20–30 százalékkal drágább lett a házhozszállított étel, dupla étlappal dolgozik sok étterem
Húsz-harminc százalékkal drágább lett a házhozszállított étel, sok étterem dupla étlappal dolgozik - derül ki a Telex összeállításából. A portál annak járt utána, mekkora különbség van Budapesten a rendelt és a helyben fogyasztott ételek árai között.
Mint írják:
Ehhez jön még a kiszállítási díj, illetve a rendszerhasználati vagy szolgáltatási díj.
Meghatároztak néhány fikciós, de teljesen hétköznapinak mondható élethelyzetet, és mindegyiknél megnéztek két-két esetet konkrét ételekkel, hogy megtudják: mennyit fizetünk pontosan ugyanazokért az ételekért, ha rendeljük, vagy ha helyben fogyasztjuk el.
Ezek alapján például
A Bamba Marhánál is hasonló különbséget találtak: ott már 30 százalékkal drágább a rendelés, majdnem 3000 forinttal kell többet fizetni.
Egy kebab tálért, egy sült rizsért és egy fél literes kóláért a Szerájnál 3700 forintot fizettünk helyben, kiszállítással pedig ugyanezért 4840 forintot. Az EKER-nél pedig ez a menü helyben 3950, míg rendeléssel 6010 forintba kerül.
Négy pizza és az üdítők helyben fogyasztva a Belozzonál 12870 forintot kell fizetni, ha ugyanezt megrendeljük tőlük, akkor 15449 forintba kerül. A Pizzamanufaktúránál ugyanez helyben 9000, míg kiszállítva 12510 forintba kerül.
A Telex azt írja, hogy az árkülönbségnek több oka van.
Egyrészt
Emellett az utóbbi időben a jelentős üzemanyagár-növekedés a futárok költségeit is megdobta (ha nem biciklivel dolgoznak), és a kedvező adózási formaként korábban elérhető kata kivezetése is a kiszállítási költségek emelkedését okozhatta.