hazassag
Elképesztő házassági tanácsok az ötvenes évekből
Mit szólna ma egy feleség, ha a konyhai tudására vagy a nem megfelelő otthoni viseletére fognák, hogy a férje megcsalta?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 30.


A Mental Floss elnevezésű honlap nemrégiben összegyűjtött pár rettenetes tanácsot, amit az ötvenes évek amerikai háziasszonyainak kellett betartaniuk ahhoz, hogy sikeres legyen a házasságuk. Legalábbis akkoriban ezt gondolták a helyes útnak a jól működő frigyhez. A tanácsokat olvasva nehéz eldönteni, hogy felháborítóak vagy viccesek, a kor „szakértői” azonban teljesen komolyan gondolták őket.

Íme 9 tanács, amit egy bizonyos Dr. William Josephus Robinson szerint nem ártott betartani.

1. Egy mosollyal bármit elérhetsz

A tanácsok szerint az ötvenes évek amerikai háziasszonyának addig kell mosolyognia, amíg csak bír, és az sem baj, ha csak tetteti. A mosoly a lényeg. Arról nem szólt a fáma, hogy ezt a férjnek esetleg ki is kellene érdemelnie.

ruha2

2. Maradj csöndben

Nos igen, a férjet tilos megkérdőjelezni vagy vitába szállni vele. Sőt, egy feleség soha ne bosszantsa fel a férjét, különben máshol keresi majd a szerelmet az ura. Ma már valószínűleg ez sem nagyon működne...

ruha

3. Viselj rózsaszín alsóneműt

A feleségnek nem csupán csipkés és bodros alsóneműt kellett viselnie, az is fontos volt, hogy még rózsaszín is legyen. Természetesen a férfiaknak nem volt ilyen jellegű előírás.

4. Ne engedd, hogy a gyerek túl sok fejtörést okozzon

A gyerekek már csak gyerekek, néha rosszalkodnak. Azonban jobban tették az ötvenes években, ha mindezt nem apjuk előtt művelték. A nő dolga az, hogy a gyerek rendesen viselkedjen, és ne zavarja apját. Szó sem volt még megosztott felelősségről és gyereknevelésről.

gyerek

Fotók: Printerest

5. Ha nagyon jól főzöl, a férjed is hűséges marad

Amennyiben a háziasszonyok esetleg azon aggódtak volna, hogy férjük elhagyja őket, Dr. Robinson azonnal tudta a megoldást. Jobban kell főzni. Szerinte csupán ennyi a titka, hogy egy feleség megtartsa a férjét.

6. Annyi energiát fektess a megjelenésedbe, mint a vacsorába

Az már az előbb kiderült, hogy profi módon kellett főzni ahhoz, hogy valaki megtartsa a férjét - a külsőnél szintén hasonló volt az elvárás. Miközben a gyerekeket nevelték, és próbálták elcsendesíteni őket apjuk közelében, és tökéletes ételeket főztek, a nőknek még hibátlanul is kellett kinézniük. Szóval tűsarkúban porszívózva kellett hazavárniuk a férjüket?

eskuvo

7. Ne legyél se túl szexi, se túl prűd

Egy nő szexualitása akkoriban jóval nehezebb kérdés volt, meg kellett találni a megfelelő egyensúlyt. Legalábbis a Dr. Robinson által elvártat.

8. Ne légy mérges, ha félrelép

Természetesen ha a férj megcsalta a feleségét, akkor a nőnek kutya kötelessége volt megbocsájtani. A többi szabály alapján amúgy is egyértelmű, hogy csakis a nő hibája lehetett, ha férje félrelépett.

9. Soha ne feledd, ki hordja a nadrágot

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, nagyon fontos volt, hogy mindketten tisztában legyenek azzal, a férj hordja a nadrágot otthon.

mosogat

Fotó: Fortepan

Vajon itthon milyen hasonló szabályok voltak érvényben az ötvenes években? És tényleg ezek segíthették hozzá a párokat a hosszú és boldog házassághoz?

Forrás: littlethings.com


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x