HÍREK
A Rovatból

Gulyás a melegellenes törvényről: „Úgy jó, ahogy elfogadtuk”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több kérdést is kapott a melegellenessé tett pedofiltörvényről a csütörtöki kormányinfón.

Link másolása

A csütörtöki kormányinfón is szóba került a nemrég elfogadott, melegellenessé tett pedofiltörvény. Gulyás Gergely a törvénnyel kapcsolatban elismételte a kormány álláspontját, miszerint a törvény nem a melegekről, hanem a gyermekekről, a gyermekek védelméről szól. Szerintük a szülők feladata a gyermek szexuális nevelése, és ebbe nem is szólhat bele senki.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy a kormány úgy döntött, a hamarosan induló nemzeti konzultációban is szó lesz a pedofiltörvényről.

Az ATV kérdésére, miszerint a nemzeti konzultációban milyen kérdést tesznek fel a melegellenessé térített pedofiltörvényről, Gulyás úgy válaszolt: még fogalmazzák a kérdéseket.

A minisztertől azt is megkérdezték, hogy a konzultáció eredményétől függően készek lesznek-e arra is, hogy módosítják a törvényt.

"Megvárjuk a konzultáció végeredményét, és azt figyelembe fogjuk venni"

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Gulyás azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy több EU-s ország bírálja Magyarországot a melegellenes törvény miatt, ezek után korrigál-e a kormány, vagy vállalja a kötelezettségszegési eljárást? Gulyás azt mondta erre, hogy szeretnék elmagyarázni a bizottságnak, hogy nemcsak a homoszexuális, de a heteroszexuális propagandát is tiltani fogják a gyerekek esetében. Hogy a bizottság szakmai, vagy politikai alapon viszonyul-e hozzá, az szerinte kérdéses.

Az ATV arra is rákérdezett, hogy a fiatalok nézhetik-e majd a Harry Potter- vagy a Bridget Jones-filmeket, amire Gulyás azt mondta, hogy azokat a filmeket már most is szabályozza a médiatörvény.

Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy a pedofiltörvény célja "semmi más, minthogy a gyermekek szexuális nevelése, felvilágosítása az a szülők feladata, és semmilyen különbséget nem tettünk semmilyen szexuális magatartás között".

Kérdésre azt is hozzáfűzte, hogy szerinte

"semmilyen korrekcióra nincs szükség, a törvény úgy jó, ahogy elfogadtuk",

de ennek ellenére minden vitára készen állnak az Európai Bizottsággal.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Így jampecosabb” – Orbán Viktor fiatalokkal fotózkodott, amiről a TikTokon posztolt is egy videót
Menő szemüveg, fotózkodás, vagány autó, bicepszfeszítés: ilyennek láthatjuk a Szakma Sztár Fesztivált a kormányfő videómegosztóján keresztül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. április 25.


Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-videójában mutatta be, milyen élmény volt a kormányfő számára a Szakma Sztár Fesztiválon találkozni a fiatalokkal.

A videó elején a kormányfő két fiatalemberrel fotózkodik, amikor egyiküknek azt mondja: „Menő a szemüvege”, mire a fiatal fiú átnyújtja a miniszterelnöknek, hogy próbálja fel, s így lőnek egy közös képet. A kép készítése közben türelmet kér a miniszterelnök, és előrébb tolja a szemüveget, majd hozzáteszi: „így jampecosabb”.

De Orbán a videóban fotózkodik kisiskolás lányokkal is, sőt a fesztiválon kiállított luxusautóban ülő három lányt is megszólítja:

„Mit szólnak hozzá, hogy ez Magyarországon készült?” Mire egyikőjük azt mondja: „Hát elég jó!”, míg a másiktól annyit hallhatunk: „Ott lakom!”, majd valaki hozzáteszi, hogy „Én hazaviszem!”

A sok fotó között viszont akad olyan is, ahol munkásruhában lévő fiatalokkal bicepszet feszít a miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ellenőrizték a háziorvosokat: a rendelési időben 39 százalékuk nem volt a rendelőben
Számos hiányosságot is feltártak, többek között az orvosok elérhetőségével is gondok voltak, és a szakdolgozók egy része sem dolgozta ki a munkaidőt.

Link másolása

Hiába ellenőrizték a háziorvosi rendelőket tavaly, az újabb ellenőrzésnél is gondokat tapasztaltak - közölte a Belügyminisztérium a Népszava kérdésére.

A bejelentés nélkül érkező ellenőrök több helyen nem találtak rendelést, sőt volt, hogy rendelőt sem. Az első vizsgálódáskor az alapellátók harmadánál nem voltak hiányosságok. A második esetben, egy utóellenőrzéskor is tártak fel problémákat.

Az 1452 telephelyen – amit 401 háziorvosi szolgáltató működtetett – a rendelők 12 százaléka továbbra sem volt megtalálható. Ahol betegfogadási idő volt, ott 39 százalékukban nem volt orvosi ellátás. Az orvosok rendelőn kívüli elérhetősége is problémás volt, egyharmadukat telefonon sem lehetett elérni

– írja a lap.

Volt olyan is, hogy a betöltetlen körzetekben helyettesítő háziorvosok a saját rendelőjükbe vitették a betegeket önkormányzati kisbuszokkal. A háziorvosok háromnegyedénél volt csak jól látható helyre kiírva a rendelési idő. Több helyen tapasztalták az ellenőrök, hogy a teljes – nyolcórás – munkaidőre bejelentett szakdolgozók csak négy órában voltak a munkahelyükön.

A Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár által tavaly létrehozta az „ellenőrzésfelügyeleti szolgálat” feladata, hogy összehangolja az egészségügyi szakhatóságok (az egészségbiztosító, az OKFŐ, és az egykori ÁNTSZ, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ) ellenőrzéseit, s feltárja a betegellátás hibáit.

Tavaly tavasszal Baranya, Tolna, Vas valamint Győr-Moson-Sopron megyében ellenőriztek 569 háziorvosi és alapellátó fogorvosi szolgálatot. Elsősorban ott, ahol egynél több bejelentett telephely volt. Majd soron kívül még 11 háziorvosi ellátást végző szolgáltatót is felkerestek.

Az ellenőrzés után a nem működő telephelyek működéséi engedélyét visszavonták. A tárca úgy vélte, hogy a háziorvosok további ellenőrzése indokolt, és azt kiterjesztik a háziorvosi ügyeletekre is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pápai áldásban részesítette Sulyok Tamást a katolikus egyházfő
Személyesen fogadta Vatikánban Ferenc pápa a magyar köztársasági elnököt.

Link másolása

Vatikánba látogatott Sulyok Tamás magyar köztársasági elnök. Ferenc pápa személyesen fogadta a magyar államfőt, a találkozás során Sulyok Tamás pápai áldásban részesülhetett – számolt be róla az ATV.

„Hívő katolikus emberként a legnagyobb megtiszteltetés az, ha Szent Péter utódjával találkozhatom. Imádkozom, hogy a Szentatya kiváló egészségnek örvendjen, és sokáig tudja szolgálni a világ katolikusait”

– mondta az államfő, aki Facebook-oldalán is beszámolt az eseményről.

Továbbá a magyar államfő római látogatása során egy magyar nyelvű szentmisén isrészt vesz, amit Erdő Péter bíboros celebrál majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET: