HÍREK

444: Magyar Péter párt alapításán gondolkozik, Simicska Lajos neve is felmerült

Varga Judit volt férje egy kispártba szállhat be, a Fidesz volt pénzembere financiálisan támogathatná, hogy már az idei EP-választáson is el tudjanak indulni.

Link másolása

Két és fél hete annak, hogy Magyar Péter berobbant a magyar közéletbe: Varga Judit exférje Novák Katalin és volt felesége lemondásának napján szállt bele páros lábbal a NER-be, és azóta is folyamatosan a kormányközeli prominensek ügyeiről beszél, vezető politikusokat sem kímélve.

A korábban állami cégekben pozíciókat betöltő Magyarnak ez idő alatt közel 100 ezer követője lett a Facebookon, a 444 információi szerint a hirtelen jött népszerűséget politikai tőkévé kovácsolná.

A lap értesülései szerint az üzletember már egy párt alapításán gondolkozik.

Magyar Péter azt többször kifejtette már, hogy politikailag jobboldalon áll, a jelenlegi ellenzéki pártokkal pedig – ahogy a Telexnek fogalmazott – nincs feladata. Azt is mondta: „Bizonyos pártok kerestek vagy üzentek, és én ezeket nagyjából elhárítottam”.

A 444 felkereste a parlamenti pártokat, hogy megkérdezze: vette-e fel valamelyikükkel a kapcsolatot Magyar. A Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd közölte, hogy semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt, a Demokratikus Koalíció eddig nem válaszolt. (Igaz, első interjújában Magyar Péter Gyurcsány Ferencet megemlítette mint az ellenzék hiteltelenségének egyik forrását.)

A Mi Hazánk szintén nem tárgyalt még Magyarral, azonban a jelek szerint ők a leglelkesebbek az ügyvéd kormánykritikus megnyilvánulásai kapcsán. Válaszukban azt írták: „Már az első pillanatban történt egy kísérlet a kapcsolatfelvételre, és örülnénk, ha sikerülne is a kapcsolatfelvétel. Rajtunk nem múlik.”

A Jobbik arra emlékeztetett, hogy Magyar Péter a múlt héten egyeztetett a párt egyik tagjával, Sas Zoltánnal, a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökével.

A 444 úgy értesült, hogy

a Jobbikot korábban támogató, a Fidesszel látványosan szakító Simicska Lajos a napokban megpróbálta felvenni a kapcsolatot Magyarral.

Szintén a lap információja szerint az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet. Egyes források szerint egy már bejegyzett kispártot keres magának, hogy meglegyen az alapja egy esetleges politikai tömörülésnek. Új pártjával állítólag már a júniusi EP-választáson is indulnának. Értesülések alapján ebbe szállna be Simicska Lajos finanszírozóként.

Magyar ezt cáfolta. Úgy fogalmazott a 444-nek: „Simicska Lajos nem keresett, vele soha nem beszéltem”. Azt azonban nem cáfolta, hogy új párt felépítésén dolgozik. „Mindenképp szükség van egy olyan friss erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit, és képes a semmiből, egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. »Most, vagy soha!«”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártjának színeiben indulna a Gyurcsány Ferencet játszó színész
Sás Péter eredetileg függetlenként indult volna a mezőhegyesi polgármesteri székért, de lehet, hogy inkább mégis a TISZA Pártot választja.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Erősen gondolkodik azon a független Sás Péter, hogy inkább Magyar Péter pártjának színeiben induljon a mezőhegyesi polgármester-választáson, írja a Telex. A színészt a legtöbben a 2013-as, szédületesen rossz Elment az öszöd című filmből ismerhetik, amiben Gyurcsány Ferencet alakította.

Sás Péter a Talpra Magyarok! Közösség alapítójának mezőhegyesi állomásán, a közönség soraiból kilépve élő adásban kérdezett Magyartól. Arról érdeklődött, az általa csak Lézer Jankónak becézett Lázár Jánost, aki állítása szerint a műemléknek számító ménesparancsnoki épületet rombolja (habár erre konkrét bizonyítékot nem hoz fel), hogyan lehetne számon kérni.

Magyar szerint számtalan ehhez hasonló esetet lehetne sorolni Budapesten és vidéken is, „annyi történik, hogy nem működik az állam”, kézi irányítással működnek a hivatalok. Egy kormányváltás után ezeket nem fogják tudni visszaépíteni, de a hivatalokat újra működésre tudják bírni, és „el tudjuk kerülni, hogy a propaganda, azt hiszem, a legolvasottabb online portál, az Index, olyan interjút készítsen Tiborcz Istvánnal, a nemzet vejével, amelyben nem arról kérdezik, hogy 36 évesen hogy 500 milliárd forintja, azon kívül, hogy tehetséges, amit kár lenne tagadni, hanem arról kérdezik, hogy valóban mit tesz a nemzeti örökség, az épített örökség védelméért.”

Magyar Péter és a színész beszélgetését a lenti videóban 29:23-tól lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Deutsch Tamás: Ki a f*sz az a Magyar Péter?
De azért vitázna vele, hisz erről már korábban is beszélt.

Link másolása

Erősen indította a kormányközeli Mandinernek adott interjúját Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője:

„De most komolyan, »who the fuck is« Magyar Péter? Ennyi.”

Magyarul ez nagyjából annyit tesz, mint „ki a f*sz az a Magyar Péter”, ami minimum érdekes, mivel Deutsch megerősítette, hogy a pártok listaállítása, május harmadika után „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni.

Tovább árnyalja a képet, hogy a Deutsch Tamást indító kormánypártokhoz közel álló Megafon Központ

az elmúlt hónapban csak a Facebookon több mint 148 millió forintott költött hirdetésre, a pénz zöme pedig pont a Magyar Péterről szóló bejegyzésekre ment el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Orbán Ráhel bababoltjának új kihívója lett: Mészáros Lőrinc megvette a Brendont
Újabb tevékenységi körrel bővült a legsikeresebb magyar portfóliója.

Link másolása

„Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek” – jelentette be közleményében a Mészáros Csoport.

Mészárosék szerint az akvizíció célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszútávon biztosított legyen, és ráadásul „a Mészáros csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé”.

A csoport ugyan eddig nem foglalkozott babatermékekkel, közleményük szerint az felvásárolt vállalat

„koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás”.

A harminc éve alapított Brendon tizennyolc üzlethelyiséggel rendelkezik az országban, árbevétele pedig 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk