HÍREK

„Flóri menjen a f...ba!” – durván kiakadt a Lungo Drom politikusa a szervezet elnökére

Farkas Félix egy lelkiismereti szavazás javaslatán háborodott fel.

Link másolása

Folytatódik az egyik legnagyobb roma politikai szervezet, a Lungo Drom vezetői háborúja. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) múlt heti, végül kudarcba fulladt közgyűlése előtt minősíthetetlen hangnemben beszélt a szervezet elnökéről, Farkas Flóriánról.

A rejtett hangfelvétel az ORÖ székházában készült a testület múlt szerdai, rendkívüli közgyűlése előtt, a Lungo Drom képviselőinek szavazás előtti megbeszélésén. Az egyeztetésen részt vett Farkas Félix is, aki két cikluson keresztül a roma nemzetiség szószólója volt az országgyűlésben, de egyébként nem tagja az ORÖ-nek – írja a Blikk.

A vita a napirendi pontok körül alakult ki. A jelen nem lévő Farkas Flórián az egyik napirendi pontban azt javasolta, a küldöttek szavazzanak lelkiismeretük szerint. Erre reagált Farkas Félix indulatosan:

„Ha Flóri így nyilatkozik, akkor menjen a f...ba!” – mondta, majd a nyomaték kedvéért rövidebben is megismételte: „Flóri menjen a f...ba!”.

Később magyarázatot adott a hangvételre. Mint emlékeztetett, egy évvel azelőtt a választáson induló roma nemzetiségi lista összetételének összeállításakor is a lelkiismereti szavazást javasolták. Annak a vége az lett, hogy nem sikerült listát állítani, a romák képviselet nélkül maradtak az országgyűlésben.

A Blikk hozzáteszi, hogy ha a huzavona tovább tart, az ORÖ végül csak késve juthat hozzá az esedékes negyedévi állami támogatáshoz. Lakatos Oszkár, a szervezet általános elnökhelyettese szerint a közgyűlés megtartására mindenképpen szükség lett volna ahhoz, hogy az ORÖ megkapja az állami támogatás első részét.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: