HÍREK
A Rovatból

Év végén bezár az Olimpia, az ország egyik legjobb étterme

Ádám Csaba séf azt mondta, hogy nem csak éttermét zárja be, valószínűleg pályát is módosít. Úgy fogalmazott: feladta.

Link másolása

December 31-én bezár a budapesti Olimpia Vendéglő - a hírt a Dining Guide írta meg.

A hely a 2021-es Dining Guide Étteremkalauzban 87 ponttal a 19. helyen szerepelt. A Keleti pályaudvar közelében, egy szuterén helyiségben működnek már nyolc és fél éve Ádám Csaba séf irányításával.

A koncepciójukkal hamar kitűntek, mert az aznap reggel beszerzett, piaci terményekből és legfrissebb árukból alkottak ínyencfogásokat, az aznapi menüt a krétatábláról lehetett leolvasni - írja a portál. Ugyanakkor ebédmenüjük legendás volt ár-érték arányban, miközben kimagaslóan magas színvonalú ételeket kínáltak.

Az étteremről a szakértő oldal azt írja:

"A vendéglátás, a miliő, a terítés, a kiszolgálás és persze a kínálat – beleértve az értő borválogatást is – az ország legjobb éttermei közé rangsorolta az Olimpiát, miközben a belbecs rendre győzelmeskedett a külcsín felett".

A séf pár éve azt nyilatkozta:

"Egy kis költségvetésű, halmozottan hátrányos helyzetű lokációban készítünk drága alapanyagból olcsó ételt. Ehhez sok ember kell, aki napi 14-15 órát keményen dolgozik".

Ádám Csaba a Dining Guide-nak azt mondta, hogy nem csak éttermét zárja be, valószínűleg pályát is módosít. Úgy fogalmazott: feladta.

Az elmúlt két év nehézségei, a nyitás-zárás, a munkaerőhiány megviselték.

Az éttermet jövőre az új üzemeltető más néven nyitja meg, egy arab éttermet csinálnak majd.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Donáth Anna: Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum
A Momentum elnöke szerint azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését.

Link másolása

A Momentum elnöke és EP-listavezetője a tegnapi, Európai Parlamentben elfogadott, Orbán-kormányt elítélő határozat kapcsán jelentkezett új bejegyzéssel a közösségi oldalán.

„Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum. Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére. Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon. És mi vagyunk azok, akik tegnap 399-118-ra győztük le Orbán Viktort az Európai Parlamentben, amely kimondta: csak akkor kaphat uniós pénzt a magyar kormány, ha biztosítja, hogy nem lopja el."

- kezdte sorait Donáth Anna.

„Azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését, és eközben elzárja a NER oligarcháit azoktól a milliárdoktól, amiből finanszírozzák a dubai, londoni, New York-i luxuséletüket. Ennek köszönhető, hogy egyre több belső konfliktussal néz szembe az orbáni hatalmi gépezet, mert nem tudják uniós pénzosztással kompenzálni a másod- és harmadvonalas vállalkozóikat, akik ugyanúgy vágynak a toszkán villákra, és az adriai óriásjachtokra, mint a miniszterelnök közvetlen rokonsága”

– folytatta Donáth Anna a bejegyzését.

„A kormányváltás alapfeltétele, hogy a jövőben is megmaradjon az európai uniós nyomás a magyar kormányon. Erre ma a Momentum és az ott végzett elmúlt öt éves munkánk a legjobb garancia”

– tette hozzá a Momentum elnöke.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Benzinár, Magyar Péter, kampány – Itt élőben követhető a kormányinfó
A miniszter többek között arról is beszélt, hogy Budapestre érkezik a kínai elnök, Hszi-csin Ping.

Link másolása

Kormányinfót tart csütörtök délelőtt Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormány szóvivőjének sajtótájékoztatóját itt lehet élőben követni:

Részletes cikkeinket itt lehet megtalálni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Videó: leszakadtak a legendás párizsi Moulin Rouge lapátkerekei
A leszakadt részek a felirat három betűjét is magukkal vitték a földre, azonban szerencsére nem sérült meg senki az eset során.

Link másolása

Leestek csütörtökön hajnalban a a párizsi Moulin Rouge épületén lévő szélmalom lapátkerekei – számolt be róla a Blikk. A leszakadt lapátkerekek a felirat három betűjét is elsöpörték, a balesetben viszont senkinek nem esett bántódása.

Az ébredező párizsi lakosok hajnalban azt tapasztalták, hogy a Párizs 18. kerületében található Moulin Rouge lapátok nélkül ékeskedik. A hatóságok szerint az eset éjjel 2-3 óra között történhetett.

A párizsi tűzoltóság állítása szerint nem az eset során nem történt testi sérülés, valamint a Moulin Rouge épületét pedig nem fenyegeti az összeomlás veszélye. A területet a továbbiakban biztonságosnak nyilvánították.

Azonban a szerkezet balesetének okát még nem ismertették. Fanny Rabasse, a Moulin Rouge sajtófőnöke a Le Parisiennek szintén azt mondta, hogy „jelenleg nincs magyarázat a történtekre”.


Link másolása
KÖVESS MINKET: