HÍREK
A Rovatból

30 alatt nemigen szavaznak a Fideszre – 14 százalékon áll a kormánypárt a 18-29 évesek körében a Medián szerint

A választások óta tovább mélyült a generációs szakadék, kiderült az is, hogy kik támogatják a baloldali pártokat.

Link másolása

A Medián felmérése szerint a választások óta tovább mélyült a generációs szakadék. Erről a közösségi oldalukon számoltak be. Mint írják:

"Éles ellentét van a 40 évesnél fiatalabb és az annál idősebb korcsoportok politikai irányultsága között: míg az utóbbiaknak 59 százaléka, az előbbieknek csak 22 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re. A fiatalok körében azonban nemcsak a választásokon közös listán indult ellenzék népszerű, de az átlagnál nagyobb a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága is.

A szakadék megmutatkozik akkor is, ha a szavazótáborok átlagéletkorát hasonlítjuk össze, de az ellenzék viszonylag alacsony átlagéletkora elfedi az egyes pártok közötti jelentős különbségeket: a baloldali pártok követői átlagosan 50 fölött járnak, sőt, a DK-sok inkább hatvanasok.

Demokratikus Koalíció 60

MSZP 50

Fidesz-KDNP 57

Párbeszéd 42

Jobbik 41

Momentum 40

Mi Hazánk 40

LMP 39

Kétfarkú Kutya Párt 36

Az ellenzék persze csak akkor számíthat a fiatalokra, ha képes mozgósítani őket: a biztos szavazók aránya 40 fölött 77 százalék, 40 alatt 67 százalék.

Hasonló különbség mutatkozik az Európai Unió megítélésében is:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták
Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.

Link másolása

Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

„Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták itt is és Brüsszelben is”

– mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

„Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni, ahol mindenki szem a láncban? Én nem ilyen országot szeretnék, és szerintem önök sem.”

A fórumon készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kitört ablak, rohadó ajtók – Magyar Péter egy lepusztult kórház képével üzent a propagandistáknak
Szerinte a politikai üzenetekre elköltött 1309 milliárd forintnak jobb helye is lett volna.

Link másolása

Új poszttal jelentkezett a Facebookon kedd délután Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa egy borzalmas állapotban lévő épület fotóit osztotta meg, elmagyarázva azt is, hogy mi látható azokon.

Bejegyzését Kedves Propagandisták! megszólítással kezdi, majd azt írja:

„Ez itt nem egy airsoft pálya, hanem egy neves alföldi kórház, 2024-ben, 40 ezer milliárd forint uniós pénz felhasználása után.”

„Aki szerint rendben van, hogy a kormány az utóbbi öt évben 1309 milliárd forintot költött propagandára és közben sok kórház így néz ki, sok helyen nem működnek a liftek és az ápolók ölben viszik lépcsőkön az operált betegeket, sok műtőben nem működik a légkondicionáló és nyáron 35 fokban operálnak a sebészek, az június 9-én szavazzon a Fideszre.”

Ugyanakkor rögvest fel is ajánlja saját alternetíváját:

„Mindenki másnak, ott a TISZA.”

Magyar Péternek ezen a posztján alig több mint negyed óra alatt már 3000 reakció gyűlt össze, többségében dühös és szomorú fejek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Menczer Tamás megint beszólt Magyar Péternek: Ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már
A Fidesz kommunikációs igazgatója egy Magyarnak tulajdonított dalra reagált, amiben elküldték a fenébe. Az őt érő sértéseken azonban mindig jól szórakozik.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Menczer Tamás a közösségi oldalán reagált arra, hogy megjelent egy rajta gúnyolódó dal. Az ugyan nem derült ki a videóból, hogy pontosan milyen dalról van szó, de azt Fidesz új kommunikációs igazgatója Magyar Péternek tulajdonítja. Egy rövid részletet is lejátszik a nótából, amelyben Menczert elküldik a fenébe.

Minderre pedig Menczer így reagált:

„A sértegetésemmel most nem foglalkoznék, ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már, ezen mindig jól szórakozom. Ami a lényeg: »Háború vagy béke? Menj már a fenébe!« Én menjek a fenébe? Akinek fontos Magyarország békéje, az menjen a fenébe? Akinek fontos Magyarország biztonsága, az menjen a fenébe? Aki arról beszél joggal, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban, az menjen a fenébe?”

Menczer ezután háborúpártinak nevezi Magyart, hozzátéve, az EP- és önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy háború legyen-e, vagy béke.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Szijjártó Péter ezúttal a Richterre hivatkozva blokkolja Ukrajna uniós támogatását
2 milliárd euró kifizetését akadályozza a magyar kormány. A külügyminiszter ezt azzal indokolja, hogy Ukrajnában visszavonnák a Richter tucatnyi gyógyszerének engedélyét.

Link másolása

Immár összesen kétmilliárd eurót blokkol a magyar kormány abból a közös uniós forrásból, amely a tagállamok Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányainak refinanszírozására szolgál – írja a hvg.hu.

A blokkolt pénzek az Európai Békekeretbe tartoznak, amely egy uniós költségvetésen kívüli eszköz és a tagállamok külön befizetéseiből működik. Az ukránok fegyveres védelmének támogatása érdekében az EU úgy döntött, hogy ebből a keretből visszafizetést igényelhetnek azok a kormányok, amelyek saját készleteik egy részét átadták Ukrajnának. A visszatérítés aránya körülbelül 60 százalék – részletezi a hvg.hu. A tagállamok 500 millió eurónként növelték a befizetéseket, amely így elérte a 6 milliárd eurót. A kifizetés engedélyezéséhez szintén szükség volt a tagállamok hozzájárulásához.

Azonban a nyolcadik részlet kifizetését a magyar kormány blokkolta, és ez azóta is tart, sőt, mint kiderült, bár további részleteket is lehívnának a kormányok, a magyar vétó ezekre is kiterjed.

Szijjártó érveléséről az MTI is beszámolt. E szerint a külgazdasági miniszter a külügyminiszterek luxemburgi ülésén kijelentette:

„Amíg nem kapunk garanciát az ukrán féltől arra, hogy befejezik, és nem kezdik újra az Ukrajnában aktív magyar cégekkel szembeni boszorkányüldözést, addig mi nem tudunk ilyen döntésekhez hozzájárulni.”

A magyar kormány egy évvel ezelőtt azt kifogásolta, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listáján szerepeltette az OTP-t. Később az ukránok levették a listáról az OTP-t, néhány napja pedig magát a listát is megszüntették – utóbbi Szijjártó szerint szintén csak az ukrán fél önkényének a jele. Újabb indokként pedig azt hozta fel a miniszter, hogy az ukránok 14, a Richter által forgalmazott gyógyszernek vissza akarják vonni az engedélyét, ezt pedig szerinte semmi sem indokolja.

Link másolása
KÖVESS MINKET: