News here
hirdetés

HÍREK

A borsodi lelkésznő megismerkedett egy amerikai színésszel a neten, azt állítja, neki kellettek a kicsalt milliók

A 45 éves nő 2019-ben egy lelkésztársát verte át, majd a falubeliektől és a környéken élőktől is kapott pénzt, amit sosem adott vissza. Összesen 46 millió forintot szedett össze.

Link másolása

hirdetés

Megismerkedett egy amerikai színésszel az interneten, és neki kellett a pénz - az ügyészség szerint ezzel magyarázta a nyomozóknak csalássorozatát az a borsodi református lelkésznő, aki 46 millió forintot csalt ki áldozataitól.

A Borsod megyei Alsóvadászon szolgált 9 éven keresztül lelkészként az a 45 éves nő, aki több 10 millió forintot csalt ki jóhiszemű helybéliektől. A református lelkész először 2019-ben kért kölcsön egy másik lelkipásztortól azzal, hogy vállalkozást akar indítani. Több, mint 5 millió forintot kapott, de sosem adta meg a tartozást. Később másoknál is próbálkozott.

Jogg Zsolt, a megyei ügyészség helyettes sajtószóvivője szerint

"előfordult, hogy személyes céljaira kért, ilyenkor egy-két esetleg 4 millió forint összeg volt a kölcsön tárgya. Majd úgy kért pénzt, hogy a saját parókiájának a tetőszerkezet felújítására hivatkozott és erre kezdett úgymond gyűjteni."

Az ügyészség szerint volt, akit többször is felkeresett, ha elsőre nem kapott pénzt tőlük. Másokat azzal vett rá a fizetésre, hogy az önkormányzati képviselő már támogatta a felújítást, azt csak ki kell egészíteni. Volt olyan is, aki maga kereste fel a nőt, mert hallott a gyűjtésről. Ő 13 millió forintot adott az építkezésre. A nő összesen 46 millió forintot szedett össze.

A településen több emberrel is beszélt az RTL híradója, de nyilatkozni senki sem akart. Úgy tudják, a lelkésznő nemcsak a településen élőktől csalt ki pénzt, a környéken máshol is sikerrel járt.

hirdetés

A 45 éves nőt a történtek után az egyház felfüggesztette hivatásából. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Az ügyészség börtönbüntetést és a lelkészi hivatástól eltiltását indítványozta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: