HÍREK
A Rovatból

Elvitték minden idők legnagyobb ötös lottó főnyereményét: valaki 6,45 milliárd forinttal lett gazdagabb

200 napja nem volt telitalálat, így halmozódott fel ez a tetemes összeg. Ez a játék 67 éves történetének legnagyobb nyereménye.

Link másolása

Elvitték az ötöslottó 6,45 milliárd forintos rekordnyereményét.

A szombat esti sorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki:

 • 4,
 • 15,
 • 47,
 • 59,
 • 83.

  A Joker számai pedig: 6, 4, 5, 4, 4, 2.

  Egy szerencsés játékosnak sikerült mind az öt számot letalálnia, ezzel pedig

  megnyerte az ötös lottó 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét, vagyis 6,45 milliárd forintot.

  A játékban már több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, ezért halmozódhatott fel az az összeg.

  Az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A fődíj összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliót és 1999-ben az egymilliárdos határt.

  5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) pedig először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

  A mostani összeg ugyan nominálisan az eddigi legnagyobb nyeremény a magyar lottózás történetében, azonban ha az inflációt is figyelembe vesszük, akkor már csak a negyedik. A 2020-as 6,43 milliárd forint ugyanis ma 9,4 milliárdot érne, a 2003-as 5,092 milliárd 8,1 milliárdot, a 2015-ös 5,049 milliárd pedig 8,05 milliárdot.

  via Telex

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  A Rovatból
  Gyökeresen megváltozott a Temu, és ez nem véletlen
  Rengeteg panasz érkezett a cég miatt, mert a meghirdetett akciók rendszeresen nem voltak valósak, ráadásul a weboldalon sok volt a sürgető üzenet.

  Link másolása

  Mi is írtunk róla nemrégiben, hogy több bejelentés után a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Temunál. A legtöbben azt kifogásolták, hogy az akciókban sok esetben 95%-os, vagy akár annál is magasabb kedvezményekkel csábították a vásárlókat, ám ezek nem bizonyultak valósnak. A GVH úgy vélte, hogy a Temut működtető vállalkozás vélhetően tisztességtelen kereskedelemi gyakorlatot folytat és megtéveszti a fogyasztókat.

  Most azonban alaposan megváltozott a Temu kereskedelmi gyakorlata. Szinte teljesen eltűntek a hirdetések a neten, és megszűntek a weboldalon a sürgető üzenetek is. A GVH szerint előremutató, hogy a cég felülvizsgálja a kereskedelmi gyakorlatát - írja az Economx.

  A GVH a lap megkeresésére azt közölte, hogy a vizsgálati szakaszban vannak, és ez még nem jelenti azt, hogy a vállalkozásról kimondták volna, hogy jogsértéseket követtek el. Most a tényeket tisztázzák, amire három hónapjuk van, ez pedig kétszer két hónappal hosszabbítható.

  A nemzeti versenyhatóság mindig üdvözli, és a fogyasztók, valamint a tiszta piaci verseny szempontjából előremutatónak tartja, ha egy eljárás alá vont vállalkozás a hivatal eljárásának megindítását követően felülvizsgálja a kereskedelmi gyakorlatát - írták. „Természetesen mindez a jelenlegi vizsgálati szakban nem befolyásolja a GVH tényfeltárási kötelezettségét” – közölték.

  A portál szerint:

  2024 áprilisára a Temu 1 millió fős bázist épített Magyarországon, ezzel 25,6 százalékos súllyal bír a hazai online vásárlókon belül.

  A Temu anyacége, a PDD 2023 negyedik negyedévben 88,88 milliárd kínai jüanos (12,5 milliárd amerikai dolláros) árbevételt ért el, ami 123 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakánál.

  Forrás: Index

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  A Rovatból
  „26 háborúpárti ország áll szemben a békepárti Magyarországgal” – panaszolta Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionáléban
  Az európai „zöld átállás”, a gazdasági növekedés problémái, a migráció, továbbá az ukrajnai háború témája is szerepelt a kormányfő marrákesi beszédében. Szerinte Magyarország „békepárti”, szemben a többi „háborúpárti” országgal.

  Link másolása

  Orbán Viktor, aki a Keresténydemokrata Internacionálé (CDI-IDC) egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről, adta hírül az MTI. A miniszterelnök szerint

  romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU.

  A bevándorlás témáját érintve bírálta a néhány napja elfogadott migrációs paktumot, amellyel a korábbi, konszenzust előíró döntések ellenére Brüsszel most rákényszeríti migránsbarát politikáját a bevándorlást ellenző országokra. Magyarország és Lengyelország már bejelentette, hogy ezt a káros és veszélyes paktumot nem fogja végrehajtani - mondta Orbán Viktor.

  A háborúról azt mondta: az EU-ban

  26 háborúpárti ország áll szemben a békepárti Magyarországgal. Mi továbbra is a tűzszünet és a béketárgyalások mellett vagyunk

  - mondta.

  Szót ejtett a NATO politikájának változásáról is. A szövetség ugyanis eddig nem vállalt semmilyen szerepet az ukrajnai háborúban, de az elmúlt héten azonban elkezdte fegyverszállítási és pénzügyi támogatási koordinációs szerepvállalásának előkészítését.

  Magyarország ebből a tervezési folyamatból ki fog maradni - közölte a miniszterelnök a CDI-IDC marrákesi ülésén.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  „Alávaló szexrabszolgaként” mutatkozott be az interneten a szocialista politikus – jókora szexbotrány robbant ki Spanyolországban
  Önkormányzati választási kampány és szexbotrány? Felejtse el Borkait, itt van Daniel Gómez del Barrio! Szexhirdetéseire évekig nem figyelt fel senki, sőt ifjúsági, család- és gyermekügyi tanácsnok is lett.
  Fischer Gábor - szmo.hu
  2024. április 12.


  Link másolása

  A 28 éves városi képviselő, titkos vágya az volt, hogy megaláztatásokban részesüljön. Pechére szenvedélye olyan erős volt, hogy teljesen kivetkőzött magából, szó szerint és képletesen is.

  A 444 találta meg épülésünkre azt a történetet a spanyol sajtóban, hogy

  az Illescas nevű, 28 ezres kasztíliai kisváros politikusa a közösségi oldalakon meztelenül, igazolványát és telefonszámát mutogatva „alávaló szexrabszolgaként” mutatkozott be, akit „meggyalázni, lealázni, megszégyeníteni és vizeldeként használni” kell.

  Szexhirdetéseire évekig nem figyelt fel senki, sőt ebben az időszakban a város ifjúsági, család- és gyermekügyi tanácsnoka lett, ami elég nehezen egyeztethető össze vizeldei minőségével.

  A szocialista politikus egy alkalommal egy felvételen még saját székletét is megette. Talán erre mondják azt, hogy sz@rrágó politikus...

  Daniel Gómez del Barrio azóta lemondott, és visszavonult a közélettől, viszont jókora ideológiai vihart hagyott maga mögött. A jobboldal ugyanis mindezt megpróbálja a baloldali ideológiák egyenes következményeként beállítani, míg a baloldal szerint mindaddig, amíg törvénybe ütközőt nem cselekszik valaki, addig nem lehet felelősségre vonni.

  És valóban: sehol sem tiltja a törvény, hogy valaki önként elfogyassza a saját székletét.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter független jelölteket toboroz az önkormányzati választásokra
  A jelentkezni kívánóktól önéletrajzot, illetve rövid koncepciót várnak saját településük és Magyarország kapcsán is.

  Link másolása

  Korábban beszámoltunk róla, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nyilvántartásba vette Magyar Péter pártját, és így indulhat a június 9-i választáson a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt, amelynek alelnöke lett Varga Judit. Magyar Péter a nyilvántartásba vételt követően közölte: 538-an pályáztak EP képviselőségre a pártjuknál, így a tervezett tíz helyett 21 jelölt lesz majd a listájukon, ahogy a Fidesz EP-listáján is.

  A Blikk írta meg, hogy független polgármester- és képviselőjelöltek jelentkezését várja Magyar Péter. Már több, mint 500-an jelentkeztek hozzájuk EP-képviselő jelöltnek. „Ahogy tegnap elmondtam, arra már nem lesz időnk, hogy saját jelölteket indítsunk az önkormányzati választáson. Viszont várjuk azon független polgármester- és képviselőjelöltek jelentkezését, akik úgy látják, hogy azonosulni tudnak a Talpra Magyarok Közössége és a TISZA párt céljaival és víziójával” – olvasható Magyar Péter legfrissebb Facebook-posztjában.

  A jelentkezni kívánóktól önéletrajzot, illetve rövid koncepciót várnak saját településük és Magyarország kapcsán is. Magyar Péter hozzátette: „igyekszünk mielőbb visszajelezni és egy személyes találkozó keretében egyeztetni a közös munka lehetőségéről.”

  Az újdonsült alelnök posztjában arról is írt, hogy az európai parlamenti képviselői pályázatukra kevesebb, mint két nap alatt 538 kiváló pályázat érkezett, amelyek feldolgozása jelenleg is zajlik. „Legkésőbb április 16-án indítjuk a nyílt szavazást, amelyen keresztül minden magyar ember beleszólhat a TISZA Párt európai parlamenti listájának összeállításába” – zárta írását Magyar Péter.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: