hirdetés

HÍREK

Anyukájával élő, sikertelen színész a Capitolium ostromának „sámánja”

Jake Angeli Chansley-re 10 év börtön várhat, de ő ezt egy cseppet se bánja.
Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta - szmo.hu
2021. január 10.

hirdetés

A Capitolium szerdai ostromának jellegzetes alakja a “QAnon sámán”, aki a fején szarvakkal díszített, szőrös sapkát viselt és lándzsára tűzött zászlóval hatolt be az épületbe.

A férfiről azóta sok minden kitudódott. Például, hogy az anyukájával él, mióta kidobták az albérletéből - írja a Daily Mail.

A 33 éves Jacob Angeli Chansley korábban Arizona-szerte bukkant fel a tüntetéseken, többek közt júliusban, amikor magát videózva azt üvöltözte, “a COVID-1984 valójában egy propagandista átverés”.

Szeptemberben maga vezetett egy demonstrációt, ahol az FBI részét képező pedofilok “titkos kódjáról” tartott előadást. Autóját összeesküvés-elméletek szlogenjei díszítik, még egy WQKE feliratú matrica is található rajta.

A Chansley által is támogatott, QAnon összeesküvés-elmélet szerint Donald Trump az amerikai kormány soraiban, valamint a médiában és az üzleti világban található, sátánista pedofilok ellen folytat titkos háborút. Ez a konteó minden valóságalapot nélkülöz.

Chansley az anyukájával lakik, amióta nincs munkája, és 2019 elején tartozása miatt kilakoltatták a phoenixi albérletéből. A szomszédok szerint általában céltalanul lézeng az utcán a sámánsapkájában. Egyikőjük annak is gyakran szemtanúja volt, hogy a férfi a tetőn táncol, amit “bizarrként” írt le.

hirdetés

Az is kiderült, Chansley nem ilyen jövőre készülhetett, amikor leérettségizett: a gimnáziumban még a vitaklubban és a matekklubban is aktív szerepet vállalt, azóta azonban csak sikertelen színészként bukkanhatunk rá az interneten.

“Nagyon tehetséges színész, szinkronszínész és énekes vagyok. Több mint 30 különböző hangot és számos akcentust tudok utánozni. Remekül testesítek meg karaktereket és képes vagyok úgy átadni az érzelmeket, hogy lenyűgözzem és transzba ejtsem az embereket”

- írta magáról a Backstage nevű filmes oldalon, ahol mindössze egyetlen projekt szerepel a neve alatt: részvétel egy jótékonysági szervezet színésztáborában.

A férfi a capitoliumi “szereplésének” köszönhetően ugyanakkor akár 10 éves börtönbüntetés elébe nézhet. Emiatt azonban nem aggódik - közölte csütörtökön, amikor épp hazafelé tartott Arizonába.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Este 8 után is kimehetnének az utcára, akik igazolni tudják, hogy védettek a koronavírus ellen

Egy plasztikkártyát kaphatnak majd hamarosan az érintettek – hangzott el a kormányinfón.
Fotó: Markovics Z. Kristóf - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón beszélt róla, hogy hamarosan védettséget igazoló okiratot kaphatnak azok, akik megkapták a koronavírus elleni oltást vagy már átestek a betegségen.

"A védettség tényéről mindenki egy plasztikkártyát fog kapni"

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy

"az ő esetükben például majd az este 8 óra utáni kijárási tilalom fenntartásának semmilyen ésszerű indoka nincs és nem lesz".

Azt azonban kiemelte, hogy erről a kormány hivatalosan még nem döntött. Emellett Gulyás arról is beszélt: még az is kérdéses, hogy az egyes oltások milyen hosszú ideig biztosítanak védelmet, illetve, hogy akik már kigyógyultak a koronavírusból, meddig maradnak védettek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Óriási tűz ütött ki a világ legnagyobb vakcinagyárában

Az indiai Serum Intézetben több millió adagot gyártanak az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem oltóanyagából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Tűz ütött ki a világ legnagyobb koronavírus-vakcinagyárában. Az indiai Pune nyugati városrészében található gyárből óriási füstfelhő gomolyog - adta hírül a Metro.

A kigyulladt Serum Inétezetben gyártják az AstraZenca és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett oltóanyagát.

A helyi hírügynökségek szerint a gyár bővítés alatti szárnya gyulladt ki, így a tűz nem érinti a vakcinákat, de a társaság eddig még nem nyilatkozott az ügyben.

Az intézet egyébként az oltóanyagot Indiának és az alacsony vagy közepes jövedelmű országoknak gyártja, de az amerikai Novavax Inc. vállalat által kifejlesztett vakcina előállítására is készülnek.

A punei tűzoltóság öt rohamkocsiját küldte a helyszínre. Áldozatokról egyelőre nem tudni, ahogy a tűz okáról sem.

VIDEÓ: Lángokban az indiai vakcinagyár


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Február 1-je után is marad a távoktatás az egyetemeken Gulyás szerint

Az erre vonatkozó szabályokról is dönt majd a kormány jövő héten, de egyelőre nem valószínű, hogy bármi is változni fog.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón többek között arról is beszélt, hogy nincs lehetőség a korlátozások enyhítésére, amíg nem indul meg a tömeges oltás, vagy nem csökken jelentősen a fertőzöttek száma.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: jövő héten újratárgyalják a korlátozásokat, de aligha várható változtatás február 1-től.

Ez pedig az egyetemek esetében is így lesz.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány dönteni fog a február 1. utáni szabályokról az egyetemekre nézve is, de változtatás egyelőre nem várható. Tehát nagy valószínűséggel

hirdetés
az egyetemek februártól továbbra is távoktatásban oktatnak majd

a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Karácsony: Nyomozás indult a Biodóm ügyében

A rendőrség a főjegyzőt értesítette az eljárásról, amit a főváros feljelentése alapján idítottak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester az Infórádió műsorában beszélt arról, hogy elküldték a dokumentumokat a rendőrségnek, így el is indult a nyomozás a városligeti Biodóm ügyében.

Erről a rendőrség a főjegyzőt tájékoztatta, - mondta Karácsony, aki szerint nem volt minden rendben a projekt körül, mert elődei számos hibát követtek el a beruházással kapcsolatban.

Ahogy azt mi is megírtuk, a főváros tavaly októberben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a túlárazott költségek miatt. Majd a NAV nyomozói 2019-es iratokat foglaltak le a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A főváros új vezetése nem értette, miért drágult ötszörösére, 12-ről - 63 milliárdra a projekt.

Karácsony Gergely a rádiós műsorban azt mondta, még 15-20 milliárd forint kellene a befejezéshez és fontos lenne, hogy a beruházás ne álljon meg félúton.

Úgy fogalmazott, hogyha most abbahagynák, veszendőbe menne a rengeteg közpénz, amit már elnyelt a Biodóm.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: