hirdetés
haza-kell-vinnie-93-eves-magatehetetlen-edesanyjat-73-eves-asszonynak.jpg

Haza kell vinnie 93 éves, magatehetetlen édesanyját a kórházból, kétségbeesett a 73 éves asszony

Az asszony nem tudja, hogyan látja majd el idős édesanyját segítség nélkül, mert ő is beteg. A jelenlegi helyzet miatt pedig idősek otthonába sem tudja vinni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

Haza kell vinnie 93 éves, beteg édesanyját a budapesti Margit Kórház krónikus beteg osztályáról, mert azt átmenetileg bezárják. Ezt mondta az RTL Híradónak egy kétségbeesett 73 éves asszony.

A 93 éves édesanyját február végén kellett bevinni a budapesti Szent Margit Kórházba, mert kiderült, hogy a tüdejében víz van. Infúziót és oxigént kapott, majd mivel a kezelőorvosa szerint 24 órás ellátást igényel, átkerült a krónikus beteg osztályra.

A 73 éves nőt tegnap hívták fel az ápolók, hogy három napon belül haza kell vinnie az édesanyját.

"Tegnap kaptam egy telefont, hogy 72 órán belül el kell hozni, mert bezárják az osztályt. Na most a problémám az, hogy az édesanyám is egyedül lakik, és én is egyedül lakom. 73 éves éves vagyok én is, sajnos én sem a legjobb egészségi állapotnak örvendek, nem tudom megoldani azt, hogy fürdessem, esetleg pelenkázzam és az ellátásáról gondoskodjak"

- mondta az RTL Híradónak az asszony, aki egy ideje próbál már idősotthont találni az édesanyjának, de hiába.

hirdetés

"Körülbelül 40-50 idősek otthonát hívtam fel, ahol természetesen mindenütt jelen pillanatban zárlat van, még egy jelentkezési kérelmet sem tud az ember beadni és amennyiben beadja akkor is a várakozási idő egy év, két év vagy több hónap"

- fogalmazott az asszony, aki szerint, ha találna is gondozót, 24 órás felügyeletet senki nem vállalna. Főleg nem úgy, hogy azt sem tudja megmondani, mennyi időre kellene vállalni a munkát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
halalra-keseltek-egy-ferfit-budapesten-villamoson-1.jpg

Halálra késeltek egy 25 éves férfit Budapesten egy villamoson

Az áldozat a barátjával utazott, amikor egy háromfős csoport szóváltásba keveredett velük.
MTI, Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2020. április 04.


hirdetés

Megszúrtak egy férfit Budapesten egy villamoson, belehalt sérüléseibe

A hírt a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek este a police.hu honlapon.

A közlés szerint a VIII. kerületi Orczy téren, a 28-as villamoson szúrtak meg egy 25 éves férfit, akinek életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

A helyszínre érkező rendőrök megállapítása szerint az áldozat a barátjával utazott, és egy háromfős csoport keveredett szóváltásba velük. A vita hevében a háromfős társaság egyik tagja szúrta meg a 25 éves férfit, majd társaival együtt a helyszínről elmenekült.

A rendőrök 23 percen belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közelben található MÁV telepen a 43 éves L. Jánost is, akik összefüggésbe hozhatók az emberöléssel.

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és megkezdte az elfogottak kihallgatását - derül ki a közleményből.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
godollo_gyilkossag.jpg

Agyhoz kötözte és többször mellkason szúrta szeretőjét egy háromgyerekes nő Gödöllőn

Tíz éve volt férjnél, de mindhárom gyereke a szerdán megölt férfitől született.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. április 3-án elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít, olvasható a bíróság közleményében.

A gyanúsított R. K. férjével tíz éve él házasságban. A kapcsolatból három gyermekük született. A férj 2020 januárjában szerzett tudomást arról, hogy a házasságuk alatt született gyermekek vér szerinti apja valójában a sértett volt, akit a házaspár régóta ismert. Ezt követően a nő gyakran tartózkodott a sértett ingatlanában Gödöllőn, melyről immár a férjnek is tudomása volt.

Április 1-jén az asszony szintén a későbbi áldozatnál volt, akit délelőtt a hálószobájában, kezeinél fogva az ágyhoz kötözött, majd késsel többször mellkason szúrt. A szúrások következtében kialakult belső sérülések és a vérvesztéses sokk miatt a férfi életét vesztette. A gyanúsított aznap este bejelentette tettét a rendőrségnek.

Az eddig ismert adatok alapján a nő aznap többször is visszament a halott férfi lakásába, vélhetően azért, hogy eltüntesse a nyomokat. A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyilkosságot követően több, ezidáig ismeretlen személlyel is találkozhatott.

A bíróság szerint a nő szabadlábon hagyása esetén a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a nyomozás során még nem ismert tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné a nyomozást, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását legfeljebb május 3-ig.

hirdetés

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
orfu-menj-haza.jpg

„Bezárták” Orfűt, miután tömegével mentek oda a turisták a kijárási korlátozás ellenére is

A túl sok odalátogató, pihenni vágyó miatt döntöttek a falu turisztikai attrakcióinak bezárása mellett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

"Menj haza!" - ezt írták Orfű bejáratnál az aszfaltra. A Pécshez közeli mecseki üdülőfaluba sokan jártak ki az elmúlt hetekben sétálgatni, de az önkormányzat a napokban lezárta a település fő nevezetességeit. A polgármester azt mondta, a kijárási korlátozások betartása miatt volt erre szükség.

Az RTL Klub híradójának Füziné Kajdy Zita elmondta,

bezárják a falu turisztikai attrakcióit, a szokásosan áprilisban nyíló helyeket, mint a malom, a Medvehagymaházat ki sem nyitják, ahogy zárva maradnak a kölcsönzők és éttermek is.

„Semmi olyat nem lehet Orfűn sem, amit máshol nem lehet, ezt be kell tartanunk nekünk is” - nyilatkozta a településvezető.

A RTL Klub alig néhány nyilatkozót tudott megszólaltatni, a falu utcái és vízpartja is szinte teljesen üres volt, csak néhány helyit látni.

hirdetés

A polgármester elmondta, hogy a helyek a járványügyi kijárási korlátozások végéig lesznek zárva. Mivel egyelőre nem lehet megmondani, meddig tart a zárlat, az is bizonytalan, hogy a június végi Fishing on Orfű fesztivált megtartják-e.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
szijjarto.png

Szijjártó Péter: Óriási szégyen lenne, ha most szavaznának a Fidesz tagságáról a Néppártban

A külügyminiszter nem érti, miért nem keresték személyesen azelőtt azon országok külügyminiszterei, akik most aggályosnak tartják a demokráciát Magyarországon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

„Naponta ezrek halnak meg ebben a vírusban, akkor tényleg azzal kell foglalkozni, hogy a magyar parlament által hozott törvény melyik paragrafusában milyen pont van?” - tette fel költői kérdését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában.

Szijjártó kifogásolta azt is, hogy miért nem keresték személyesen azelőtt azon országok külügyminiszterei, akik most aggályosnak tartják a demokráciát Magyarországon.

Szijjártó elmondta, hogy a bizottság elnökének a személyét becsüli, de a mostani viselkedését károsnak tartja.

Szerinte Brüsszelben a liberális mainstream nyomásának van kitéve az ember, ezért sokszor nem úgy beszélnek, mint ahogy gondolják.

hirdetés

A Fidesz-Néppárt viszonya kapcsán a külügyminiszter elmondta, hogy a néppárti tagság azon múlik, hogy a párt visszatalál-e arra az útra, amikor a Fidesz belépett.

Szerinte óriási szégyen lenne a Néppárt részéről, ha a Fidesz tagságáról most szavaznának, hiszen nagyon nem ilyen a közhangulat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!