10 hétköznapi étel, amit az ember megváltoztatott - ijesztő a különbség
A Legjbb magyar Top 10 ezúttal 10 olyan étel gyűjtött össze, amik korábban egészen másképp nétek ki és az ízük is eltérő volt mai változataikhoz képes.
A videóból kiderül, hogy a kifinomult és nagy odafigyeléssel történő termesztésnek köszönhetően, a napjaink gyümölcsei és zöldségei
olyanok, amilyennek mi szeretnénk látni őket, és egyáltalán nem hasonlítanak az eredeti formájukra, méretükre és ízükre.
A görögdinnye például már több évszázada ismert és közkedvelt gyümölcs, és kinézete rengeteget változott az évek során.
Az első feljegyzések a görögdinnyéről nagyjából 5000 éve készültek, Egyiptom területén, de ezek az akkori görögdinnyék a mai megszokott kinézethez egy kicsikét sem hasonlítottak.
A banán eredetileg tömzsi és kemény volt, valamint a gyümölcs 80%-át a magok tették ki. A vad répák először az egykori Perzsia területén jelentek meg a 10. század környékén és ezeknek a színe fehér, vagy lila volt. A padlizsán vadon termő változata egyáltalán nem hasonlít arra, amit te egy lila hosszúkás és kövér zöldségként találhatsz meg a boltokban. Sokféle alakban termett az évek során, amik közül néhányat inkább egy paradicsom kinézetéhez lehetne hasonlítani.
A többi kiderül a videóból: