News here
hirdetés

HÍREK

A Belváros fideszes polgármestere vett egy lakást az államtól, majd elajándékozta az apjának, így a vagyonnyilatkozatába sem került bele

A politikus szerint a vásárlásra családi beruházásként tekintettek.

Link másolása

hirdetés

Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere egy lakást vásárolt az államtól tavaly nyáron. Az I. kerületi ingatlant fél évvel később elajándékozta az apjának. Így nem is került bele a tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatában - írja az RTL.hu. A portál kérdésére a politikus azt közölte, hogy a vásárlásra családi beruházásként tekintettek.

A lakást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árvereztette el, és Szentgyörgyvölgyi ajánlata volt a legmagasabb. A Fém utcai 49 négyzetméteres ingatlanhoz egy 7 négyzetméteres pincerekesz és egy 15 négyzetméteres kocsitároló is tartozik. A kikiáltási ára 40 millió 700 ezer forint volt, és végül 48 millió 500 ezer forintért kelt el.

Az árat a polgármester részben hitelből fizette ki. A 22 millió forint fedezeteként nem erre a lakásra jegyeztek be jelzálogjogot, ami azt jelzi, hogy a hitel fedezetéül nem a Fém utcai ingatlan szolgál - jegyzi meg a portál.

A lakás december 16-án került az apja nevére, akit szintén Szentgyörgyvölgyi Péternek hívnak. Ő is politizált régebben, a Független Kisgazda Párt frakciójának vezetője volt. Majd a 2002-es választáson a Fidesz-MDF közös listáján szerzett parlamenti mandátumot.

Az RTL.hu megkeresésére a kerületi sajtóosztály azt írta:

"az online árverés adta keretek miatt döntött a család úgy, hogy az ifjabb Szentgyörgyvölgyi Péter licitál, majd ajándékozással rendezték egymás közt a tulajdonviszonyokat. Az ingatlan vásárlására családi befektetésként tekintettek, és megerősítették, hogy a hitel fedezetéül egy másik ingatlan szolgál".

A cikk megemlíti, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter idei vagyonbevallásában 57 millió forintnyi megtakarítást írt be. Pénzkövetelése is volt, és tartozásai 58 millió forintot tettek ki. Az ingatlanvételhez szükséges további 26 millió forintnak nincs látható nyoma a bevallásában, a kerületi sajtóosztály válasza szerint azonban a finanszírozás szintén családilag történik - írák.

hirdetés

A polgármesternek 17 különböző méretű rét, szántó, erdő, vízmosás valamint legelő van a nevén Bakonybélen (külnböző tulajdoni hányaddal), ezek összterülete mintegy 60 hektár. Van még egy 31 négyzetméteres és egy 99 négyzetméteres budapesti lakás fele, valamint az I. kerületben egy 72 négyzetméteres lakás harmada is.

Bruttó jövedelme több százezer forinttal emelkedett egy év alatt, 2021-ben 1,3 millió forintot, a költségtérítése pedig 149 ezerről 195 ezer forintra nőtt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: