hirdetés

HÍREK

Csányi Sándorral találkozott Márki-Zay Péter szerdán

Az RTL Híradó úgy tudja, a megbeszélést az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kezdeményezte.

Link másolása

hirdetés

Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával találkozott Márki-Zay Péter szerdán Budapesten - tudta meg az RTL Híradó.

Információik szerint az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje Király Júliával, a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnökével együtt érkezett az OTP székházába.

A Híradó úgy tudja, a megbeszélést Csányi Sándor kezdeményezte. Az egyik leggazdagabb magyar üzletember és az ellenzéki politikus zárt ajtók mögött tárgyalt a pénzügyi szektor működéséről.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Márki-Zay is szerepel Európa legbefolyásosabb politikusai közt Orbán Viktor mellett

Márki-Zay „álmodozó”, Orbán Viktor „rendbontó” a Politico összegzése szerint, az ötödik helyen végeztek a két különböző listán.

Link másolása

hirdetés

A Politico évről évre elkészíti a listáit, amelyeken Európa legbefolyásosabb politikusai kapnak helyet különböző kategóriákban. Ez idén sem volt másként, ami viszont újdonság, hogy ezúttal Márki-Zay Péter is felkerült az egyik listára – olvasható a 444.hu-n.

Mind Orbán Viktor, mind Márki-Zay Péter az ötödik helyen végzett – két különböző listán.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az álmodozók kategóriájában szerezte meg a helyet, míg a miniszterelnökünk a rendbontók között. Ez utóbbi lista élén egyébként az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk áll, míg az álmodozók között Párizs polgármestere, Anne Hidalgo.

De Európa legbefolyásosabb emberét is megnevezték: ő nem más, mint Olaszország miniszterelnöke, Mario Draghi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Mindenki érzi a drágulást, legtöbben a kormányt, de vannak, akik Soros Györgyöt okolják miatta

A Publicus Intézet végzett átfogó kutatást, kiderült, az áremelkedéshez való viszonyunk erősen függ a pártszimpátiánktól.

Link másolása

hirdetés

A napokban mi is írtunk róla, hogy 14 éves rekordon van az infláció és ez begyűrűzik a mindennapjainkba is: szinte minden drágult az utóbbi időben az élelmiszerektől egészen az építőanyagokig, ahol ráadásul nem áll meg az áremelkedés.

A Publicus Intézet felmérést készített arról, hogyan érinti az embereket a drágulás, az eredményeket a Népszava közölte.

Mint írják, ritka nagy egyetértés van a társadalomban abban, hogy jelentősen megdrágult a mindennapi bevásárlás, és az árak elszabadulását a legtöbben a kormány számlájára írják. A megkérdezettek 86, az ellenzékiek 100, de még a kormánypárti szavazók 74 százaléka szerint is durván drágultak a mindennapi megélhetéshez szükséges fogyasztási cikkek, élelmiszerek, tisztítószerek. A drágulás érzete is pártszimpátia-függő:

a felmérésben megkérdezettek negyede 5-10 százalék közé saccolta az áremelkedést, ötödük viszont több, mint 20 százalékosnak érezte – a Jobbik szavazóink 46 százaléka gondolta így -, de még a fideszesek harmada is 10 százalék felettinek vélte.

A teljes népességen belül tíz emberből négy állította, sajnos sokkal jobban oda kell figyelnie a bevásárláskor, mit tesz a kosarába, 29 százalék szerint megérzi a családi kassza az áremelkedéseket, 17 százaléknak pedig ez jelentős problémát okoz, így nekik le kellett mondaniuk olyan termékekről, melyeket néhány éve még megengedhettek maguknak.

hirdetés

Az árak elszabadulásáért a legtöbben, 32 százaléknyian a kormányt okolják – az ellenzékiek kétharmada, de még a fideszesek hetede is –, 28 százalék szerint a világgazdasági folyamatokat, 8 százalék pedig a koronavírus-járványt látja a háttérben.

Érdekesség, hogy a kormánypártiak 8 százaléka egyenesen Soros Györgyöt okolja a drágulásért.

A megkérdezettek 80 százaléka sokkal jobban megnézi az egyes termékek árait, mint néhány éve – a fideszesek 70, a kormányellenesek 87 százaléka tesz így –, kiváltképpen a nők. Láthatóan egyre többek számára fontos a spórolás, ugyanis az emberek 44 százaléka fizetése negyedét-felét élelmiszerre kénytelen elkölteni, míg a maximum nyolc általánossal, illetve szakmunkás-végzettséggel rendelkezők 23-23 százaléka a havi bére több, mint felét egyszerűen "megeszi".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

10 százalékos béremelést ígért meg a rendőröknek Orbán Viktor

A napokban több ágazat dolgozóinak is fizetésemelést jelentett be a kormányfő.

Link másolása

hirdetés

Tízszázalékos béremelés lesz a rendvédelmi szerveknél – írta csütörtök reggeli Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor.

Két nappal ezelőtt a kormányfő szintén béremelést jelentett be: akkor a kultúrában dolgozók fizetésének 20 százalékos emelését ígérte meg, míg hétfőn a katonák bérének 10 százalékos emeléséről írt alá határozatot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Áder János már fel is mentette államtitkári pozíciójából Völner Pált

A államfő határozata már szerda éjjel megjelent a Magyar Közlönyben.

Link másolása

hirdetés

A miniszterelnök javaslatára megállapítom, hogy dr. Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2021. december 8-ai hatállyal megszűnik – olvasható Áder János köztársasági elnök határozatában, ami a Magyar Közlönyben jelent meg.

A hvg.hu által kiszúrt szövegrészlet mindössze másfél nappal azután jelent meg, hogy az igazságügyi államtitkár lemondani kényszerült korrupciós ügye miatt.

A gyanú szerint a politikus rendszeresen fogadott el 2-5 millió forint kenőpénzt a végrehajtói kar vezetőjétől. A hvg.hu értesülései szerint egyszeri akár tízmilliós összeg vagy néhány milliós havidíj is lehetett az ára a bírósági végrehajtói praxisoknak, amelyeket a végrehajtói kamara elnöke „segített intézni”, és ő ebből a pénzből juttathatott Völnernek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: