hirdetés
haza-kell-vinnie-93-eves-magatehetetlen-edesanyjat-73-eves-asszonynak.jpg

Haza kell vinnie 93 éves, magatehetetlen édesanyját a kórházból, kétségbeesett a 73 éves asszony

Az asszony nem tudja, hogyan látja majd el idős édesanyját segítség nélkül, mert ő is beteg. A jelenlegi helyzet miatt pedig idősek otthonába sem tudja vinni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

Haza kell vinnie 93 éves, beteg édesanyját a budapesti Margit Kórház krónikus beteg osztályáról, mert azt átmenetileg bezárják. Ezt mondta az RTL Híradónak egy kétségbeesett 73 éves asszony.

A 93 éves édesanyját február végén kellett bevinni a budapesti Szent Margit Kórházba, mert kiderült, hogy a tüdejében víz van. Infúziót és oxigént kapott, majd mivel a kezelőorvosa szerint 24 órás ellátást igényel, átkerült a krónikus beteg osztályra.

A 73 éves nőt tegnap hívták fel az ápolók, hogy három napon belül haza kell vinnie az édesanyját.

"Tegnap kaptam egy telefont, hogy 72 órán belül el kell hozni, mert bezárják az osztályt. Na most a problémám az, hogy az édesanyám is egyedül lakik, és én is egyedül lakom. 73 éves éves vagyok én is, sajnos én sem a legjobb egészségi állapotnak örvendek, nem tudom megoldani azt, hogy fürdessem, esetleg pelenkázzam és az ellátásáról gondoskodjak"

- mondta az RTL Híradónak az asszony, aki egy ideje próbál már idősotthont találni az édesanyjának, de hiába.

hirdetés

"Körülbelül 40-50 idősek otthonát hívtam fel, ahol természetesen mindenütt jelen pillanatban zárlat van, még egy jelentkezési kérelmet sem tud az ember beadni és amennyiben beadja akkor is a várakozási idő egy év, két év vagy több hónap"

- fogalmazott az asszony, aki szerint, ha találna is gondozót, 24 órás felügyeletet senki nem vállalna. Főleg nem úgy, hogy azt sem tudja megmondani, mennyi időre kellene vállalni a munkát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyilkossag-nagykoros-18-eves.jpg

Baltával ölt meg két embert egy 18 éves fiú Nagykőrösön

Másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen egy leégett házról és két ott talált holttestről.
MTI, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Baltával megölt két embert egy 18 éves román állampolgár Nagykőrösön, hogy megszerezze vagyonukat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a rendőrség honlapján. A tettest őrizetbe vették.

A közlemény szerint az állástalan, alkalmi munkából élő férfi múlt kedden bement az áldozatok udvarára, cigarettát kért tőlük, majd felajánlotta, hogy segít fát vágni.

Munka közben a mellette álló 17 éves fiú azt mondta neki, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel.

Ezért a gyanúsított baltával fejbe vágta, elvette tőle mobiltelefonját, majd a házba ment, ahol a fiú 51 éves apját is fejbe vágta.

Mivel az elkövető nem talált pénz, a telefonnal elhagyta a helyszínt.

hirdetés

Másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen egy leégett házról és két ott talált holttestről.

A nyomozás eredményeként a rendőrök kedden gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves román állampolgárt, aki beismerte a kettős gyilkosságot, de a - valószínűleg a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről - nem beszélt.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ellene, valamint kezdeményezte letartóztatását - olvasható a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
csirke.jpg

300 ezres bírságot kapott a csirkéjét aranyáron kínáló hentes

A fogyasztóvédelmi hatóság más ügyekben is intézkedett, több szabálytalansággal találkoztak.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Megszületett a hatósági döntés a Lehel téri piacon a csirkehúst túlzott árakon áruló kereskedő ügyében, a vállalkozásra 300 ezer forintos bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal azt írja, az ITM kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon március 18-án.

A vizsgálat tapasztalatai szerint, a helyszínen készült fényképeken látható csirkehús árak kirívóak voltak. Más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt példa. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult.

A fogyasztóvédelem már február végétől kiemelten vizsgálja, hogy a kereskedők nem használják-e ki a magasabb kereslet adta lehetőséget, nem élnek-e vissza a vásárlók járvány-okozta aggodalmaival. A szakemberek figyelik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot és a megtévesztő tájékoztatást is. Ahol szükséges, fellépnek a jogsértő vállalkozói magatartással szemben. A hatóság április elejéig több mint 700 üzletet vizsgált, 70 bolt esetében indít eljárást árfeltüntetési jogsértések miatt - közölte az ITM.

hirdetés

Az ITM élelmiszer és vegyipari laboratóriuma 69 féle kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, valamint felületfertőtlenítőt ellenőrzött. A vizsgálat szerint két, elsősorban webshopban kínált kézfertőtlenítő teljesen hatástalannak bizonyult. Az egyik termékkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy illegális gyártás folyik, így a rendőrség a tárcától is kért tájékoztatást az ellenőrzött szerről és a laborvizsgálati eredményekről.

A hatósági fellépés egy több mint 22 millió forintos kárt okozó fővárosi hamisító banda leleplezéséhez vezetett, amelynek tagjait üzletszerűen, bűnszövetségben és közveszély helyszínén elkövetett csalás gyanúja miatt vonták eljárás alá.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
nyelvvizsga.jpg

Húga helyett ment nyelvvizsgázni, évekkel később bukott le

A lány még ma is használhatná hamis nyelvvizsgáját, ha volt párja nem jelenti fel. Így viszont vádat emeltek mindkét testvér ellen.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, mivel egyikük a másik helyett nyelvvizsgázott – írja közleményében az Ügyészség.

A vád szerint a testvérek egyike 2015-ben többször próbálkozott német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni, azonban nem járt sikerrel. Nővére jól beszélt németül, ezért megállapodtak abban, hogy helyette testvére fog részt venni a német nyelvvizsgán.

A nyelvvizsgára történt jelentkezést követően a jelentkezőt tájékoztatták arról, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgájára 2015 októberében, Pécsett fog sor kerülni. A vizsga kitűzött időpontjában így a németül jól beszélő testvér húgának személyi igazolványával jelentkezett a vizsgahelyen, kitöltötte az írásbeli vizsgafeladatokat, majd részt vett a szóbeli nyelvvizsgán. A nyelvvizsga jegyzőkönyvét testvére helyett írta alá. A nyelvvizsga eredményes volt, így középfokú német nyelvvizsgáról szóló nyelvvizsga-bizonyítványt állítottak ki a vizsgán ténylegesen részt nem vevő testvér nevére.

A 24.hu információi szerint

a két nő úgy bukott le, hogy a fiatalabbik gyermekelhelyezési vitába keveredett az élettársával, a férfi pedig bosszúból feljelentette, hogy nem a volt párja, hanem annak nővére ment be vizsgázni a gyerekük anyja helyett.

hirdetés

A két lány ugyan nem ismerte el a tettét, de a szakértői vélemény arra a megállapításra jutott, hogy valóban az idősebbik lány ment be vizsgázni a húga helyett. A lányok tette a közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
szules-utani-depresszio-megolte-egyeves-kislanyat-egy-no-budapesten.jpg

Szülés utáni depresszióban szenvedhetett az az anya, aki megölte 1 éves kislányát Budapesten

A nő egyik ismerőse az RTL Híradónak azt mondta, az anyának szülés után egyre többször volt hangulatingadozása, és depressziósnak érezte magát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy nő szombaton megölte 1 éves kislányát Budapesten. A nő vasárnap délután besétált a rendőrség központi panaszirodájába, ahol bejelentette, előző nap megölte a kisgyerekét.

Az RTL Híradó úgy tudja, az anya megfojtotta a kislányt. Hogy utána mit csinált és hol volt egy napon keresztül, nem árulta el.

A ház lakói közül mindenki megdöbbent. Nyilatkozni nem akartak az RTL Híradónak, csak annyit mondtak: aznap nem hallottak semmi gyanúsat a lakásból. A Híradó információi szerint

a kihallgatásán az anya részletesen bevallotta a gyilkosságot, de azt nem tudta megmondani, hogy miért tette. A 38 éves nőt letartóztatták.

hirdetés

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a nő tavaly költözött a panelházba a csecsemőjével. Egy ideig velük élt a gyerek édesapja is, de ő később elköltözött. Egyik ismerőse, aki nem akart nyilatkozni, a Híradónak azt mondta róla:

a szülés után egyre többször volt hangulatingadozása, és depressziósnak érezte magát.

Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint ilyenkor az anya általában megváltozik, kifordul önmagából, előfordul, hogy hallucinál, és sokszor még a gyereksírás is idegesíti.

"Ebben az állapotban simán elképzelhető, hogy valaki megöli a gyermekét. Egyszerűen azért, mert nincs ebben a világban, nem fogja fel, hogy mi történik. Egyáltalán nem eszerint a szabályrendszer szerint él, amit mi megteremtettünk, sőt, azt se tudja, hogy mit tesz"

- mondta az RTL Híradónak Hollósy-Vadász Gábor pszichológus.

A szakember szerint már az gyanús lehet, ha egy anyának megváltozik a hangulata a szülés után. Ez ugyanis akár súlyos pszichés zavarra is utalhat. A csecsemője megölését bevalló nőre most alapos kivizsgálás vár.

A gyilkossággal gyanúsított anya egy hónapig biztosan az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad. Itt nem csak a jelenlegi elmeállapotát vizsgálják, de azt is, hogy korábban voltak-e pszichés zavarai. A rendőrök közben tovább nyomoznak, az ügyészség ezután dönthet a vádemelésről.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!