hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gulyás: Brüsszel hiába akarja, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba és iskolákba, mi erre nem vagyunk hajlandóak

A miniszter szerint a kormány tiszteletben tartja mindenki emberi méltóságát, de a gyermekvédelem állami kötelezettség.

Link másolása

hirdetés

A melegellenes részeket tartalmazó pedofiltörvényről is beszélt Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón. Mint mondta, az erről kedden megjelentetett kormányhatározat minden szempontból időtálló, ezzel már reflektáltak a szerdai európai parlamenti vitára azelőtt, hogy az megtörtént volna.

"Az különösen mindennek a legalja, elfogadhatatlan és tűrhetetlen" a miniszter szerint, hogy az Európai Parlament a magyar gyermekvédelmi törvény ügyét egy olyan baloldali máltai képviselőre bízta, akit meleg bosszúpornó miatt jogerősen kétéves szabadságvesztésre ítéltek korábban. Szerinte ez önmagában jól mutatja azt a civilizációs szakadékot, amely az Európai Parlament baloldali többsége és a magyar kormány között fennáll.

A gyermekvédelem ügye Magyarország számára a legfontosabb. Azt jelenti, hogy Brüsszel hiába akarja elérni azt, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba és iskolákba, mi erre nem vagyunk hajlandóak"

- jelentette ki Gulyás, hozzátéve, hogy a kormány mindenkinek tiszteletben tartja az emberi méltóságát, és semmi dolguk nincs azzal, hogy felnőttként ki miként éli az életét, ha a jogszabályokat betartja, a gyermekvédelem viszont állami kötelezettség.

Azt is hangsúlyozta, hogy Brüsszel nem mondhatja meg azt, hogy ki hogyan nevelheti a gyermekét, és az is egész biztos, hogy Magyarország minden jogi vita elébe áll.

"Egyértelmű és világos érvelésünk van. Ez összhangban van az unió szabályaival, a közösségi jogaival és a magyar alkotmánnyal, és nincs összhangban azokkal a minősíthetetlen, alaptalan, hazug és durva támadásokkal, amelyet az Európai Parlament egy korábban bűncselekmény miatt elítélt képviselő vezetésével indított"

- mondta.

hirdetés

A helyreállítási alappal kapcsolatban azt mondta, hetek, hónapok óta folynak erről tárgyalások.

Azt elismerte, hogy az elmúlt két-három hétben már lezárt területek kapcsán is előállt az Európai Bizottság "egészen abszurd követelésekkel". Az viszont nem igaz, hogy elutasította volna a magyar tervet, továbbra is folyamatosak a tárgyalások, elmondása szerint nem is merült fel soha, hogy ezeket fel kellene függeszteni.

Gulyás szerint a kormány korrekt partnerként járt el eddig is, a kérdés az, hogy az Európai Bizottság "mennyire tudja saját magát függetleníteni attól a brüsszeli politikai kampánytól, amely mindazokkal szemben zajlik, akik Magyarország gyermekvédelmi intézkedéseit nem marasztalják, nem ítélik el".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Elkészült az első szelfi az új Fidesz-elnökségről

„Készen állunk Magyarország szolgálatára” – írta Kósa Lajos.

Link másolása

hirdetés

A Fidesz új elnökségéről tett közzé fotót Kósa Lajos alelnök, aki a párt november 14-i tisztújító kongresszusán nem tudott részt venni, mert koronavírusos volt.

Emiatt akkor a szokásos közös fotó is elmaradt, utólag azonban összeállt egy képre Orbán Viktor pártelnökkel a négy alelnök, Gál Kinga, Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd.

"Ez az első fénykép a teljes új Fidesz Elnökségről. Készen állunk Magyarország szolgálatára" - írta Kósa Lajos Facebook-bejegyzésében.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Magyar Orvosi Kamara: az intenzíven kezeltek 70 százaléka oltatlan, sok a fiatal közöttük

Beszédes ábrán mutatják meg, hogy a koronavírus-fertőzöttek közül hányan kaptak oltást, és milyen súlyos a betegek állapota. A kutatás nem reprezentatív, de több kórház adatai alapján készült.

Link másolása

hirdetés

A pénteki nyilvánosságra hozott adatok szerint koronavírus-fertőzés következtében több mint hétezren szorulnak kórházi kezelésre, és 550-en lélegeztetőgépen vannak.

Mivel a kormány nem közli, hogy a súlyos állapotban lévők közül hányan oltottak, illetve oltatlanok, ezért a Magyar Orvosi Kamara a közösségi oldalán osztott meg egy ábrát és hozzá magyarázatot arról, hogy az általuk készített nem reprezentatív kutatás alapján hányan fekszenek kórházban intenzív osztályon, és milyen életkorúak a betegek.

Az általuk készített statisztikához 125, intenzív osztályon kezelt beteg állapotát használták fel. Eszerint közülük:

- 70 fő intubálva, altatva lélegeztetőgépen van

hirdetés

- 35 fő non-invazív lélegeztetésben részesül (NIV)

- 20 fő maszkon keresztül kap oxigént

A betegek közül:

- 87 fő oltatlan

- 31 fő négy hónapnál régebben oltott

- 7 fő négy hónapon belül oltott

- ezen belül 2 fő háromszor oltott

Fontos még megjegyezni, hogy az intenzív osztályokon fekvő betegek között jelentős eltérés volt az oltott/oltatlanok, illetve az intubált/nem intubált betegek számában.

Az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

Az adatok értelmezéséhez még hozzáfűzték: több intenzív osztályon fekvő beteg együttes száma, egy adott napon. Az intenzív osztályok betegfelvételi módszere eltér, ezért a non-invazív módszerrel lélegeztetett betegek száma az itt jelöltnél magasabb lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Bajnai Gordon a Városháza-ügyről: provokációs céllal hívták a megbeszélésre, ahol törvénytelen eszközökkel felvételt készítettek

A volt kormányfő levélben reagált a vizsgálóbizottság vezetőjének az őt ért vádakra. Megerősítette, hogy a megvalósult kétrendbeli bűncselekmény miatt büntetőfeljelentést tett.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, vizsgálódnak a budapesti Városháza és más ingatlanok eladási szándékának ügyében. Karácsony Gergely a Városháza-ügyben létrejött testületről szóló bejegyzésében azt írta, az ingatlanértékesítések dokumentációjában megtalálhatók az értékesítésekhez kapcsolódó értékbecslések, a pályázati kiírások, a pályázatok, a bontási jegyzőkönyvek, a döntésről szóló előterjesztések, az adásvételi szerződések, az elővásárlási nyilatkozatok és a birtokbaadási jegyzőkönyvek. Karácsony Gergely megjegyezte: "az orosz titkosszolgálati módszerekkel készített és kiszivárogtatott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek által tett más tényállításoknak is ennyi valóságalapja van". Hozzátette: ideje bemutatni "ennek a kamuügynek a kreálóit, azokat a fideszes és Fidesz-közeli figurákat, akik közül a városvezetés egyet sem ismer, velük soha nem tárgyalt, ám ők mégis asszisztáltak egy hazug lejárató kampányhoz".

Az ügyben Bajnai Gordon neve is felmerült. A volt miniszterelnök az előkerült hangfelvételre reagálta azt mondta, hogy szerinte egyértelműen manipulálták azt, és a teljes, vágatlan anyagból a volt kormányfő szerint éppen az derülne ki, „ami a rágalomterjesztőknek nem érdeke”.

Bajnai a közösségi oldalán osztotta meg legfrissebb közleményét, egy válaszlevelet a Városházi vizsgálóbizottság elnökének. Ebben azt írja:

hirdetés

"Köszönettel vettem meghívólevelét az Ön által vezetett vizsgálóbizottsággal való együttműködésre, melyet rendszeres külföldi munkavégzésem okán kézbesítési megbízottam vett át és juttatott el hozzám.

Vélhetően ez a meghívás egyben azt is tisztázza, hogy az Önök által a múlt héten a sajtóban terjesztett érv, miszerint a bizottság engem nem hívhat meg – hamis volt. Mint ahogy az is hamis állítás, hogy a levelüket visszaküldtem volna – erre nyilván módom sem volt, hiszen ezen a héten és a következő hetekben is külföldön dolgozom.

Meghívásuk kapcsán három tényről tájékoztatom Polgármester urat és a tisztelt bizottságot.

1. Mint az utólag számomra nyilvánvalóvá vált, augusztus végén egy előre eltervezett kampány részeként, eleve provokációs céllal, egyetlen alkalommal hívtak olyan megbeszélésre, ahol beszélgetőpartnereim a Városháza fejlesztésével kapcsolatos szándékaikat szóba hozták. Erről a megbeszélésről valakik törvénytelen, titkosszolgálati eszközökkel felvételt készítettek, majd azokat, szintén bűncselekményt megvalósítva, manipulálták és később a sajtóban terítették.

Tekintettel a megvalósult kétrendbeli bűncselekményre, a múlt héten büntetőfeljelentést tettem a rendőrségen, melyet azóta befogadtak. A vizsgálat lefolytatására ebből a szempontból a rendőrséget tartom legalkalmasabb intézménynek.

2. Az Ön által vezetett bizottság munkáját segítendő tájékoztatom, hogy a megbeszélés részleteiről az elmúlt hetekben többször tájékoztattam a nyilvánosságot, az ezzel kapcsolatos tényeket az alábbi linkeken olvashatja Ön és a vizsgálóbizottság tagjai is: ITT, ITT és ITT.

3. A fentieken túlmenően az egyik hangfelvételen elhangzik olyan állítás is (nem tőlem), amely szerint két városházi munkatársat én ajánlottam volna a főpolgármester úr figyelmébe. Ez nem igaz. Kétségtelen, hogy a miniszterelnöki megbízásom alatt az egyikük, Tordai Csaba a Miniszterelnöki Hivatal jogi és közigazgatási államtitkáraként közeli munkatársam volt, de szükség sem volt arra, hogy őt a főpolgármester figyelmébe ajánljam, hiszen tudomásom szerint több mint húsz éve ismerik egymást. Kiss Ambrust is ismertem a kormányzati szerepvállalásom idejéből, mivel szakállamtitkár volt a kormányomban, a közigazgatási munkáját pedig elismeréssel figyeltem, azonban 2010 után emlékeim szerint egyetlen alkalommal, egy színházi előadás előtt a ruhatárban futottunk csak össze (nem konspiratív céllal).

Mindezeken túlmenően a vizsgálóbizottság munkáját – vagy még inkább az igazság jobb megismerését – véleményem szerint az szolgálná leginkább, ha a teljes, vágatlan és manipulálatlan hangfelvétel nyilvánosságra kerülhetne.

Kérem, hogy amennyiben Önnek vagy a bizottság tagjainak ez módjában áll, sürgessék illetékes helyen a teljes felvétel nyilvánosságra hozatalát.

Ez az általam kezdeményezett büntetőügyben folytatott nyomozást is nagyban segíthetné, hiszen kiderülhetne: kik alkalmaztak titkosszolgálati módszereket és manipuláltak hangfelvételeket nyilvánvaló politikai érdekből.

Mindazonáltal, természetesen készen állok ésszerű mértékben együttműködni a bizottsággal, így amennyiben a fenti közléseim után is maradt még releváns és a rendelkezésemre álló információk alapján érdemben megválaszolható kérdésük felém a feladatkörükben meghatározott témával kapcsolatban, akkor azokra írásban, rövid határidővel készséggel válaszolok.

Tisztelettel kérem, hogy politikustársait emlékeztesse arra, hogy a bűncselekmény révén keletkezett és manipulált felvételekre alapozott hamis tényállítások szintén alkalmasak lehetnek bűncselekmény elkövetésének megállapítására, ezért még a jelen felfokozott közéleti állapotok mellett is érdemes mértéktartóan és jogilag pontosan fogalmazni, hogy a már elkövetett bűnt ne tetézzék.

Végül kérem annak tudomásulvételét, hogy a vizsgálóbizottság esetleges kérdéseit és az azokra adott válaszaimat is szándékomban áll teljes terjedelmükben a nyilvánosság elé tárni"

- írja Bajnai Gordon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

24.hu: Elhagyhatta a börtönt a Voldemortként elhíresült Mengyi Roland

A lap újságírójának a volt politikus azt mondta telefonon, hogy nincs vele baráti viszonyban, így nem fog szabadon engedésének körülményeiről csevegni.

Link másolása

hirdetés

Elhagyhatta a börtönt Mengyi Roland volt fideszes parlamenti képviselő, írta meg a 24.hu.

Emlékeztettek: A Voldemort néven elhíresült Mengyinek egy korrupciós ügy miatt kellett bíróság elé állnia, 2019-ben pedig jogerős ítéletben döntött a bíróság arról, hogy négy évre börtönbe küldi a volt képviselőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

A lap megkereste az ügyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, hogy Mengyi valóban szabadult-e, ahonnan azt a választ kapták, hogy a fogvatartottak minden adata "bűnügyi személyes adatnak" minősül, ezért "a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget konkrét személyre vonatkozó válaszadásra". A Mengyi jogi képviseletét korábban ellátó Futó Barnabás ügyvéd pedig azt mondta, nincsenek információi egykori védencéről.

A 24.hu elérte Mengyit, aki telefonon annyit mondott a lap újságírójának, hogy nincs vele baráti viszonyban, így nem fog vele szabadon engedésének körülményeiről csevegni. Hozzátette, hogy "nagyon rég" nem képviselő, így nem is közszereplő, ezért azt sem szerette volna, ha a lap cikket közöl róla.

Ugyanakkor a lap cikke felvetette azt is: mivel sem Mengyi, sem az ügyvédje, sem a hatóságok nem erősítették meg, hogy tényleg szabadlábon van, az is lehetséges, hogy Mengyi éppen az évente mindössze néhány napra biztosított eltávozását tölti.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: