HÍREK

Baleset érte az iráni elnök helikopterét, vele utazott a külügyminiszter, valamint a tartomány kormányzója

Egyelőre senki nem közölte, hogy Ebrahim Raiszi milyen állapotban van a történtek után. A mentők nehezen jutottak el a helyszínre a rossz időjárási körülmények miatt.


„Kemény landolást” hajtott végre vasárnap az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikopter, írja az AP hírügynökség az iráni állami média jelentése alapján, ahol a történtekről további részleteket nem közöltek. Raiszi éppen Kelet-Azerbajdzsán tartományban tartózkodott, amikor az incidens történt, Dzsolfa város közelében, mintegy 600 kilométerre Teherántól.

Raiszival együtt utazott Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter, valamint a tartomány kormányzója és más tisztségviselők az IRNA állami hírügynökség beszámolója szerint. Egy helyi kormánytisztviselő a történtekkel kapcsolatban a „baleset” szót használta, de elismerte, hogy még nem járt a helyszínen.

Sem az IRNA, sem az állami televízió nem adott információt Raiszi állapotáról.

A mentők nehezen jutottak el a helyszínre a rossz időjárási körülmények vagyis a heves esőzés, a köd és a szél miatt. Az IRNA szerint egy erdős területen ért földet a helikopter.

Raiszi vasárnap kora reggel Azerbajdzsánban volt, hogy Ilham Alijev elnökkel közösen avasson fel egy gátat az Aras folyón. Ez már a harmadik ilyen projekt a két ország között. A látogatás a hűvös diplomáciai kapcsolatok ellenére zajlott le, hiszen 2023-ban fegyveres támadás érte Azerbajdzsán teheráni nagykövetségét, és a feszültséget fokozza Azerbajdzsán Izraellel ápolt diplomáciai viszonya is, amelyet Irán fő ellenségének tekint a régióban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk