hirdetés
Hihetetlen, de egy kéztöréssel megúszta a 26. emeletről betonra zuhanó kínai kislány
A térfigyelő kamerák felvették, amint a hatéves gyermek a zuhanás után feláll és elsétál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.


hirdetés

Csodával határos módon csupán egy kéztörést szenvedett el az a 6 éves kínai kislány, aki kizuhant egy Chongqing városában található lakóház 26. emeletéről - adta hírül a helyi sajtó.

Az ámulatba ejtő - és hála az égnek szerencsésen végződő - balesetet a térfigyelő kamerák is rögzítették és a felvételeket elnézve olyan, mintha egy megrendezett trükköt látnánk, olyannyira valószerűtlen az egész.

Hiszen a kislány a becsapódás drámai pillanata után nemes egyszerűséggel feláll és elsétál.

A dolgot csak még érdekesebbé teszi, hogy tavaly már volt példa egy hasonló történetre Kínában. Akkor egy 2 éves gyerek zuhant ki 17 emelet magasról, Changzhou városában. Szerencsére az ablak alatti fák lelassították a zuhanást, az esőtől puhára ázott talaj pedig tompította a becsapódást.

Ha érdekel az aktuális esetről készült videó, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Életveszélyes fotót posztolt egy útiblogger pár, saját követőik osztották ki őket érte
'Miért mindig nők sodorják magukat veszélybe a fotókkal? Még sosem láttam férfit sziklán lógva' - írta egy kommentelő a talán túlságosan is bátor pár képére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.Hiába a tragédiák sorozata, továbbra is vannak, akik az életüket kockáztatják egy-egy jól sikerült fotóért a közösségi oldalakra. Néha azonban ezen oldalak látogatói és követői elégelik meg ezeket a hajmeresztő felvételeket.

Így járt egy amerikai útiblogger páros, a 33 éves Kelly és a nála egy évvel fiatalabb Kody, akik néhány nappal ezelőtt Bali szigetéről posztoltak az Instagramra.

A csókjelenet színhelye egy három emelet magasságban lévő úszómedence volt: Kody a vízben állt, barátnője a medencén kívülről fogta a két kezét, miközben a mélység felett himbálózott.

Bár a páros hangsúlyozta, hogy a fotózás előtt megtettek minden óvintézkedést, és egymásban is bíznak követőik nagyon keményen nekik mentek, és azzal vádolták őket, hogy lájk-vágyukat fontosabbnak tartották saját biztonságuknál – írta a Daily Mail

Ha kíváncsi vagy az életveszélyes képre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Megszólalt 'a húgával' szenvedélyesen csókolózó, és ezzel botrányt keltő youtuber
Chris Monroe válaszolt az őt ért vádakra, és felfedte az igazságot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 12.Amint arról mi is beszámoltunk, a Prankinvasion elnevezésű csatorna házigazdája azzal borzolta a kedélyeket, hogy hecc-videói egyik új darabjában saját húgával váltott igencsak szenvedélyes csókot. Nem is egyet.

Chris Monroe egyébként is a polgárpukkasztás koronázatlan királya. Instagram-fiókján például a világ legjobb csókpartnereként aposztrofálja magát és szinte végtelen tárháza van olyan csókcsatás felvételekből, melyeknél furcsa, bizarr, rendhagyó és kínos szitukban osztja a puszikat. Többek között idegen párok tagjait kapja le, vagy alkalomadtán húga barátnőjével csókolózik.

A Prankinvasion csatorna neve is utal rá, hogy prankekről, vagy csínytevésekről van szó, tehát aki elindít egy ilyen videót, némiképp számíthat rá, hogy mit fog látni, azonban a testvéri szál már sokaknál kiverte a biztosítékot.

A botrányos felvétel immár több mint 3 millió 600 000-es megtekintésnél jár YouTube-on és az emberek egyre inkább felhergelik magukat rajta, illetve a kérdésen, hogy vajon tényleg testvérek-e a szereplők, vagy csak egy átverésről van szó.

Lényegében felháborítónak találják már magát az alapötletet is, akár hazugság, akár nem.

Chris mindeddig megtartotta a kulisszatitkokat magának, most azonban megszólalt az ügyben.

Ha érdekel az igazság, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Legfrissebb kamuállatunk: a négylábú haiku madár, amely állítólag Nepálban él
Újabb nem létező élőlényről jelentek meg posztok a közösségi oldalakon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.Áprilisban Facebookon terjedt egy poszt angol és más nyelveken, amelyek egy titokzatos, négylábó madárról szóltak.

A posztok szerint a haiku madár Nepálban él, ott fedezték fel. Volt olyan bejegyzés is Twitteren, amelyik azt mesélte róla:

hogy „a hindu mitológiában is szerepel, úgy hiszik, halhatatlan teremtmény, és senki sem tudja megölni”.

Van, aki készpénznek veszi a banánnal táplálkozó, négylábú, színes és furcsa alakú teremtmény létezését. A róla szóló képek és videók már évek óta keringenek a neten.

null

null

Mivel néhány napja ismét megosztottak egy posztot a haiku madárról (ezúttal a Universal Nature Twitter-csatorna), a Snopes is utánajárt, hogy valóban létezik-e.

A haiku madár valójában CMWyvern, a DeviantArt egyik felhasználójának alkotása.

A felhő antilop figurát egyébként az Etsy-n árusítja egy sor más kitalált játékállattal együtt.

Mondjuk kérdés, hogy a fotó alapján mégis ki hiszi el, hogy tényleg létezik ilyen élőlény?

Nem ez az első eset, hogy nem létező állat fotója vagy videója járja körbe a fél világot. Tavaly az argentin rémkutyával vagy szörnykutyával riogatott a sajtó.

Több lap is beszámolt arról, hogy "miután az argentínai Totoras utcáin bizarr lényt fotóztak le, kitört a pánik".

Azt írták, hogy " a rejtélyes, kutyához hasonló lényről készült kép először közösségi oldalon kezdett terjedni". A fotót készítő férfi azt állította, hogy "senki sem tudta, mi ez, nekitámadt két kutyának is, mindkettőt megölte, majd nyoma veszett".

Később, miután a Snopes kinyomozta, hogy a kép, ami alapján a "argentín szörny fotója" készült, a Pottermore oldalon is látható. A szörny a Harry Potter univerzumot bemutató concept art alkotások között szerepel, és a farkasemberré vált Remus Lupint ábrázolja. Innen vette az ötletet valaki, hogy megtréfálja a közösségi oldal felhasználóit, és gyakorlatilag hoaxot szórjon szét. Zseniálisan sikerült az átverés.

Az is előfordul, hogy nem létező növényekről számol be egy-egy híroldal, vagy különleges, csodálatos – és nem létező - tulajdonságokkal ruháznak fel növényeket.

Néhány évvel ezelőtt magyar híroldalak is beszámoltak a dél-amerikai sétáló fákról.

Akadt, ahol azt állították, hogy a Socratea exorrhiza pálmafaj példányai egy év alatt akár 20 méterrel is arrébb kúsznak. De akadt olyan forrás is, amely szerint, ha kedvezőtlenek a környezeti feltételek, a fák hónapok alatt ugyan, de egyszerűen elvndorolhatnak.

A csodálatos fákról szóló történet azonban így nem igaz. Inkább turistának szóló legenda.

Gerardo Avalos biológus, a Costa Rica-i Atena Fenntartható Fejlődésért Centrum igazgatója leplezte le a neten újra és újra terjedő misztikus történetet. 2005-ös tanulmányában minden tévhitet eloszlatott a fával kapcsolatban: bár az Socratea exorrhiza valóban hullajt néhány törzsdarabot időnként, ennek ellenére egy helyben marad, és nem kúszik sem a fény felé, sem az őt fenyegető, kihulló fák elől. Legfeljebb a szél mozgathatja meg kissé. A fa talajhoz kötve él, és attól, hogy az egyik oldalán elpusztul néhány gyökere, még nem mozog, hanem törzsével a helyhez kötve él.

A kamuállatokról és "csodálatos" növényekről szóló posztokat több forrás is táplálja. Az egyik oka az, hogy a globalizáció korszakában sokan vágynak arra, hogy titkos vagy ritkán látott dolgokat láthassanak. A másik, hogy reneszánszukat élik a különféle összeesküvés-elméletek a lapos földtől a jeti létezéséig - és a konteóknak hatalmas tábora van világszerte.

Ráadásul könnyű a redditen, DevianArton, tumblr-en, Instagramon és más közösségi oldalakon közzétett, grafikusok által alkotott nem létező állatok képeit (pl. Sarah DeRemer fotómontázsait) lemásolni és máshol posztolni valamilyen kitalált történettel. A gyanútlanabb és tájékozatlanabb felhasználók könnyen hihetik azt, hogy ezek a lények valóban létezhtnek, csak ő eddig még nem hallott róluk.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x