News here
hirdetés

HÍREK

Dobrev: Márki-Zay Trump-típusú élethalálharccá változtatta az előválasztást

Dobrev szerint aki előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalás történt, aki lehazaárulózza az ellenzékieket, majd ezt a fáradtságra fogja, és aki arról beszél, hogy csak zsarolás miatt nem támogatják őt ellenzéki politikusok, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni.

Link másolása

hirdetés

Az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző kampányban egy nagyon tisztességes versenyzést láthattunk a pártoktól is és a jelöltektől is, mindezt a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter alig pár nap alatt egy ilyen Trump-típusú élet-halál harccá változtatta - mondta Dobrev Klára a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján.

Szerinte az első fordulóban "volt persze szurka piszka, odamondogatás, de ez nem lépte túl a demokratikus verseny határait". A végén pedig felszabadult örömöt látott az emberekben, "mert akár nyert, akár veszített, akit támogattak, a végén együtt örültek annak, hogy képesek voltunk megcsinálni az előválasztás első fordulóját, hogy az egy igazi demokratikus ünnep volt."

Ezt a tisztességes versengést változtatta meg Márki-Zay Péter a második fordulóra - tette hozzá. "Megjelent a gyűlölködés, a hazug lejárató kampány, a hazaárulózás. És a recept ismert, Orbántól Trumpig. Ne beszélj az ország számára fontos dolgokról, csak az ellenfeledről. Állíts róla mindent, ami az eszedbe jut, minél nagyobb hazugság, annál jobb" - mondta.

Dobrev eddig nem reagált, de most úgy érzi, muszáj megszólalnia, egyrészt mert szerinte "a populizmus ellen nem lehet aranyoskodva küzdeni", másrészt pedig azért, mert Márki-Zay a kampányával nemcsak személyét, hanem az ellenzéki összefogást is támadja, szétveri azt.

Szerinte aki fideszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, aki pártellenes hangulatot szít, miközben az ellenzéki pártok szavazói nélkül nem lehet nyerni, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalás történt, aki lehazaárulózza az ellenzékieket, majd ezt a fáradtságra fogja, aki arról beszél, hogy csak zsarolás miatt nem támogatják őt ellenzéki politikusok, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni.

Dobrev szerint "ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély". Szerinte aki ezt csinálja, az nem hogy áprilisig, de még decemberig sem tudja egyben tartani az ellenzéki összefogást.

A DK-miniszterelnök jelöltje hangsúlyozta: az előválasztás végén nemcsak a pártelnököknek, de a szavazóknak is fel kell sorakozniuk a győztes mögé, de ezt a "Fidesz stílusú lejáratókampány" ellehetetleníti.

hirdetés
Szeretném világossá tenni, én ezt az összefogást meg fogom védeni, ha kell, akkor küzdelemben is. Nekem nem szokásom a menekülés, a küzdelem annál inkább. Mert küzdeni az ellenzéki összefogásért az annyit jelent, mint küzdeni a kormányváltásért, az pedig egyenlő a hazáért való küzdelemmel. Engem pedig csak ez érdekel

- mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ilyen a harc testközelből: egy lövészárokból, tűzharc közben készített videót egy ukrán katona
A felvételen látható, hogyan lőnek és dobnak gránátot az ellenségre, és hallani lehet a folyamatos fegyverropogás és bombázás hangjait.

Link másolása

hirdetés

Lassan harmadik hónapja dúlnak a harcok Ukrajnában. Február óta számos képet és videót láthattunk már a lerombolt ukrán városokról, tömegsírokról, óvóhelyeken bujkáló ártatlan emberekről és az orosz és ukrán csapatok harcairól. Most azonban egy egészen egyedülálló felvételt osztott meg a Nexta hírcsatorna a Twitteren.

A videót egy ukrán katona készítette egy lövészárokban, ahol társaival húzta meg magát egy tűzharc közben. A háttérben fegyverropogások és bombázások hangjait lehet hallani szinte folyamatosan. Láthatjuk azt is, ahogy a katonák lehúzzák a fejüket egy közeli lövés hallatán, és azt is, ahogy újratöltik a fegyverüket és lőnek.

A kamera többször is megremeg egy-egy robbanástól, egyszer pedig el is sötétül, miután a felvételt készítő eszköz eldől. A visszaállítása után felvette, ahogy a katonákra sűrű füst ereszkedik, majd az egyikük egy kézigránát vesz a kezébe és eldobja. Ezután néhány másodpercre csend lett, de a harc nem állt le, pár pillanattal később újra hallatszik a fegyverropogás hangja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Orosz külügy a finn és svéd NATO-csatlakozásról: „Ne legyenek illúzióik, hogy mi ezt egyszerűen eltűrjük”
A külügyminiszter-helyettes súlyos hibának nevezte a két ország várható csatlakozását, amely szerinte „messzemenő következményekkel jár”.

Link másolása

hirdetés

Svédország és Finnország biztonsága nem fog megerősödni a NATO-csatlakozás következtében, és Moszkva nem fogadja el ezt a helyzetet - jelentette ki hétfőn Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes az orosz Interfax hírügynökség szerint.

Rjabkov súlyos hibának nevezte a két ország várható csatlakozását, amely szerinte „messzemenő következményekkel jár”.

„A helyzet természetesen gyökeresen megváltozik a történtek fényében. (...) Mindez annak a teljesen hamis és torz felfogásnak a tükörképe, amit a nyugati politikai körök, és különösen az észak-európai országok a világban történtekről alkotnak”

– mondta Moszkvában újságíróknak.

Hozzátette: Oroszország annak megfelelően alakítja át a biztonságpolitikáját, hogy a gyakorlatban mi lesz a következménye Finnország és Svédország várható csatlakozásának. „Ne legyenek illúzióik, hogy mi ezt egyszerűen eltűrjük” – fogalmazott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés
A házelnök arról is beszélt, szerinte valójában egy amerikai-kínai háború zajlik.

Link másolása

hirdetés

„Európa nemzetállamainak és az EU vezetését is egy olyan politikai garnitúra tagjai vették át, akiknek sem szellemi képességeik, sem morális tartásuk alapján nem lenne ott a helyük, csak gyenge utánzataik elődeiknek” – mondta Kövér László a Hír Tv Bayer show című műsorában.

A házelnök szerint „Európa eszménye és valósága között még soha nem tátongott akkora szakadék, mint napjainkban.” Ezért azt gondolja, hogy

az Európai Unió "egy lehetetlen küldetés".

Majd arról beszélt, hogy

egy Európai Egyesült Államoknak csak formálisan lenne Brüsszelben a központja, valójában Amerika érdekeit szolgálná. Hozzátette, nem geostratégiai elemző, de számára úgy tűnik, történelmi sérelmeik miatt számolnának le Oroszországgal, de ez „nem fog sikerülni, vagy ha sikerülni fog, akkor olyan árat fognak fizetni, amilyet nem szeretnének”.

Szerinte ugyanis egy hatodikos-hetedikes diák szellemi szintjén is fel lehet fogni azt, hogy „az orosz-ukrán háború valójában egy amerikai-kínai háború, amelyben az Egyesült Államok célja az, hogy Európát leválassza egy nagyobb földrajzi, eurázsiai egységről”.

A választási eredmény kapcsán az ellenzékről azt mondta: „Na végre, azt kapták, amit megérdemeltek. (…) Akkorát estek arcra, mint az ólajtó, és ez már járt nekik”. Hozzátette: a fideszeseknek azonban nem szabad belefeledkezniük az örömködésbe, mert ahogy Orbán Viktor is megfogalmazta a győzelmi beszédében, egy világ fogott össze ellenük.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Márki-Zay Péter pártot alapít
„Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot építünk, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is” – fogalmazott Márki-Zay.

Link másolása

hirdetés

„Létrehozzuk a civilek pártját” – írta Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán hétfő reggel.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint azért alapítanak pártot, mert „a Mindenki Magyarországa Mozgalom, és az általa képviselt civilek nagyon sok hátrányt szenvedtek a választások során az ellenzéki együttműködésben amiatt, hogy az érdekeiket nem tudtuk egy párton keresztül érvényesíteni.”

„Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot építünk, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is”

– írta.

Hozzátette, örülnek neki, ha sok szakember és politikus melléjük áll, de azt szeretnék, ha a fiatalokra épülne a párt. A pártalapítással kapcsolatban május végén, a Mindenki Magyarországa Mozgalom tisztújítása után tud részleteket mondani.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: