hirdetés

HÍREK

Ezek a polgármesterek támogatják Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert

A DK jelöltje mögé 12-en, a hódmezővásárhelyi polgármester mögé 15-en álltak be.

Link másolása

hirdetés

Egyre kiélezettebb a küzdelem az ellenzéki előválasztáson még versenyben maradt két miniszterelnök-jelölt között. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter mögé is sorra állnak be a politikusok, most az is kiderült, hogy hány polgármester biztosította eddig támogatását a két jelölt felé.

Dobrev Klára a Facebook-oldalán köszönte meg 12 polgármester támogatását:

"Mindig azok támogatása esik a legjobban, akik személyes kapcsolatban vannak az országgal és az emberekkel. Ők tudják, hogy mire és leginkább kire van most szükség, ha egyben akarjuk tartani az ellenzéki összefogást és le akarjuk győzni az Orbán-kormányt. Köszönöm a támogatásotokat!"

A Dobrevet támogató polgármesterek:

• Dr. Kiss László (III. kerület)

• Szaniszló Sándor (XVIII. kerület)

hirdetés

• Cserdiné Németh Angéla (XV. kerület)

• Dr. László Imre (XI. kerület)

• Niedermüller Péter (VII. kerület)

• Horváth Csaba (Zugló)

• Baracskai József (Zalaszentgrót)

• Tóth József (Polgár)

• Korcsmáros Krisztán (Petrivente)

• Nemény András (Szombathely)

• Szitka Péter (Kazincbarcika)

• Fekete Zsolt (Salgótarján)

A Márki-Zay Péter mögött álló polgármesterek listáját pedig Karácsony Gergely tette közzé saját Facebook-oldalán.

"Az összefogás szükséges, de nem elégséges feltétele a kormányváltásnak. Ahhoz ugyanis olyan személyre is szükség van, aki Orbán Viktor legyőzéséhez megfelelő támogatottságot, vagyis erős társadalmi többséget képes szerezni; olyan, aki kellő határozottsággal és erővel tudja megvívni az elkövetkezendő idők embert próbáló küzdelmeit, és jövő tavasszal is győzni tud.

Mi ezt az erőt ma Márki-Zay Péterben látjuk, aki kellő elszántsággal, hiteles politikusként arca lehet a győztes ellenzéki együttműködésnek, Hódmezővásárhely sikeres polgármestereként pedig jól ismeri az önkormányzatok helyzetét, kész visszaadni autonómiájukat és megszüntetni a politikai érdekeknek való kiszolgáltatottságukat.

A Márki-Zayt támogató polgármesterek:

• Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

• Botka László, Szeged

• Gémesi György, Gödöllő

• Wittinghoff Tamás, Budaörs

• Budai Lóránt, Jászberény

• Hegedüs Péter, Balmazújváros

• Fülöp Zsolt, Szentendre

• Matkovich Ilona, Vác

• Nyirati Klára, Baja

• Nagy János, Szigetszentmiklós

• Fábri István, Csömör

• Balogh Csaba, Göd

• Üveges Gábor, Hernádszentandrás

• Putz Anita, Mártély

• Molnár Róbert, Kübekháza


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jakab Péter olyat szólt hozzá Orbán Viktor posztjához, hogy azonnal törölték is a kommentet

„Kész az autópálya!” – írja a miniszterelnök, mire a legtöbben gratuláltak neki, de a Jobbik elnöke nem állt be a sorba.

Link másolása

hirdetés

Nemrégiben készült el az M30-as autópálya új, Miskolc és Tornyosnémeti között megépült szakasza, amelyen Orbán Viktor is részt vett, sőt, posztolt egy fotót a közösségi oldalára. A kép azt hirdeti, hogy immár 30 perc alatt lehet megtenni a Miskolc-Kassa útvonalat.

A kommenteket elnézve a legtöbben gratulálnak a miniszterelnöknek vagy éppen hálálkodnak neki, de nem úgy a Jobbik elnöke, Jakab Péter. Ő ugyanis egy elégedetlen kommentet írt a képhez – szúrta ki a Blikk.

Bár a hozzászólást azóta eltávolították, a lap készített róla egy képernyőfotót, így elolvasható a szövege:

„És az 500 forintos üzemanyagárhoz mit szól? Mert 2004-ben még ezt mondta: "Az állam nyerészkedik az üzemanyagárakon! Vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy az üzemanyagok áfáját." Miniszterelnök úr, ne nyerészkedjenek, cselekedjenek! Ha a Stop Márkit már aláírta, aláírná a Stop benzináremelést is? Hajrá!”

– szól a komment. A Jobbik elnöke emellett belinkelte a Stop benzináremelés! petíciójukat is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A kormány szerint a 2021-es rekordmagas benzinárért is a Gyurcsány-kormány a felelős

Ez EU-ban nálunk a legdrágább a gázolaj, a benzin esetében pedig a kilencedik helyen vagyunk.
Fotó: MOL Magyarország - szmo.hu
2021. október 27.


Link másolása

hirdetés

A mai napon a benzin átlagára átlépte az 500 forintos lélektani határt, a gázolaj pedig literenként 512 forintba kerül már. Orbán Viktor a parlamentben már beszélt az árbefagyasztás lehetőségéről, de a kormány még mindig kivár a beavatkozással - írja a Telex.

Az ATV Híradó felkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán. A kormány a következő választ adta:

A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól; de nem tette.

Ennek ellenére a kormány az EU-ban egyedülálló módon csökkentette az üzemanyagok adóját: 2021. április 1-től a gázolaj esetében literenként tíz forinttal, a benzin esetében literenként öt forinttal csökkent a jövedéki adó.

Az Eurostat szerint az unió országai közül Magyarország kilencedik azon országok sorában, ahol a legdrágább a 95-ös benzin. A gázolaj esetében pedig listavezetők vagyunk, ez pedig nagyban összefügg a gyenge forintárfolyammal.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Nincs megállás: pénteken tovább drágul az üzemanyag

Pedig még azt sem szoktuk meg, hogy 500 forint felett jár az üzemanyag literenkénti ára.

Link másolása

hirdetés

Szerdán a benzin átlagára átlépte az 500 forintos határt, a gázolaj literenkénti ára pedig jelenleg 512 forinton áll. Azt hihetnénk, hogy ezzel most egy időre megáll a folyamatos növekedés, de erre kár számítani: pénteken újabb áremelés várható – írja a Telex a holtankoljak.hu információi alapján.

A benzin és a gázolaj ára újabb 5 forinttal fog megemelkedni.

Ezzel a 95-ös benzin átlagára eléri az 506 forintot literenként, a gázolajé pedig az 517 forintot. A brutális áremelkedéssel kapcsolatban a kormány egyelőre kivár, bár Orbán a parlamentben arról beszélt, hogy nem zárják ki az árbefagyasztás lehetőségét sem. Ahogyan mi is írtunk róla, az ATV Híradó megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot, miért rekordmagasak az üzemanyagárak.

„A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól; de nem tette”

– szólt a válasz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kötelező lesz a maszkviselés a dolgozók számára az OTP bankfiókjaiban

Más országokban lévő fiókjaikban a védettségi igazolvány felmutatása is kötelező.

Link másolása

hirdetés

Holnaptól kötelező a maszkhasználat a fiókokban az OTP munkatársai számára – közölte a Portfolio.hu megkeresésére az OTP bank. Az ügyfeleknek egyelőre nem szükséges maszkot viselniük az ügyintézés közben.

Az OTP Bank számára kiemelten fontos a munkavállalók és családjaik egészsége, ezért a körülményeknek megfelelő intézkedéseket vezettünk be, amelyeket folyamatosan felülvizsgálunk. A bank tavaly február óta rendszeresen ülésező koronavírus munkacsoportja folyamatosan tájékoztatja a kollégákat az aktualitásokról. Monitorozzuk a járvány alakulását, a Csoporton belüli érintettség számait, illetve a jogszabályokat is nyomon követjük. Ezek változását próbáljuk lekövetni intézkedéseinkkel, a járvány erősödése miatt jelenleg folyamatosan szigorítjuk az intézkedéseket is.
– írták a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseikre a lapnak.

A kormányzati intézkedéseknek megfelelően az ügyfeleknek egyelőre nem szükséges a maszk viselése. Ugyanakkor jelezte a bank, hogy az intézkedéseket felülvizsgálva folyamatos szigorítás várható majd.

Az OTP Csoport más országaiban a különböző bankfiókokban is kötelező a maszkhasználat, sőt a hőmérséklet ellenőrzése és a védettségi igazolvány felmutatása is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: