HÍREK

Az ellenzék olyan, mint a kolbász, Európát pedig a liberalizmus pusztítja – Orbán Viktor esszét írt

A Magyar Nemzet hasábjain megjelenő egész írás tulajdonképpen egy hosszú kifakadás a liberalizmus ellen az egykor a liberális táborból indult miniszterelnöktől.

Link másolása

Lenne mit megbeszélni, de a koronavírus miatt elmaradt rendezvények helyett marad az írás, előadás helyett az esszé - kezdi a hétfői Magyar Nemzetben közölt cikkét Orbán Vikor.

Mint írja, a régiónkban már egyre többen ismerik fel, hogy az illiberális demokráciának van létjogosultsága, hogy a „demokrácia csak liberális lehet” doktrínája, az érinthetetlen bálvány, a nagy fétis ledőlt. Szerinte annak, aki ma erről beszél, még szembe kell néznie a kirekesztettség érzésével, de már „egyre többen és egyre bátrabban lépnek ki a már fojtogatóan szűk egyetlen helyes beszédmód, egyetlen helyes demokráciafölfogás, egyetlen helyes Európa- és Nyugat-értelmezés kalodájából”.

A miniszterelnök szerint a liberálisok és konzervatívok egy táborba kerülése annak volt köszönhető, hogy a totalitárius rendszerek elleni szövetség összekovácsolta őket, ám az ilyen veszélyek elmúltával felszínre törnek az egyre nyilvánvalóbb különbségek.

Szerinte „a konzervatívok és kereszténydemokraták számára a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma és újra a liberalizmus és a liberálisok jelentik”, akik támadják az olyan alapértékeket, „mint a nemzet, a család, a vallási hagyomány”.

Arról is értekezik, hogy elsősorban Magyarország és Lengyelország igyekezett és igyekszik ma is „visszarántani a kereszténydemokraták és konzervatívok európai politikai otthonát, az Európai Néppártot a szakadék széléről”. A Németországban időről-időre működő nagykoalíciót, a konzervatívok és baloldalaik együtt kormányzását kifejezetten kerülendő veszélynek tatja.

Orbán végül kimondja a verdiktet az általa következetesen "libernyákoknak" nevezett liberálisok eszméjéről:

„a kereszténydemokrácia egyetlen esélye, ha beleáll a nyílt szellemi és politikai küzdelembe. Ha felhagy a mellébeszéléssel és nem tetteti magát fajankónak, aki nem látja és nem érti, mi zajlik körülötte. Ha a sarkára áll és kimondja az egész európai politikát megváltoztatni képes négy mondatot:

1. A mi nemzeti és keresztény alapelveink nem liberálisak.

2. A liberalizmus előtt jöttek létre.

3. Szemben állnak a liberalizmussal.

4. A liberalizmus ma elpusztítja őket.”

Az írásban kitér arra is, hogy támogatja Donald Trump elnököt újraválasztásában, „mert jól ismerjük az amerikai demokrata kormányok morális imperializmusra épülő külpolitikáját. Ha kényszerítve is, de megkóstoltuk. Nem ízlett, nem kérünk repetát.”

Orbán a liberálisokban azért is lát veszélyt, mert szerinte ők a Soros-féle civil szervezeteket támogatják a nemzeti politikákkal szemben. Pedig szerinte a „mások tönkretétele útján gazdagodó pénzügyi spekuláns [nem] azért császkál a brüsszeli folyosókon, hogy felajánlja önzetlen segítségét Európának.”

A miniszterelnök természetesen kitér másik kedvenc témája, a migráció kérdésére is.

Szerinte a liberálisok „emberkísérletet” hajtanak végre, amikor integrálni akarják a menekülteket az európai többségi társadalomba, míg ő úgy látja, egyértelműen egy „lakosságcsere” történik.

Az oktatásban is feloldhatatlan ellentét feszül szerinte a liberális és konzervatív értékrend között. Úgy véli, az előbbiek „iskolai oktatásának célja [...] nem lehet más, mint hogy elvezessük a gyermeket önmagához, képessé tegyük az önmegvalósításra” - ezt valamiért a miniszterelnök károsnak látja, mondván, hogy ezzel lerombolnák a nagy- és dédszülőktől kapott örökséget. Míg „a konzervatívok szerint a karakteres nemzeti hagyományokra kell összpontosítani, s a nevelés célja, hogy a bevált hagyományainkat tovább vinni képes hazafiak lehessenek gyermekeinkből” - ezt azonban valamiért szembe állítja a korábban írtakkal.

A koronavírus elleni harcról szólva Orbán megemlíti, hogy „az országnak működnie kell”, e mellett tette le a garast a nemzeti konzultációt kitöltő közel kétmillió állampolgár is. Azonban ezt a témát is inkább az ellenfélen való újabb ütésre használja: „Csak a fúrás-faragás, a nemzeti erők és összefogás gyengítése, orvlövészet az ország védekezését irányító szakemberekre és politikai vezetőkre, be- és elárulás Brüsszelben, gáncs és cselvetés” - írja a baloldali ellenzékről. Szerinte egyébként a kormánnyal szemben álló oldalon a pártok elveszítették karaktereiket, olyanok, mint a bedarált, betöltött kolbász, „az egykor önálló identitással bíró közösségeket felváltotta a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront.”

Végül még egyszer nemzetközi vizekre evez, amikor kijelenti:

„A nemzeti önrendelkezésre a legnagyobb veszélyt ma a globális, nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró világhálózat jelenti. A Soros György-féle korlátlan anyagi és humán erőforrásokkal rendelkező network céljai világosak. A migráció felgyorsításával kevert etnikumú, nyílt társadalmakat létrehozni, a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártjának színeiben indulna a Gyurcsány Ferencet játszó színész
Sás Péter eredetileg függetlenként indult volna a mezőhegyesi polgármesteri székért, de lehet, hogy inkább mégis a TISZA Pártot választja.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Erősen gondolkodik azon a független Sás Péter, hogy inkább Magyar Péter pártjának színeiben induljon a mezőhegyesi polgármester-választáson, írja a Telex. A színészt a legtöbben a 2013-as, szédületesen rossz Elment az öszöd című filmből ismerhetik, amiben Gyurcsány Ferencet alakította.

Sás Péter a Talpra Magyarok! Közösség alapítójának mezőhegyesi állomásán, a közönség soraiból kilépve élő adásban kérdezett Magyartól. Arról érdeklődött, az általa csak Lézer Jankónak becézett Lázár Jánost, aki állítása szerint a műemléknek számító ménesparancsnoki épületet rombolja (habár erre konkrét bizonyítékot nem hoz fel), hogyan lehetne számon kérni.

Magyar szerint számtalan ehhez hasonló esetet lehetne sorolni Budapesten és vidéken is, „annyi történik, hogy nem működik az állam”, kézi irányítással működnek a hivatalok. Egy kormányváltás után ezeket nem fogják tudni visszaépíteni, de a hivatalokat újra működésre tudják bírni, és „el tudjuk kerülni, hogy a propaganda, azt hiszem, a legolvasottabb online portál, az Index, olyan interjút készítsen Tiborcz Istvánnal, a nemzet vejével, amelyben nem arról kérdezik, hogy 36 évesen hogy 500 milliárd forintja, azon kívül, hogy tehetséges, amit kár lenne tagadni, hanem arról kérdezik, hogy valóban mit tesz a nemzeti örökség, az épített örökség védelméért.”

Magyar Péter és a színész beszélgetését a lenti videóban 29:23-tól lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Deutsch Tamás: Ki a f*sz az a Magyar Péter?
De azért vitázna vele, hisz erről már korábban is beszélt.

Link másolása

Erősen indította a kormányközeli Mandinernek adott interjúját Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője:

„De most komolyan, »who the fuck is« Magyar Péter? Ennyi.”

Magyarul ez nagyjából annyit tesz, mint „ki a f*sz az a Magyar Péter”, ami minimum érdekes, mivel Deutsch megerősítette, hogy a pártok listaállítása, május harmadika után „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni.

Tovább árnyalja a képet, hogy a Deutsch Tamást indító kormánypártokhoz közel álló Megafon Központ

az elmúlt hónapban csak a Facebookon több mint 148 millió forintott költött hirdetésre, a pénz zöme pedig pont a Magyar Péterről szóló bejegyzésekre ment el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Háromfős titkárságot igényelt lemondása után Novák Katalin
Lakást viszont egyelőre nem kért a volt köztársasági elnök.

Link másolása

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök a lemondása után lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, de háromfős titkárságot fog alkalmazni.

A volt köztársasági elnökök életük végéig alkalmazhatják a titkárságot, továbbá

térítésmentes egészségügyi ellátás, lakás, autó, valamint az aktuális házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese illeti meg őket, amely jelenleg havi bruttó 4,5 millió forint.

A kegyelmi botrány után lemondott Novák a későbbiekben is bármikor igényelheti a korábban nem kért szolgáltatásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: