hirdetés
Hej Gyurikám! – névnapi köszöntő a Györgyöknek a Belvárosi Betyároktól
Biztos te is ismersz valakit, aki örülne neki. Ha igen, add tovább!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.


hirdetés

Második lemezük egyik felvételéből készítettek egy zenés videót, ebben szokásukhoz híven a gyerekek reakcióit valódi gyerekszereplőkkel rögzítették.

Add tovább a videót, vidám Gyuri-napot!

A Belvárosi Betyárok Váray László, Valastyán Tamás duója, novemberben jelentette meg második albumát Tündértó partján címmel a Gryllus Kiadó gondozásában, mely a világ első bluegrass gyerekalbuma. Fejforgató című, 2016-os debütáló albumuk alig másfél év alatt országos ismertséget hozott a zenekarnak: a hazai koncertek mellett két földrész kilenc országába juttatta el a Betyárokat.

Váray Laci gyerekdalainak sajátos világa, humora és nyelvezete nemcsak a gyerekeket tette rajongóvá, hanem a szülőket, nagyszülőket is.

Óvónők és tanárok ajánlásával járják az országot és a világ magyar közösségeit, ahol a dalok köré épült előadásban mozgáskoreográfiával, interaktív módon szólnak a közönséghez. A minden online felületen és fizikai formátumban is megjelenő lemezen Tímár Sára népdalénekes és Kárász Eszter énekesnő is közreműködik..


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Itt a Trónok harca negyedik részének előzetese
Csak akkor nézd meg, ha a harmadik részt már láttad.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29.Hatalmas az érdeklődés, így talán nem véletlen, ha a Trónok harca befejező évadának minden része elé érkezik egy-egy újabb előzetes.

A harmadik rész vetítése után nem kellett sokat várni, és kijött a negyedik részhez az ízelítő.

Azt ajánlják, hogy csak azok nézzék meg, akik már túl vannak az előző részeken, hiszen elkerülhetetlenül van a videóban egy kis spoiler is...

VIDEÓ: Előzetes a Trónok harca befejező sorozatának 4. részéhez

A sorozat nagyon népszerű, és az évek során népes rajongótáborra tett szert, valamint számos szakmai elismerést is kiérdemelt, köztük 47 Emmy-díjat, ezzel minden idők legtöbbet díjazott sorozatává vált.

2015-ben, 2016-ban, illetve 2018-ban egyaránt megkapta az év legjobb drámasorozatának járó Emmy-díjakat.

Az amerikai forgatókönyvírók szakszervezetének (WGA), minden idők legjobban megírt sorozat listáján a negyvenedik helyet érte el.

A sorozat legtöbbször díjazott színésze Peter Dinklage, aki Tyrion Lannister alakításáért két Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott az eddigi évadok során. A szereplőgárdából Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Diana Rigg és Max von Sydow színészeket jelölték eddig Emmy-díjra.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Trónok harca 3. rész: pattanásig feszült idegek és pusztítás minden mennyiségben
A Trónok harca története folyamán mindig voltak olyan epizódok, amelyek egy helyszínen játszódtak, és kizárólag egy konfliktusra, harcra koncentráltak. Ilyen volt a Fattyak csatája vagy a feketevízi csata is. A 8. évad legújabb része, a Hosszú éjszaka (The Long Night) is ebbe a díszes társaságba kapcsolódik majd be, mind a 80 perc a csatát követi végig. SPOILEREK VÁRHATÓAK!
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. április 30.Feszültségkeltésből csillagos ötös, Miguel Sapochnik rendező, akinek a Fattyak csatáját is köszönhetjük elképesztően ügyesen adagolja, csepegteti az eseményeket. A részben alapból alig beszélnek, de az első 8 perc gyakorlatilag dialógus nélküli, bemutatja a hatalmas sereget, amelyet főhőseink gyűjtöttek össze az elmúlt részekben.

Akik még nem látták a részt, azok most hagyják abba az olvasást, mert KOMOLY SPOILEREK JÖNNEK!

Bámulatos, ahogy az elkeseredett helyzetben egy kis pozitív cselekmény – Melissandre megjelenése és tüzes segítsége a dothrakiaknak – mennyire feloldja ezt a folyamatos feszültséget, MAJD jön a hatalmas zakó, és még mélyebbre süllyedünk, ahogy a dothrakiak is eltűnnek a végtelen éjszaka sötétségében. Annyira reménytelenül indul a rész, hogy nem gondolnánk, hogy van még lejjebb, pedig van.

Amikor megérkezik a hömpölygő hullák tömege, a halottak serege, amivel nincs az a hadsereg, aki elbírjon, kétségbeesésükben egy mentsváruk van: megjönnek a sárkányok, és próbálják szinten tartani az élők/halottak arányát. Nem akarom lépésről lépésre leírni a csatát, mert ezt át kell élni.

A zene, a látvány, az effektek egy olyan katarzis, amire várunk már a Trónok harca első része óta.

Nem tudjuk ki fogja túlélni, nem tudjuk, kinek hogyan folytatódik a története, itt csak csépelés és halál van.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A Trónok harca operatőre szerint nem volt túl sötét az utolsó évad 3. része
Rajongók milliói várták a Trónok harca utolsó évadának nagy csatáját, sokak szerint az élmény viszont mégsem volt teljes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.A Trónok harca utolsó évadának 3. részét várták a legjobban a sorozat rajongói. A Hosszú éjszaka című részben zajlott le ugyanis a nagy csata, vagyis az élők és a halottak harca. A rajongói vélemények, mint az utolsó évad eddigi részeinél is, nagyon megosztóak voltak.

Sokan, sok mindent kritizáltak a cselekménnyel kapcsolatban, de a kivitelezés szinte mindegyik kritikában szót kapott. A Harmadik rész ugyanis a nézők szerint annyira sötétre sikeredett, hogy sokszor alig lehetett kiszúrni, ki van a képen és pontosan mi történik. Mutatunk néhány példát:

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

A TMZ viszont megkereste Fabian Wagnert, az epizód operatőrét, hogy neki mi a véleménye a rajongók kritikájáról, egyáltalán miért lett ennyire sötét az egész rész. Az operatőr szerint van először is van néhány olyan, ami az HBO által használt tömörítés miatt volt, ilyen a nézők által szóvá tett pixelesség és a mocsárszínek.

„Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem” - nyilatkozta az operatőr, aki kihangsúlyozta, hogy

a Trónok harca amúgy is az a sorozat, amit jobb egy sötét szobában végignézni, mint például egy mozifilmet, hiszen az élmény is hasonló.

Emellett pedig a show producerei és a rendező is sötétre szerette volna ezt a részt, sőt a csatajelenetek is szándékosan voltak ennyire intenzívek és zavarosak, ugyanakkor még nem összezavaróak. Végül pedig azt is hozzátette, hogy olyan részt sikerült készíteniük, amit eredetileg is szerettek volna.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Így búcsúzik Csubakkától Harrison Ford, George Lucas és Mark Hamill
'30 évig barátok voltunk, szerettem őt' - nyilatkozta a Harrison Ford az elhunyt Peter Mayhew-ról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Ahogy arról mi is beszámoltunk, családja tájékoztatása szerint április 30-án, texasi otthonában elhunyt Peter Mayhew, aki Csubakkát alakította a Star Wars filmekben. A brit származású színész 74 éves volt.

A több, mint két méteres magasságú művészt kollégái és barátai, köztük természetesen a Star Wars alkotói és sztárjai is mélyen gyászolják. A Han Solót alakító Harrison Ford a Varietynak adott interjújában a következő szavakkal emlékezett Mayhew-ra:

"Kedves, tiszteletreméltó, egyszersmind nagyon vicces és bájos ember volt. És ezeket a tulajdonságait mind át tudta vinni Csubakka karakterébe. Nemcsak kollégák voltunk, hanem 30 évig barátok is, nagyon szerettem őt. A szíve-lelke benne volt Csubakkában, és ezt Star Wars rajongók milliói érezték világszerte. Soha nem fogunk elfelejteni, drága barátom, Peter."

Luke Skywalker megformálója, Mark Hamill a Twitteren fejezte ki gyászát:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x