Havi 42 millióig adózhatnának kedvezményesen a focisták Semjén Zsolt új javaslata szerint
A nemzetközi versenyképesség növekedéséhez Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség, indokolta az MLSZ szóvivője.
Címkép: MTI fotó, Kovács Tamás - szmo.hu
2018. november 21.


Semjén Zsolt kedd este benyújtott egy törvénymódosítást, ami kétszeresére emelné a kedvező adózás hatálya alá eső jövedelem felső határát a hivatásos, első osztályban versenyző sportolók számára, írja az Index. Az EKHO-s adózás sportolókra vonatkozó limitjét 2017 nyarán emelték évi 250 millió forintra, most pedig 500 millió forintra nőhet, ha a miniszterelnökhelyettes javaslatát elfogadják.

A portál azt írja, ilyen nagyságrendű fizetések csak a labdarúgásban képzelhetők el Magyarországon, azon belül is a két legnagyobb klubnál, a Vidinél és a Fradinál. A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a változás az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség.

Ha átmegy a módosítás, Európában szinte példátlanul kedvező feltételekkel lehet foglalkoztathatni a havi 18-19 milliós fizetésnél kétszer jobban kereső játékosokat is, ami hetente közel 10 millió forintot vagy 30 ezer eurót jelent.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x