hirdetés
Hazai hírességek köszöntötték édesanyjukat az RTL kamerája előtt
Megnézhetitek, hogy Molnár Gusztáv vagy Görgényi Fruzsina hogyan köszöntötte az édesanyját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.


hirdetés

Édesanyának lenni felelősség, aggodalom, törődés, lemondás és áldozat. Az anyaság büszkeség, gondoskodás, boldogság és szeretet. Anyák napja alkalmából hazai hírességeseket, édesanyákat látogatott meg az RTL KLub Fókusza!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Egyre több középiskolás kéri a rokonokat, hogy a ballagási virágra, ajándékra szánt pénzből jótékonykodjanak
Tavaly már több mint 3 milliót gyűjtöttek össze így.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Idén már huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak a KézenFogva Ballagunk nevű akcióhoz, aminek a keretében a diákok arra kérik családtagjaikat, barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát jótékony célra fordítsák. A kezdeményezésről már többször írtunk, és öröm látni, hogy az ötlethez évről évre többen társulnak. Két éve az Eötvös gimisek ballagásán mi is ott voltunk, tavaly pedig már hárommillió forint gyűlt össze, amiből a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített munkahelyet találni az alapítvány.

Az Eduline azt írja, a KézenFogva Alapítványnál már korábban is felmerült, hogy szeretnének indítani egy adománygyűjtő akciót.

Ehhez azonban a középiskolások nyitottsága is kellett

- mondta el az alapítvány ügyvezetője, Pordán Ákos. A KézenFogva Ballagunk adományaiból olyan felkészítő tréningeket finanszíroznak, amelyekkel a fogyatékossággal élő fiatalok munkába állását segítik.

Bármelyik iskola csatlakozhat az akcióhoz, az alapítványnál minden újonnan bekapcsolódó intézménynek örülnek, de olyanra is van példa, hogy egyénileg csatlakozik egy-egy diák.

A diákok a pénzadományokon túl is segíthetik a szervezet működését. Többek között az alapítvány társadalmi érzékenyítő programjaiba is bekapcsolódhatnak. Tavaly már több mint hárommillió forintot gyűjtöttek össze, amiből egy osztálynyi fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiatalnak szereztek megfelelő munkahelyet.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Akik nap mint nap az életüket kockáztatják értünk – május 4-e a Tűzoltók napja
Videó-összeállítással tiszteleg a Katasztrófavédelem a hősies munkát végző hivatásos és önkéntes tűzoltók előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. 1991 óta ez a nap a Tűzoltók napja.

Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, a becsületet és embertársaik megsegítését.

Ezen a napon valamennyi hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltó, valamint az összes tüzes mesterséget művelő védőszentje előtt tisztelgünk

- írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a videóhoz.

VIDEÓ: Szent Flórián napjára

Szent Flórián római származású keresztény vértanú a tűzoltók és mindazok védőszentje, akiket vízbefúlás, ár- és tűzveszély fenyeget, továbbá Felső-Ausztria, Krakkó és Bologna patrónusa.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
II. Erzsébettől kaptak üzenetet egy szombathelyi iskola diákjai
A végzős, elballagó tanulókat köszöntötte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 02.Különleges meglepetésben részesülnek a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.

Tarisznyájukba bekerül II. Erzsébet brit királynő jókívánsága is.

Az angol kéttanítási nyelvű osztály tanulói többször is írt már gratuláló levelet, képeslapot a királyi palotába címezve. Mint kiderült, a bemutatkozó levelüket felolvasták a királynőnek.

Erről Facebook-posztban számolt be az iskola.

II. Erzsébet udvarhölgyétől kaptak levelet, amelyben a királynő jókívánságait tolmácsolja számukra.

"Hatalmas megtiszteltetés érte a 12.C osztály tanulóit" - írják a bejegyzésben.

A diákok 4 éve tanulnak célnyelvi civilizációt, mely során az osztály igazi rajongója lett a királyi család életének és történetének. Több alkalommal írtak gratuláló levelet, képeslapot nekik családi alkalmakra és kaptak rá választ, de

most abban a megtiszteltetésben lett részük, hogy bemutatkozó levelüket felolvasták Őfelsége II. Erzsébet királynőnek, aki személyes hangvételű válaszát udvarhölgyének diktálta.

A királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. A végzős diákokat bemutató levelet érdeklődéssel olvasta a Királynő. A megtisztelő választ a diákok teljes meglepetésként, utolsó tanítási órájukon kapták meg, melyről természetesen mindenki kapott egy saját másolatot a pénteki ballagási tarisznyába útravalónak."

A levélről készült fotót itt, erre a linkre kattintva láthatjátok.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Civil mentett életet egy fodrászatban, ahol össszeesett egy középkorú nő
Az asszonynak az volt a szerencséje, hogy segítője időben elkezdte az újraélesztését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Egy civil ember mentette meg egy középkorú asszony életét, aki egy bábolnai fodrászatban esett össze. Miután kihívta a mentőket, a mentésirányító instrukciói alapján

gyorsan megvizsgálta az eszméletlen nőt, aki már nem lélgezett. Segítője azonnal újraélesztésbe kezdett, és bár pánikolt, tökéletesen végezte a mellkasi nyomásokat.

A Győri Mentésirányítás több egységet is riasztott a bejelentés után. A kiérkező mentők szakszerűen végezték tovább a beteg életéért folytatott küzdelmet, ami végül sikeres volt.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az 50 év körüli asszonyt

- számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Címkép: Google Street View


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x