HÍREK
A Rovatból

A tanárhiány miatt vezényelhetnek katonákat az iskolákba a szakszervezet szerint

Ha a kivezényelteknek nincs megfelelő képzettségük, akkor a tankerület kiképzi őket, és közben már taníthatnak is. A PDSZ elnöke szerint ez fel sem merülne, ha lenne elég pedagógus.


55 évnél idősebb tiszteket és altiszteket vezényelhetnek tankerületekhez, akár oktatói munkára is egy kedden elfogadott salátatörvény szerint. Ha a kivezényelteknek nincs megfelelő képzettségük, a tankerület kiképzi őket, és eközben már taníthatnak is. Az RTL Híradónak az egyik szakszervezet arról beszélt, hogy az intézkedést a pedagógushiány miatt vezették be.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a pedagógushiány áll a döntés hátterében.

„Hogyan merülne fel az, hogy az iskolákba vezényelni kellene bárkiket is tanításra, hogy ha volnának elegendően szakképzett kollégák. A másik pedig az a szemlélet, amin hát nem csodálkozhatunk, hogy ha az oktatás élén egy rendőr áll”

- mondta a Híradónak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A törvénytervezetben nincs indoklás arra vonatkozóan, hogy miért van szükség katonák alkalmazására az iskolákban, Pintér Sándor belügyminiszter viszont korábban elismerte, hogy van munkaerőhiány a területen.

Azoknak a katonáknak, akiknek nincs pedagógus végzettségük, a tankerület biztosít képzést, de már ez idő alatt is vállalhatnak oktatói munkát.

„Bizonyára ez lesz majd a menetrend, tehát hogy először is majd kiszemelnek bizonyos területeket, ahol úgy gondolják, hogy az ő bevetésük alkalmas lesz arra, hogy bizonyos feladatokat megoldjanak, például ez a KRESZ-oktatás, vagy például a honvédelmi ismeretek” - mondta Nagy Erzsébet.

A Szülői Hang szerint nincs olyan terület az oktatásban, ahová katonákra van szükség.

„Nyilván a katonaságban a feltétlen engedelmesség az erény, az iskolában egyáltalán nem. Az iskolában elsősorban empátiára és rugalmasságra van szükség, az iskolában a kritikai gondolkodást szeretnénk a gyerekeknek megtanítani, ami a katonaságra éppenséggel nem túlzottan jellemező”

- mondta a csatornának a Miklós György, a szervezet egyik alapítója.

Az RTL megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, hogy miért van szükség katonák alkalmazására az iskolákban és azt is, hogy hány katonát és tankerületet érint az átvezénylés, választ azonban nem kaptak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A felrúgott kisfiú édesanyja reagált a bántalmazó karateedző állításaira
Szeretné, ha A. Tibor valóban személyesen kérne bocsánatot kisfiától, ugyanakkor ezután már nem szeretné ilyen ember közelébe engedni a gyerekét, akiben mély nyomott hagyott az eset – inkább pszichológus segítségét kérik.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. július 20.Tóthné Nagy Judit, a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja az RTL Híradónak reagált a gyerekét felrúgó karateedző szombati nyilatkozatára.

Mint arról korábban írtunk, az edző az ATV-nek nyilatkozott az esetről, és azt mondta, hogy mindenkitől szeretne bocsánatot kérni.

Az anya szeretné, ha A. Tibor személyesen kérne bocsánatot a kisfiútól, ahogy arra az edző ígéretet is tett.

„Engedni fogom, mert szeretném, hogy Rolinak mondja meg, hogy ő semmi rosszat nem csinált, és ezt nem érdemelte”

– mondta az édesanya.

Itt az interjú az édesanyával.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Nem kapott elég szavazatot, ezért a leváltott fideszes polgármester szerint Lázár János nem ad majd pénzt a régóta várt útfelújításra
Kreisz László 18 év után távozik Taksony polgármesteri székéből, a település havilapjában pedig elmondta, szerinte ez milyen következményekkel jár majd.


A fideszes Kreisz László 18 évig volt Taksony polgármestere, de a független Zsolnai Pál 66 százalékos szavazati arányban megnyerte az idei választást. A leköszönő Kreisz szerint az 510-es főút régóta húzódó felújítása meghiúsul, mert nem kormánypárti polgármestert választott a település - írja a Telex.

Kreisz a Taksonyi hírharang című havilapban gratulált az új polgármesternek, egyúttal pedig sajnálkozott, amiért nem volt elég szavazó, aki rá és „a 18 esztendeje megkezdett lokálpatrióta alkotó szolgálatára” voksolt volna. Utalt rá, hogy szerinte ennek negatív következményei lesznek az 510-es főút felújítására nézve:

„Lázár János építési és közlekedési miniszter [korábbi] látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt.

Taksony lakossága azonban úgy döntött, hogy nem kívánja ezt a beruházást olyan áron, hogy cserébe kormánypárti polgármestert kelljen választania.

(...) A választás eredménye a főútberuházás célegyenesében arra enged következtetni, hogy a választópolgárok a »fürdővízzel együtt mindent kiöntöttek«” - fogalmazott a leköszönő polgármester a település havilapjában.

Hozzátette, az elmúlt években komoly kihívást jelentett az 510-es út taksonyi szakaszának rekonstrukciója, amely „a mai áron számolva csaknem 3 milliárd forintos beruházás”, és Kreisz szerint erre nem lesz pénze egyedül a helyi önkormányzatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk