hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Feldolgozhatatlan, hogy elveszítettem a gyermekemet” –- könnyeivel küszködve nyilatkozott a 18 évesen elhunyt focista édesanyja

Viktor a hétfői edzésen esett össze. Társai azonnal elkezdték az újraélesztést és a mentők is hosszan küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. A tragédiát a fiú szülei is végignézték, sőt barátnője és testvére is látták, hogy mi történik.

Link másolása

hirdetés

Mint azt korábban mi is megírtuk, hétfőn összeesett edzés közben és meghalt egy 18 éves focista Zalaegerszegen. Viktort hiába próbálták újraéleszteni, már nem tudták megmenteni.

A tragédiát a fiú szülei is végignézték, sőt barátnője és testvére is látták, hogy mi történik. Édesanyja könnyek között nyilatkozott a Tényeknek.

"Feldolgozhatatlan számomra, hogy elveszítettem a gyermekemet, de az ad erőt, hogy ő boldog volt, hogy az utolsó leheletéig boldog volt, mert mindent elért, amit szeretett volna. És tudta azt, hogy mi a legjobban szeretjük a világon"

- mondta a fiú édesanyja.

A tragédia a hétfői edzésen történt. A 18 éves Viktor játék közben lett rosszul, és összeesett. A szülők a közelben laknak, amikor meghallották, mi történt, azonnal átfutottak a pályára. Viktort már akkor próbálták újraéleszteni.

hirdetés
"A többiek, a fiúk, nagyon gyorsan, szakszerűen elkezdték az újraélesztését, használták a defibrillátort, a mentők által adott utasításokat is betartva. Közben kiérkeztek a mentők is, és hát sajnos közel 1 órás küzdelem után sem tudták újraindítani a szívét"

- mondta a Tényeknek Soós Zoltán, a Tarr Andráshida SC elnöke.

"Sokoldalú volt, tehetséges és nagyon-nagyon céltudatos, maximalista"

- jellemezte Viktort az édesanyja, aki azt is elmondta, a fiú néptáncolt, 16 éves kora óta focizott, bátyja, Olivér példakép volt számára. Edzője szerint Viktor profi játékos volt.

"Okos, intelligens embernek ismertem meg, ugye azért még 18 éves volt... csak jót tudnék mondani róla, mert tényleg egy intelligens játékos volt, és emberileg... az emberi oldala, az az egyik legfontosabb dolog szerintem, az nagyon rendben volt nála"

- fogalmazott Tóth László.

A Tényeknek nyilatkozó orvos szerint leggyakrabban a szívritmuszavar okoz ilyen tragédiát.

Videó: A Tények riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Tömeges kivégzés várhat Észak-Koreában a Kínából visszafordított menekültekre

Szinte biztos halál vár a buszokkal visszaszállított 50 főre, és azokra, akiket Kínában még fogva tartanak.
Fotó: Top Trending/YouTube - szmo.hu
2021. július 25.


Link másolása

hirdetés

Brutális körülmények közt végeztetheti ki Kim Dzsongun a kínai hatóságok által visszafordított észak-koreai menekülteket - írja a Daily Star.

Kína a Radio Free Asia szerint eddig mintegy 50 menekültet adott ki az országnak, köztük katonákat és pilótákat is. Egy kínai lakos szerint két busszal szállították őket vissza Észak-Koreába, miközben a kínai rendőrség kivonult a határőrséghez, biztosítandó, hogy senki nem filmezi az eseményeket.

Rajtuk kívül számos észak-koreai állampolgár van még mindig kínai fogságban, őket várhatóan ugyanígy visszadeportálják majd az ország területére.

Egy másik forrás szerint azok a kínaiak, akik szemtanúi voltak a jelenetnek, együttérzésüket fejezték ki a menekülők iránt, és ellenségesen viselkedtek a rendőrséggel szemben:

“Azt mondták: ha ezeket az embereket visszaviszik, akkor meg fognak halni. Borzalmas elmenekülni a saját országukból, szerencsésen túlélni, azután mégis fiatalon meghalni.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Mind a 7 ellenzéki elnökjelöltet őrizetbe vették, és ismeretlen helyen tartják fogva Nicaraguában

Rajtuk kívül újságírókat és ellenzéki aktivistákat is letartóztattak és állampolgári hűtlenséggel gyanúsítanak Daniel Ortega diktatúrájában.

Link másolása

hirdetés

A hetedik lehetséges ellenzéki elnökjelöltet is őrizetbe vették szombaton Nicaraguában. Ezzel

a jelenlegi államfő, Daniel Ortega szinte valamennyi választási ellenfele rendőri őrizetbe került

- írja a 24.hu.

A legutóbbi esetben Noel Vidaurre ellenzéki vezetőt - a Polgárok a Szabadságért nevű szövetség egyik elnökjelöltjét - gyanúsították meg árulással, ezért otthonában házi őrizetbe helyezték.

A többi hat kihívót május óta folyamatosan, egyesével vették őrizetbe. De letartóztattak újságírókat és ellenzéki aktivistákat is.

Valamennyiüket árulással, "állampolgári hűtlenséggel" gyanúsítják, és tartózkodási helyükről sem a családjuk, sem az ügyvédeik nem tudnak.

hirdetés

Ortega a november 7-i elnökválasztáson a negyedik elnöki ciklusát szeretné elnyerni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Pestisben halt meg egy 10 éves kislány Amerikában

A pestis 2015 óta először szedett áldozatot Amerikában.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2021. július 25.


Link másolása

hirdetés

2015 óta először szedett áldozatot a pestis Amerikában: a betegségbe egy tízéves coloradói kislány halt bele - írja a Metro.

A július 5-én elhunyt, negyedik osztályos gyerek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Az egészségügyi szakemberek jelenleg is igyekeznek kideríteni, hol fertőződhetett meg a La Planta megyei kislány.

“Mélyen lesújt minket ennek a fiatal coloradói lakosnak a halála, és együttérzünk a családjával. Szeretnénk rá felhívni a figyelmet, hogy habár ez a betegség nagyon ritka, de bekövetkezhet. Ha bárki tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz!”

- hangsúlyozta Dr Jennifer House a coloradói közegészségügyi hatóságtól.

hirdetés

A pestist baktériumok terjesztik, amelyek főleg bolhák vagy fertőzött állatokkal való érintkezés nyomán kerülnek át az emberre. A tünetek közt szerepel a láz, hidegrázás, fejfájás és a megduzzadt nyirokcsomók is. Coloradóban a pestis 2005 és 2020 közt mindössze 22 fő halálát okozta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Kék szalaggal a korrupció ellen – Márki-Zay Péter új mozgalmat indított

„Mi arra biztatunk mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, kabátjára, bárhova, jelezze ezzel azt, hogy egy korrupciómentes országban szeretnének élni” - mondja a politikus.

Link másolása

hirdetés

Új mozgalmat indított el Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter Kék szalaggal a korrupció ellen elnevezésű mozgalmához vár mindenkit, aki azonosulni tud a céllal.

"Mi arra biztatunk mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, kabátjára, bárhova, jelezze ezzel azt, hogy egy korrupciómentes országban szeretnének élni"

– mondta a politikus.

Márki-Zay a 168.hu-nak arról beszélt, hogy szerinte most a korrupció elleni küzdelem Magyarországon létkérdés.

"Ha egy olyan kormányunk lenne, amelyik nem szervezi a korrupciót, hanem küzd ellene, akkor ennek az országnak kétszer annyi autópályája épülne, hogy mást ne mondjak, fejlődne az egészségügy, stb."

- fogalmazott Márki-Zay.

VIDEÓ: A kormányváltás most kezdődik - Kampánynyitó 2021

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: