News here

HÍREK

Dollármilliárdokat menthettek ki a kazah diktátor családtagjai az országból

Miközben Kazahsztán nagy része nyomorog, Nurszultan Nazarbajev családja luxusrepülőket és palotákat vásárol a világ különböző pontjain.

Link másolása

A megemelkedett üzemanyagárak miatt kitört tüntetések hamar átcsaptak kormányellenes tüntetésbe, ami nem is csoda:

miközben Kazahsztán nagy része a megélhetésért küzd, Nurszultan Nazarbajev családja csak úgy dúskál a földi javakban. A HVG értesülései szerint a diktátor lánya, Alija Nazarbajeva 8,75 millió fontért vásárolt kastélyt Londonban, mellé pedig egy luxusrepülőt is választott 18 millió fontért. Ennek részben egyértelmű okai vannak – hiszen ki ne vásárolna ilyen javakat, ha megteheti –, másrészt pedig így akarhatták kimenteni a pénzüket Kazahsztánból.

A dokumentumok szerint Nazarbajev és családja összesen több mint 300 millió fontot tudott külföldre vinni az országból.

A fent említettek mellett Nazarbajev lánya 2006-ban is vásárolt egy palotát, akkor Dubajban, 16 millió dollárért. Ez különösen jól jöhet a családnak, tekintettel arra, hogy az arab országnak nincs kiadatási egyezménye a világ többi országával. De maga a diktátor is bevásárolt: a francia Riviérán szerzett kastélyokat, amelyek után tudakozódni is kezdett a francia rendőrség. A vizsgálatot viszont hamar leállították az Élysée-palotából, mivel Kazahsztán túlságosan fontos gazdasági partner.

A brit rendőrség akkor kezdett a család tulajdonai után érdeklődni, amikor Nazarbajev veje megvette András királyi herceg egykori kastélyát. Az ingatlan akkor olyan drága volt, hogy jó ideig senki sem vette meg. A Scotland Yard nyomozni is kezdett a kazah diktátor családjának pénzügyei után, akik emiatt beperelték a rendőrséget. Végül a Scotland Yard járt rosszul: a brit bíróság elvetette az indítványt, hogy ellenőrizzék alaposabban a Nazarbajev família 80 millió fontos londoni ingatlanügyeit.

A szabadeuropa.hu ebben a cikkben írt az elképesztő Nazarbajev-vagyonról. Itt pedig az Index írta meg, hogy január 5-én 10 magángép is felszállt Kazahsztánból, vélhetően a Nazarbajev-elitet kimenekítendő. A gépek egyike Budapesten landolt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
„Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat” – durván megfenyegettek egy tankerületi igazgatót
„Kicsúszott belőlem” - védekezett a fenyegető férfi.

Link másolása

„Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat te mocskos rohadt büdös k…, anyádat is kibelezzük. Légy résen éjszaka” - írta e-mailben a szombathelyi N. Andor az egyik fővárosi tankerületi központ vezetőjének október 7-én.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki közleménye szerint a 24 éves, szombathelyi N. Andor december 7-én elismerte, hogy ő írta a fenyegető üzenetet. Azt is elmondta a rendőröknek, hogy nem Magyarországon tanult. Ausztriában járt iskolába – jelenleg egy osztrák cégnél dolgozik –, az igazgatót nem ismeri, de rá akart ijeszteni.

A BRFK eljárást indított az e-mailt „nagyon megbánó” N. Andor ellen, aki szabadlábon védekezhet.

„Kicsúszott belőlem”

- mondta a rendőröknek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Vasárnap este megérkezik a tél
Addig viszont még egy egy jó adag esőt kapunk a nyakunkba.

Link másolása

A következő napokban jelentős mennyiségű esőre kell számítani, vasárnaptól az északi-északkeleti országrészben egyre nagyobb területen várható hó. A jövő hét első felében pedig téliesre fordul az időjárás, erős éjszakai lehűléssel - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Az előrejelzésük szerint a hét további részében csapadékos, eleinte enyhe időre van kilátás, majd hétfőtől a hideg is megérkezik.

Pénteken és szombaton eső várható, majd

vasárnap az ország északi felén, nyugat felől egyre többfelé havas esőbe majd havazásba vált át az eső, így hétfő reggelre főként a Bakonyban és az északkeleti országrészben néhány centiméteres hóréteg is kialakulhat.

Összességében 20-40 milliméternyi csapadék valószínű hétfő délig, de helyenként ennél több is eshet.

Az enyhe idő vasárnap reggelig folytatódik, akkor északnyugat felől csökkenni kezd a hőmérséklet, és az északi tájakon napközben is csak kevéssel fagypont fölötti értékek várhatók.

Hétfőn reggel már sokfelé lesz fagy, és napközben sem melegszik számottevő mértékben a levegő,

majd kedden és szerdán reggelente már -3, -8 fokig hűl le a levegő, de a hóval borított területeken ennél hidegebb lehet - írták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Máramarosi-havasokban fagyott halálra egy férfi, aki Románián keresztül szökött el Ukrajnából
Négyen indultak útnak szerdán, de eltévedtek a hegyekben. A társai kórházba kerültek.

Link másolása

A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, a mostoha időjárási viszonyok miatt egyikük halálra fagyott - közölte csütörtökön a máramarosszigeti határrendészet jelentésére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A három 30 és 32 év közötti férfiből és egy nőből álló csoport szerdán reggel szökött át Romániába, de eltévedtek a hegyekben,

ahol az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott. Szerda este a hegyimentőket riasztották, hogy induljanak a megkeresésükre. A határrendészet és a hegyimentők közös csapatai csütörtök hajnalban találták meg az ukrán határsértőket, egyiküket a kihűlés állapotában.

Az eltévedt ukrán állampolgárokat nem messze az államhatártól, 1400 méteres magasságban, egy nehezen megközelíthető helyen találták meg. Amint Dan Benga, a hegyimentő csapat vezetője közölte,

a kihűlt személyt próbálták újraéleszteni, de kísérleteik eredménytelenek maradtak.

Három társa kórházba került Romániában.

A hegyimentők vezetője elmondta, hogy a Máramarosi-havasokban helyenként 60-80 centiméteres a hóréteg vastagsága.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


EGÉSZSÉG
Szövetdarab lehet a mini perecekben, visszahívta a Nébih
Bármelyik Rossmann üzletben visszafizetik a termék árát.

Link másolása

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

A 75 grammos kiszerelésű perec visszahívása a 2023.06.30. lejárati idejű csomagokat érinti.

Azt kérik, hogy aki vett belőle, ne fogyassza el, és vigye vissza valamelyik Rossmann üzletbe, ahol a termék árát visszafizetik.

A termék pontos adatait a Nébih honlapján lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: