmazott teljesen pontosan, ezért

"ha némi rosszakarattal bármit félre lehet érteni, sokan vannak, akik ezt megteszik".

Ez azonban nem változtat azon, hogy a kormány minden esetben kulturális homogenitásról beszél, ráadásul abban a formában, ahogy az Alaptörvény tartalmazza.

Gulyás szerint "a vita abból alakult ki, hogy a Homo sapiens egy faj - ez valóban félreérthető, ha valaki nem teszi egyértelművé, hogy itt kulturális homogenitásról van szó". Ezt azonban a miniszterelnök megtette - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy "fel se merül az etnikai különbségtétel", ahogy a biológiai, származási és vallási különbségtétel sem, csak kulturális.

"Kulturális értelemben ez a civilizációk szembenállását jelenti. (...) Ez az, ami miatt mi a migrációt ellenezzük. Úgy gondoljuk, hogy a különböző kultúrák keveredése nem érdeke Magyarországnak. Ezért mi az őshonos nemzetiségeinkkel szeretnénk megőrizni a magyar társadalmat olyannak, amilyen"

- jelentette ki, hozzátéve, hogy a kormány 7-8 éve erről beszél, valójában pedig már korábban is ezt hangoztatták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: