hirdetés
kakucs.jpg

Hét évvel enyhítették a kakucsi gyilkosság elkövetőjének büntetését másodfokon

A férfi 13 késszúrással ölte meg Vivient, mert a lány nem viszonozta szerelmét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 25.


hirdetés

A másodfokú bíróság úgy ítélete meg, hogy a korábbi, első fokon hozott ítéletet módosítja, és a kakucsi gyilkosság elkövetőjének büntetését csökkenti - írta meg a Blikk.

Az első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték K. Bálintot, akit azzal gyanúsítottak, hogy 2016-ban megölte M. Vivient. Az akkori ítélet szerint legkorábban 25 év múlva lehetett volna feltételesen szabadlábra helyezhető. Ezt fellebbezték meg a szülők, akik új ügyvédet fogadtak.

A másodfokú bíróság pedig 18 évre csökkentette a büntetést, ami hét évvel kevesebb, mint az elsőfokú büntetés.

Dr. Lichy József, a vádlott ügyvédje korábban azt mondta a Blikknek, hogy:

"Meglátásom szerint a gyilkosság tényén nincs mit vitatni, a minősítéseken azonban annál inkább. Úgy gondolom, védencem nem előre kitervelten és nem is különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.

hirdetés

Ha korábban kigondolta volna, hogy mit akar tenni, nem kezdi meg a munkáját a nagyapja tehenészetében úgy, mint minden áldott nap, hanem a gyilkosságra készül. Azt sem tudhatta, hogy a lány biztosan hívja majd a buli végeztével".

Mint azt korábban megírtuk, a kakucsi M. Vivien 2016. március 4-én tűnt el a Népligetnél, holttestét pár nappal később, Kakucshoz közel találták meg. 13 késszúrással végeztek vele. A gyilkossággal a lány gyerekkori barátját, a szintén kakucsi K. Bálintot gyanúsították, aki szerelmes volt Vi­vienbe, ám Vivien többször is elutasította őt.

A lány korábban engedte, hogy alkalmanként a fiú hazavigye őt autójával. Így történt azon az estén is, amikor Vivien a Népligetnél bulizott, a szülinapját ünnepelte barátaival. Ekkor hívta fel Bálintot, hogy menjen érte és vigye őt haza Kakucsra. Bálint érte ment, Viviennek pedig már csak a holtteste került elő.

A Blikk írása szerint a falu határában "avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé, elé pedig két szál rózsát helyezett".


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ferencvaros_zaszlok_polgarmesteri_hivatal.jpg

Letépték, megtaposták és felgyújtották a ferencvárosi polgármesteri hivatalra kifüggesztett szivárványos zászlót

Fradi-szurkolók tették, el is büszkélkedtek vele a Facebookon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 15.


hirdetés

Ferencvárosi fociszurkolók egy csoportja éjjel leszaggatta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót, írja a hvg.hu. Az esetről az egyik szurkolói Facebook-oldalon fotómontázst is közöltek, amihez ezt írták:

"Ez a város.... Nem az a város... FERENCVÁROS !!!!!!!"

A nyár hagyományosan az LMBTQ-közösségek felvonulásainak időszaka, melyek most nemcsak Budapesten, hanem a világ szinte minden városában elmaradnak a koronavírus-járvány miatt.

A címvédő Ferencvárosi TC tegnap játszotta első bajnoki mérkőzését az NB II-ből frissen felkerült MTK ellen. A meccs 1:1-es döntetlenre végződött.

A lap hozzáteszi, hogy a közelmúltban a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára is kikerült a szivárványos zászló.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
m7-erd-baleset-torlodas-google.jpg

Hat autó és egy motor karambolozott az M7-esen, több km-es a torlódás a Balaton felé vezető oldalon

A belső sávot lezárták, nagy a zsúfoltság.
MTI, a címkép illusztráció (Google Street View) - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen a Balaton felé - közölte az Útinform péntek délután a honlapján.

Mint írták, a 17-es kilométernél több autó karambolozott. A belső sávot lezárták, nagy a zsúfoltság, aki teheti, az M1-es autópálya-Bicske csomópont-811-es főút-Székesfehérvár útvonalon kerüljön az M7-es autópályáig.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

hat személyautó és egy motor szenvedett ráfutásos balesetet. A baleset helyszínén két sávon halad a forgalom, több kilométeres a torlódás.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kigyulladt-auto-m1-m7-budaors.jpg

Videón, ahogy hatalmas füsttel égett egy autó Budaörsnél

A Magyar Honvédség járőrcsapata éppen tűzszerész feladatra indult, amikor meglátták az égő autót. A tűzoltók kiérkezéséig ők próbálták megfékezni a lángokat.


hirdetés

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred egyik járőrcsapata tűzszerész feladatra indult, amikor füstre lettek figyelmesek az M1 és M7-es autópálya kivezető szakaszán - írják a Facebook-oldalukon.

Közelebb érve kiderült, hogy egy autó motortere gyulladt ki.

Egy arra járó autós videót is készített a sűrű füsttel lángoló kocsiról:

A járőrcsapat tagjai, Fazekas Judit zászlós, Kovács Péter, Lemberger Sándor és Kiss János szakaszvezető, a tűzoltók megérkezéséig két sávot lezártak és porral oltóval megkezdték a tűzoltást.

A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
penz-a-kezben-pxhere.jpg

Saját unokája rabolta ki a nagymamát, 500 forintot vett el tőle erőszakkal

A 71 éves asszony szégyenében nem kért segítséget a helyiektől, csak másnap jelentette fel unokáját a rendőrségen.
A címkép illusztráció (PxHere/CC0) - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Saját nagymamájától lopott pénzt egy 28 éves férfi Körömben, akit most rablással gyanúsítanak - írják a police.hu. oldalon.

A megalapozott gyanú szerint augusztus 12-én a reggeli órákban, Körömben az egyik helyi boltban a férfi odament 71 éves nagymamájához, akitől pénzt kért.

Az idős asszony megtagadta unokája kérését, és a pénztáros által visszaadott papírpénzzel - amit ökölbe szorított kezében tartott - kifelé igyekezett a boltból. Unokája azonban megragadta az idős asszony kezét, majd ujjait szétfeszítette és abból ötszáz forintot magához vett, mellyel elszaladt.

Az asszony, aki egyébként haragos viszonyban van unokájával, szégyenében nem kért a helyiektől segítséget, feljelentését is csak a történtek után másnap délután tette meg a rendőrkapitányságon.

A rendőrök a feljelentést követően rövid időn belül elfogták a rabló unokát, akit őrizetbe vettek, és ha az ügyészség úgy dönt, le is tartóztathatják.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!