hirdetés
kakucs.jpg

Hét évvel enyhítették a kakucsi gyilkosság elkövetőjének büntetését másodfokon

A férfi 13 késszúrással ölte meg Vivient, mert a lány nem viszonozta szerelmét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 25.


hirdetés

A másodfokú bíróság úgy ítélete meg, hogy a korábbi, első fokon hozott ítéletet módosítja, és a kakucsi gyilkosság elkövetőjének büntetését csökkenti - írta meg a Blikk.

Az első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték K. Bálintot, akit azzal gyanúsítottak, hogy 2016-ban megölte M. Vivient. Az akkori ítélet szerint legkorábban 25 év múlva lehetett volna feltételesen szabadlábra helyezhető. Ezt fellebbezték meg a szülők, akik új ügyvédet fogadtak.

A másodfokú bíróság pedig 18 évre csökkentette a büntetést, ami hét évvel kevesebb, mint az elsőfokú büntetés.

Dr. Lichy József, a vádlott ügyvédje korábban azt mondta a Blikknek, hogy:

"Meglátásom szerint a gyilkosság tényén nincs mit vitatni, a minősítéseken azonban annál inkább. Úgy gondolom, védencem nem előre kitervelten és nem is különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.

hirdetés

Ha korábban kigondolta volna, hogy mit akar tenni, nem kezdi meg a munkáját a nagyapja tehenészetében úgy, mint minden áldott nap, hanem a gyilkosságra készül. Azt sem tudhatta, hogy a lány biztosan hívja majd a buli végeztével".

Mint azt korábban megírtuk, a kakucsi M. Vivien 2016. március 4-én tűnt el a Népligetnél, holttestét pár nappal később, Kakucshoz közel találták meg. 13 késszúrással végeztek vele. A gyilkossággal a lány gyerekkori barátját, a szintén kakucsi K. Bálintot gyanúsították, aki szerelmes volt Vi­vienbe, ám Vivien többször is elutasította őt.

A lány korábban engedte, hogy alkalmanként a fiú hazavigye őt autójával. Így történt azon az estén is, amikor Vivien a Népligetnél bulizott, a szülinapját ünnepelte barátaival. Ekkor hívta fel Bálintot, hogy menjen érte és vigye őt haza Kakucsra. Bálint érte ment, Viviennek pedig már csak a holtteste került elő.

A Blikk írása szerint a falu határában "avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé, elé pedig két szál rózsát helyezett".


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyilkossag-nagykoros-18-eves.jpg

Baltával ölt meg két embert egy 18 éves fiú Nagykőrösön

Másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen egy leégett házról és két ott talált holttestről.
MTI, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Baltával megölt két embert egy 18 éves román állampolgár Nagykőrösön, hogy megszerezze vagyonukat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a rendőrség honlapján. A tettest őrizetbe vették.

A közlemény szerint az állástalan, alkalmi munkából élő férfi múlt kedden bement az áldozatok udvarára, cigarettát kért tőlük, majd felajánlotta, hogy segít fát vágni.

Munka közben a mellette álló 17 éves fiú azt mondta neki, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel.

Ezért a gyanúsított baltával fejbe vágta, elvette tőle mobiltelefonját, majd a házba ment, ahol a fiú 51 éves apját is fejbe vágta.

Mivel az elkövető nem talált pénz, a telefonnal elhagyta a helyszínt.

hirdetés

Másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen egy leégett házról és két ott talált holttestről.

A nyomozás eredményeként a rendőrök kedden gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves román állampolgárt, aki beismerte a kettős gyilkosságot, de a - valószínűleg a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről - nem beszélt.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ellene, valamint kezdeményezte letartóztatását - olvasható a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
csirke.jpg

300 ezres bírságot kapott a csirkéjét aranyáron kínáló hentes

A fogyasztóvédelmi hatóság más ügyekben is intézkedett, több szabálytalansággal találkoztak.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Megszületett a hatósági döntés a Lehel téri piacon a csirkehúst túlzott árakon áruló kereskedő ügyében, a vállalkozásra 300 ezer forintos bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal azt írja, az ITM kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon március 18-án.

A vizsgálat tapasztalatai szerint, a helyszínen készült fényképeken látható csirkehús árak kirívóak voltak. Más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt példa. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult.

A fogyasztóvédelem már február végétől kiemelten vizsgálja, hogy a kereskedők nem használják-e ki a magasabb kereslet adta lehetőséget, nem élnek-e vissza a vásárlók járvány-okozta aggodalmaival. A szakemberek figyelik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot és a megtévesztő tájékoztatást is. Ahol szükséges, fellépnek a jogsértő vállalkozói magatartással szemben. A hatóság április elejéig több mint 700 üzletet vizsgált, 70 bolt esetében indít eljárást árfeltüntetési jogsértések miatt - közölte az ITM.

hirdetés

Az ITM élelmiszer és vegyipari laboratóriuma 69 féle kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, valamint felületfertőtlenítőt ellenőrzött. A vizsgálat szerint két, elsősorban webshopban kínált kézfertőtlenítő teljesen hatástalannak bizonyult. Az egyik termékkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy illegális gyártás folyik, így a rendőrség a tárcától is kért tájékoztatást az ellenőrzött szerről és a laborvizsgálati eredményekről.

A hatósági fellépés egy több mint 22 millió forintos kárt okozó fővárosi hamisító banda leleplezéséhez vezetett, amelynek tagjait üzletszerűen, bűnszövetségben és közveszély helyszínén elkövetett csalás gyanúja miatt vonták eljárás alá.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
azonositottak-robert-kennedy-dedunokajanak-holttestet.jpg

Azonosították Robert Kennedy unokájának és 8 éves dédunokájának holttestét

Mindketten a marylandi Chesapeake-öbölben indultak útnak múlt csütörtökön, de a kenu a magas hullámokban felfordult.
MTI, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Marylandben azonosították a néhai Robert Kennedy igazságügyi miniszter eltűnt unokájának és dédunokájának holttestét.

A negyvenéves Maeve Kennedy Townsend McKean és nyolcéves fia, Gideon a néhai igazságügyi miniszter lánya, Kathleen Kennedy Townsend gyermeke és unokája volt. Kathleen Kennedy Townsend korábban - a családi kapcsolatain kívül - Maryland alkormányzójaként vált ismertté.

Az anya és gyermeke a marylandi Chesapeake-öbölben indult útnak a múlt csütörtökön, de a kenu a magas hullámokban felfordult. Holttestüket napokkal később találták meg.

Az asszony özvegye, David McKean az egyik közösségi portálon azt írta: a felesége és a kisfia egy, az öbölnek a házukhoz közeli egyik torkolati szorosába röppent labda után indult, de az erős széllökések és a nagy hullámok kisodorták őket a Chesapeake-öböl nyílt vizeire.

Alig félórával ezt követően valaki észrevette őket, értesítette a rendőrséget, de már késő volt, a kenu eltűnt a hullámokban.

hirdetés

Larry Hogan, Maryland kormányzója részvétét fejezte ki a családnak.

Az amerikai sajtóban a szomorú eset kapcsán felidézik, hogy Robert Kennedy unokahúga, Courtney nevű testvérének lánya, Saoirse Kennedy Hill 2019 nyarán hunyt el, kábítószer-túladagolásban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Bull_Ring_Blitz.jpg

A nácik nem tudták megölni, a koronavírus igen: meghalt egy 96 éves brit háborús hős

John Moore a második világháborúban mentett életeket.
Kép: IllusztrációWikimedia Commons - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

A koronavírus továbbra sem válogat, legyen szó ismert zenészekről, fiatalokról, orvosokról vagy épp háborús hősökről. A Daily Mail számolt be arról, hogy másfél héttel ezelőtt belehalt a betegségbe egy második világháborús hős, aki a háború alatt azt is túlélte, hogy a nácik lelőtték a gépét.

John Moore 1923-ban született Liverpoolban egy walesi-ír családban, még be sem töltötte a 18-at, amikor a helyi közösségek szolgálatába állt a háborús időkben.

1940-41-ben a liverpooli blitz idején a bombák után keletkező tüzet oltotta, és sebesülteket húzott ki a lerombolt házakból - így mentette meg saját testvérét és annak kétéves kisfiát.

Még 18 éves kora előtt jelentkezett pilótának, összesen 27 bevetése volt, mielőtt a nácik Lincolnshire felett lelőtték a gépét. Moore azonban a csodával határos módon túlélte a robbanást és a zuhanást, igaz, hónapokat töltött kórházban, míg felépült.

De ezután is aktív életet élt, évente legalább 800 mérföldet gyalogolt. Ismerősei szerint Moore az az ember volt, aki elhatározta, hogy élete egyetlen perce sem fog kárba veszni, ezért mindig csinált valamit, segített valakin.

hirdetés

Moore 30 éve költözött Aberthinbe, az aprócska walesi falucskába feleségével, Maryvel, akivel két gyermeke, két mostohagyermeke, nyolc unokája és két dédunokája volt. A közösségben szintén ismert és szeretett arc volt, a helyi kocsmában rendszeresen kártyázott az ismerősökkel. Az egyik méltatás szerint Moore-ral szívesen ment bárki nagyobb sétára is, mert hihetetlenül kedves és okos volt.

Mikor a helyiek megtudták, hogy a férfi március 28-án meghalt a bridgendi kórházban, miután koronavírus-fertőzést állapítottak meg nála, gyertyát tettek az ablakukba Moore tiszteletére.

Azt tervezik, hogy amint véget ér a járvány, szerveznek neki egy búcsúztatót.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!