hirdetés
haza-kell-vinnie-93-eves-magatehetetlen-edesanyjat-73-eves-asszonynak.jpg

Haza kell vinnie 93 éves, magatehetetlen édesanyját a kórházból, kétségbeesett a 73 éves asszony

Az asszony nem tudja, hogyan látja majd el idős édesanyját segítség nélkül, mert ő is beteg. A jelenlegi helyzet miatt pedig idősek otthonába sem tudja vinni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

Haza kell vinnie 93 éves, beteg édesanyját a budapesti Margit Kórház krónikus beteg osztályáról, mert azt átmenetileg bezárják. Ezt mondta az RTL Híradónak egy kétségbeesett 73 éves asszony.

A 93 éves édesanyját február végén kellett bevinni a budapesti Szent Margit Kórházba, mert kiderült, hogy a tüdejében víz van. Infúziót és oxigént kapott, majd mivel a kezelőorvosa szerint 24 órás ellátást igényel, átkerült a krónikus beteg osztályra.

A 73 éves nőt tegnap hívták fel az ápolók, hogy három napon belül haza kell vinnie az édesanyját.

"Tegnap kaptam egy telefont, hogy 72 órán belül el kell hozni, mert bezárják az osztályt. Na most a problémám az, hogy az édesanyám is egyedül lakik, és én is egyedül lakom. 73 éves éves vagyok én is, sajnos én sem a legjobb egészségi állapotnak örvendek, nem tudom megoldani azt, hogy fürdessem, esetleg pelenkázzam és az ellátásáról gondoskodjak"

- mondta az RTL Híradónak az asszony, aki egy ideje próbál már idősotthont találni az édesanyjának, de hiába.

hirdetés

"Körülbelül 40-50 idősek otthonát hívtam fel, ahol természetesen mindenütt jelen pillanatban zárlat van, még egy jelentkezési kérelmet sem tud az ember beadni és amennyiben beadja akkor is a várakozási idő egy év, két év vagy több hónap"

- fogalmazott az asszony, aki szerint, ha találna is gondozót, 24 órás felügyeletet senki nem vállalna. Főleg nem úgy, hogy azt sem tudja megmondani, mennyi időre kellene vállalni a munkát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
leszurt-ferfi_kutya2.jpg

Megtalálták a 28-as villamoson leszúrt férfi kutyáját

Közben letartóztatták a gyilkosság gyanúsítottjait is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, leszúrtak egy fiatal férfit Budapesten a 28-as villamoson. A 25 éves Gábor kutyája ijedtében elszaladt a helyszínről.

Hétfőn a Fővárosi Törvényszék közleményben közölte az MTI-vel, hogy letartóztatta a fővárosban az emberölés két gyanúsítottját a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A megalapozott gyanú szerint április 3-án késő este a 28-as villamoson együtt utazott a három gyanúsított - két férfi és egy nő -, valamint a sértett. Szóváltás alakult ki az egyik férfi és a sértett között, a férfi leköpte a sértett, majd dulakodni kezdtek, és a férfi elővett egy kést. A sértett barátja ezt észlelve a sértett védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított megakadályozta, majd a kést tartó gyanúsított mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette. A villamosvezető megállította a szerelvényt, a 3 gyanúsított elfutott, a nő a tettestől átvette a kést és egy közterületi virágládába rejtette.

Bizonyítottsága esetén a férfiak cselekménye emberölés, a nőé emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás megállapítására lehet alkalmas, így a két férfi akár 15 évig, a nő pedig 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető.

hirdetés

Mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, idén januárban szabadult. A meggyanúsított nő ellen több büntetőeljárás van folyamatban. A bíróság szerint a két férfi esetében szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásuk indokolt, amit egy hónapra, május 6-ig rendeltek el. A nő esetében elegendő a bűnügyi felügyelet. A két férfi és védőik fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

A 25 éves áldozat, Gábor egy barátjával és egyéves törpe pincser kutyájával, Pepsivel utazott. A kutya ijedtében elszökött.

Forrás: Demény, a kötsög Facebook-oldal

Később a Facebookon óriási társadalmi összefogás indult, hogy megtalálják Pepsit. Ennek köszönhetően végül egy hölgy talált rá egy óvoda udvarán. A kutya nagyon rémült és sovány volt, valószínűleg megtalálásáig (két napig) semmit nem evett. Azóta sokkal jobb állapotban van, az áldozat barátaihoz került.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lidl.jpg

Szétkente a nyálát a Lidl polcain egy férfi Angliában, azonnal letartóztatták

Hamarosan bíróság előtt magyarázkodhat a 20 éves elkövető.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Még pénteken délután sétált be a bridporti Lidlbe egy 20 éves férfi, aki az áruház polcain szétkente a nyálát, írja a Daily Star.

A döbbent vásárlók elmondása szerint a férfi az üzletbe lépve előbb lehúzta a maszkját, majd gondosan megnyalogatta az ujjait, amikkel aztán mindent jó alaposan körbetapogatott.

A helyi rendőrség gyorsan azonosította és már elő is állította a bolti nyalogatót, aki május 6-án a bíróság előtt felelhet tettéért. Az angol rendőrök mindenkit megnyugtattak, hogy azonnal koronavírus tesztet végeztek a férfinél, ami szerencsére negatív lett.

Az új típusú koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, tipikus átadási módja a vírusnak az emberi nyál. A vírus megjelenése óta a kézmosás mellett az egészségügyi szakemberek a könyökhajlatba köhögés vagy tüsszentés fontosságát is folyamatosan hangsúlyozzák, így ugyanis a nyálcseppekre tapadt vírusok nem juthatnak át a fertőzött személyből másokra.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
david_clark_ujzeland.jpg

„Idióta” - mondta magáról, majd lemondott az egészségügyi miniszter Új-Zélandon

Kétszer is megszegte az országban hatályba lépett lakhelyelhagyásra vonatkozó korlátozásokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Előbb csak pár kilométerre az otthonától biciklizett, majd néhány nappal később már egy 20 kilométerre fekvő partszakaszon kirándult családjával együtt David Clark, írja a The Guardian.

Az új-zélandi egészségügyi miniszter ezzel rövid idő alatt kétszer is megszegte a koronavírus miatt az országban hatályos lakhelyelhagyási korlátozásokat, ezért benyújtotta a lemondását.

"Épp akkor, amikor történelmi áldozatokat kérünk az új-zélandiaktól, csalódást okoztam. Egy idióta voltam, és megértem, ha az emberek dühösek rám. Egészségügyi miniszterként nemcsak kötelességem betartani a szabályokat, de példát is kell mutatni az ország lakóinak"

- közölte David Clark.

Jacinda Ardern miniszterelnök gyorsan reagált Clark lemondására és megfosztotta pozíciójától a kiránduló minisztert, aki ezzel a kabineten beüli rangsor végére került.

hirdetés

Új-Zéland lakói jelenleg csak élelmiszer- és gyógyszervásárlás miatt hagyhatják el otthonaikat. A szigorú intézkedések alól csak azok mentesülnek, akik az otthonaik körül egyedül sportolnak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
muller_cecilia.png

Müller Cecília: Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat

A fertőzöttek több mint 40 százaléka a fővároshoz kötődik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély, hogy bárki megfertőződjön.

Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet a szociális intézmények dolgozóinak, fenntartóinak felelősségére, s kérte a szigorított korlátozások fokozott betartását.

A tisztifőorvos gyászos napnak nevezte az elmúlt napot. Az elmúlt 24 órában ugyanis 9-en haltak meg, így már 47 embert tartanak számon, akik a koronavírussal összefüggésben haltak meg. Emellett 817-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Hangsúlyozta, hogy a fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti. Az agglomerációval együtt nézve a fertőzöttek több mint 60 százaléka ebben a térségben van - közölte, kiemelve: ha ez a tendencia folytatódik, Budapest góccá válhat.

Müller Cecília szólt arról is, hogy az egyik elhunyt egy idősotthon lakója.

hirdetés

Az operatív törzs teljes keddi sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!