hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

8 hihetetlen tudományos összeesküvés-elmélet, amiről kiderült, hogy igaz

Tudtad, hogy tízezer ember halt meg az alkoholtilalom alatt azért, mert a kormány megmérgezte a likőrszállítmányt?
képek: Wikipédia - szmo.hu
2018. február 14.

hirdetés

Az emberek imádják az összeesküvés-elméleteket, s a tudomány világa is tele van ilyenekkel. Vannak azonban olyan tények, melyek olyan szürreálisan hangoznak, hogy akár a legmegrögzöttebb konspirációs teória-gyártóktól is származhatnának. Pedig nem.

Lássuk őket!

A CIA tényleg kísérletezett agykontrollal és pszichedelikus szerekkel

A Központi Hírszerző Ügynökség körül számos legenda kering – és van, amelyik igaznak bizonyult. Ilyen az, mely szerint a CIA foglalkozott agykontrollal, pszichológiai kínzásokkal és elektrosokk-terápiával több tanulmányában. 1953 és 1964 között több mint 150 emberkísérletet végeztek, s ezek során volt olyan is, hogy amerikai állampolgároknak tudta és belegyezése nélkül adtak gyógyszereket, ráadásul orvosi ellenőrzés nélkül. A kutatás célja az volt, hogy a Szovjetunió és szövetségesei ellen fejlesszenek ki technikákat. Azt is tudni lehet, hogy a kísérlet következtében legalább egy ember kórházi kezelésre szorult, ketten pedig meghaltak. Mivel azonban az adatokat megsemmisítették, ennél akár még több áldozat is lehetett.

Politikusok és az iparág vezetői szándékosan félrevezették a közvéleményt a dohányzás ártalmaival kapcsolatban

hirdetés

Ma már tudjuk – de nem elég régóta -, hogy a dohányzás növeli a szívroham, az agyvérzés a tüdőrák kockázatát. Ám évtizedekkel ezelőtt a Big Tobacco mindent megtett, hogy meggyőzze a fogyasztóit: a cigaretta nem öl. Sőt, még azt is megpróbálták lenyomni az emberek torkán, hogy egészséges. A dohánygyárak a politikai kampányok nagy támogatóinak számítottak, így nagy volt a tét, s a politikusak is beszálltak a nagy hazudozásba. Érdemes megnézni A bennfentes című filmet – a leleplezésről szól, mely egészen a kilencvenes évekig (!) húzódott.cigi

És a cukor ártalmairól még nem is beszéltünk!

A cukoripar is évekig rejtegette az adatokat, s vesztegette meg a tudósokat, nehogy nyilvánosságra hozzák azokat. A cukorgyárak nagy pénzeket öltek abba is, hogy a közvélemény a zsír károsságáról sokkal többet halljon, mint cukoréról.

2011-ben még egy olyan tanulmányt is nyilvánosságra hozattak, mely szerint azok a gyerekek, akik cukrot esznek, kisebb súlyúak, mint azok, akik nem.

Aztán, ha mélyebbre ásunk, kiderül, hogy a kutatást egy olyan társaság támogatta, mely a legnagyobb édességgyártó cégeket képviseli.

Az amerikai kormány valóban kutatott az ufók után…

A Pentagon tavaly erősítette meg, hogy a kormány nyomozást folytatott az űrből érkező fenyegetések után, magyarul: megfigyelték az ufókat. Vagy legalábbis meg akarták figyelni őket, mert a 2008-tól 2011-ig tartó kutatási program végül sikertelenül zárult a hivatalos források szerint.

...és náci tudósokat foglalkoztatott a második világháború után

Állítólag 1600 náci tudós dolgozott az Államokban a német vereséget követően. Közülük volt olyan is, aki a holdraszállás műveletében is részt vett, sőt, egyéb komoly űrkutatási projektekben is. Úgy tűnik, közülük egészen sokan megúszták a nürnbergi ítéletet.

A víz hatással van a békák nemére

Bizonyos tanulmányok azt állítják, hogy az ember által előállított vegyi anyagok hatással vannak a békák nemének kialakulására. Állítólag olyan hormonális egyensúlykilengés következik be az állatoknál, hogy hím helyett nősténnyé változnak. Ezért a kemikáliák természetbe jutása negatívan befolyásolhatja a reprodukciós képességüket.frog

A Közegészségügyi Szolgálat simán végignézte, hogy fekete férfiak halnak bele a szifiliszbe

Mindezt pedig a tudomány nevében. A szifilisz nagyon csúnya betegség, mely kezeletlenül vakságot, bénulást vagy halált is okozhat. Egy undorító tanulmány keretében 1932-ben azt vizsgálták, milyen hatással van a kezeletlen szifilisz a fekete férfiakra Amerikában. Ráadásul azt mondták nekik, kikezelik őket – ami nem történt meg. A leggonoszabb az egészben az, hogy a tudósok még azután is folytatták a tanulmányt, hogy a penicillint elfogadott gyógyszerré nyilvánították a betegség kezelésére. A kutatás negyven évig tartott… mely során 28-an szifilisztől, százan a társult betegségektől haltak meg. 40 férfinek a felesége is elkapta a szifiliszt.

Az amerikai kormány szándékosan megmérgezte az alkoholellátmányokat

A politikusok 1920-ban vezették be az alkoholtilalmat, ami szépen felvirágoztatta az illegális alkoholkereskedelmet. Ezért aztán a kormány egy nagyon drasztikus eszközhöz nyúlt:

megmérgezték az illegális likőrellátmányt.

Az egyik leghalálosabb méreg a metanol volt, melynek következtében nagyjából tízezer (!) ember halt meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Megfontolandó az iskolák és a nem létfontosságú üzletek bezárása az NNK járványügyi vezetője szerint

Galgóczi Ágnes szerint elég lenne két hétre szigorítani, ennyi idő alatt az oltások előrehaladásával hatékonyan meg lehetne fékezni a járványt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

Ugyan az operatív törzs egyelőre nem tartja indokoltnak, hogy az iskolák teljesen álljanak át a digitális oktatásra, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy szerinte megfontolandó lenne két hétre megint hazaküldeni minden diákot, írja a 444.

Galgóczi Ágnes a műsorban arról beszélt, hogy a járványügyi adatok szerint a gyerekek között is erőteljesen terjed a koronavírus, ezért meg kellene fontolni, hogy ismét digitális legyen az oktatás.

Szerinte elég lenne két hétre átállni, ennyi idő alatt az oltások előhaladásával hatékonyan meg lehetne fékezni a járványt.

Galgóczi arról is beszélt, hogy szintén két hétre érdemes lenne az üzletek nyitvatartását is korlátozni. Egy a tavaszihoz hasonló rendszert tart elképzelhetőnek, tehát

két hétig csak az alapvető fontosságú üzletek, bankok, posták, gyógyszertárak, élelmiszerboltok lennének nyitva.

Pénteken a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kérte a kormányfőtől, hogy ebben a történelmi helyzetben rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Beengedték a köztévét a Honvéd Kórház Covid-osztályára

Eddig csak az MTI fotósait engedték be a szigorúan elkerített osztályokra fotózni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

A köztévé esti híradójában szerepel egy riport, amelyben az M1 stábja a Honvéd Kórház Covid-osztályán forgat - szúrta ki a 24.hu.

Eddig csak az MTI fotósait engedték be a szigorúan elkerített osztályokra fotózni, így valószínűleg ez az első olyan videó, amelyben láthatunk Covid-osztályt belülről, működés közben.

A riport egyébként arról szól, hogy érdemes beoltatni magunkat, mert bármilyen oltást is kapunk, kisebb eséllyel leszünk tőle betegek.

A budapesti Honvédkórház orvosa az M1 Ma este című műsorában elmondta: aki elkapja ezt a vírust, annál nincs ember, aki megmondja, milyen súlyosságú állapotba fog kerülni: enyhe tünetekkel megússza, vagy súlyos állapotban intenzív osztályra kerül. A videó itt tekinthető meg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Lélegeztetőgépre került a koronavírusos Bányai Gábor fideszes képviselő

A politikus eredményei már javulni kezdtek, de „a teljes gyógyulásig vezető út még hosszú és gyötrelmes lesz” a családja szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

Lélegeztetőgépre tették Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, aki néhány napja számolt be arról, hogy elkapta a koronavírust.

A fideszes politikus szerdán tett közzé egy bejegyzést a Facebookon arról, hogy a kiskunhalasi mobil járványkórházban ápolják. Családja szombaton a képviselő oldalán tudatta, hogy Bányai Gábor még aznap lélegeztetőgépre került.

"Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, de még nagyon nehéz napok előtt állunk. Valószínűleg többen értesültek már róla, hogy nagyobb a baj, mint ahogyan eredetileg gondolta volna bárki is. Édesapánkat, Gábort február 24-én délután lélegeztető gépre helyezték, altatásban tartják. Az Önök támogatásának, imáinak és az orvosok rendíthetetlen munkájának köszönhetően az eredményei javulni kezdtek, de a teljes gyógyulásig vezető út még hosszú és gyötrelmes lesz"

- írták a családtagok a közleményben.

Azt kérik mindenkitől, hogy küldjenek neki erőt és imádkozzanak érte. Egyúttal köszönetet mondtak a kiskunhalasi mobil járványkórház orvosainak és ápolóinak, és azoknak, akik támogatják Bányai Gábort és a családot.

hirdetés
Az országgyűlési képviselő szerdai bejegyzésében azt írta: "Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Müller Cecília külön javasolta az oltást Orbán Viktornak, szerinte fontos, hogy a kormányfő példát mutasson

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány elleni védekezéshez elengedhetetlen, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészségesek maradjanak.
MTI, fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek.

Müller Cecília hangsúlyozta: gyorsan és hatékonyan szeretnék beoltani a vakcináért jelentkezőket. Hangsúlyozta,

két és fél millióan regisztráltak az oltásra és azt szeretnék, hogy ők húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkaphassák.

A tisztifőorvos elmondta, minden adat a koronavírus-járvány nagyon intenzív terjedését mutatja, ugyanis a fertőzöttek és az elhunytak számában is jelentős emelkedés tapasztalható.

A koronavírus-járvány harmadik hullámát a vírus azon különböző variánsai okozhatják, amelyek a korábbiaknál sokkal fertőzőképesebbek - fejtette ki.

hirdetés

Kiemelte ugyanakkor, hogy a korábbi időszakokkal ellentétben "ma már nem vagyunk fegyvertelenek", Magyarországon ugyanis ötféle oltás is rendelkezésre áll, amelyeket nagyon intenzív programban juttatnak el a lakossághoz.

Müller Cecília közölte, hogy az oltások beadását még inkább fokozni szeretnék, mivel az első adag vakcina után is jelentős fokú védettség alakul ki, amelynek köszönhetően megakadályozhatók a súlyos szövődmények és a halálesetek.

Az operatív törzs, az oltási munkacsoport és a szakmai grémiumok is azon dolgoznak, hogy minél több embernek lehetővé tegyék az oltás felvételét - tette hozzá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: